Herkese merhaba , geçen ay 5x5 antrenmanına başladım ve çok fazla yanlış yaptım. İlk yanlışım güncel kilolarıma programa başlamaktı , ikincisi haftada 6 gün antrenman yapmaktı 3 gün gidip 1 gün ara vererek , son hatamda sanmıyorum ama formda belki ufak tefek bele çok yük binecek şekilde çalışmışımdır ama genel olarak sanırım belimi çok zorlayıp dinlenmesine izin vermedim. Şuanda sıkıntı yaratıyor mesela insanın omuzlarında kulunç olur ya benim bel çevremde var böyle kendim elimle masaj yapmaya çalışıyorum belki iyi gelir diye içinden böyle tak tak çatur çutur sesler geliyor.
Yani ne yapmam gerektiğini bilmiyorum özel bir tedavisi varmı , bele sıkıntı yaratabilecek squat , deadlift , barbell row gibi hareketlere ara mı veremeliyim. Mesela dün sırt antrenmanım vardı deaflift yapmaktan çekinmedim ama ağırlıgı azalttım 3x15 yaptım antrenman esnasında ve gece ağrı oldu ama şuan bir sıkıntı yok çok şükür. Neyse kısacası sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim ?
Yani ne yapmam gerektiğini bilmiyorum özel bir tedavisi varmı , bele sıkıntı yaratabilecek squat , deadlift , barbell row gibi hareketlere ara mı veremeliyim. Mesela dün sırt antrenmanım vardı deaflift yapmaktan çekinmedim ama ağırlıgı azalttım 3x15 yaptım antrenman esnasında ve gece ağrı oldu ama şuan bir sıkıntı yok çok şükür. Neyse kısacası sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim ?