bel ağrısı

kaos02

Üye
mrb hocam ben bu sporu evde kendim dambıllarla yapmaya çalışıyorum tek kolda 15 kilo falan kaldırıyorum ama uzun süre kaldıramıyorum 1 gün ara verip bir gün çalışıyorum ve çalıştıktan sonra belim ağrıyor ne yapmalıyım nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum ağırlık çalışmayı bırakmalı mıyım ,yardım ederseniz sevinirim

mrb hocam ben bu sporu evde kendim dambıllarla yapmaya çalışıyorum tek kolda 15 kilo falan kaldırıyorum ama uzun süre kaldıramıyorum 1 gün ara verip bir gün çalışıyorum ve çalıştıktan sonra belim ağrıyor ne yapmalıyım nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum ağırlık çalışmayı bırakmalı mıyım ,yardım ederseniz sevinirim
başlarda bende evde çalışıyordum.Fakat evde çalışırken o kadar kilo asla kullanmadım.Tavsiyem evde çalışırken 10 kg üstü çalışmamak.bench_O

Özellikle kola yönelik çalışmalarda(curl) ağırlığı bele yüklemek hem gelişimi hem de lomberi(omuriliğin en alt kısmında belde bulunan 5 omur) kötü yönde etkileyecektir.
1.curl çalışmalarınızda ağırlığı kalrırken-indirirken dirsekler hemen gövdenin yanında sabit durmalı sağa sola - öne geriye oynatılmamalıdır.

2.eğer 1. maddedeki çalışma prensibini uygulamak olanaksızsa prensibin uygulanabileceği bir ağırlık seçilip onunla devam edilmelidir.

Bunlara uyarsanız çalışmadan kaynaklanan bel ağrılarından kurtulabilirsiniz.

not : eğer çalışma harici bel agrınız varsa mutlaka bir fizik tedavi uzmanına muayene olunuz.

Back
Yukarı