gokce44
Üye
Arkadaşlar merhabalar ben yeni bir kitap aldım içinde diyet yemek tarifleri var. Şimdi bazılarını sizle de paylaşmak istiyorum. Beğenirseniz/yaparsanız buraya da yazın ve
yeni tarifler istemekten çekinmeyin...
Brokoli Çorbası
Malzemeler:
500 gr. brokoli
1 adet soğan (küçük boy)
1 adet havuç (küçük boy)
2 diş sarımsak
2-3 adet kereviz sapı
4 su bardağı su veya et suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,karabiber
Hazırlanışı:
1. Soğanın kabuklarını soyup, rendeleyin. Sarımsağı da soyup havanda iyice ezin.
2. Tencereye zeytinyağını koyup, soğan ve sarımsağı sararıncaya kadar hafif ateşte kavurun.
3. Kereviz saplarını yıkayıp, çok ince doğrayın ve tencereye ekleyin. Su veya et suyunu ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırın.
4. Brokoliyi çiçek çiçek ayırın. Havuçların kabuklarını kazıyıp dilimleyin. Her ikisini de tencereye atın. Orta hararetteki ateşe pişirmeye bırakın.
5. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra, kevgirden geçirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Turşulu Köfte
Malzemeler:
Köfte harcı için:
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Çorba harcı için:
300 gr. kıyma (orta yağlı)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı biber salçası
3-4 su bardağı dolusu doğranmış lahana turşusu
7-8 bardağı su
Hazırlanışı:
1. Öncelikle köftenin harcını hazırlamak üzere derin bir karıştırma kabının içine bulgurları koyun. Üzerine sıcak suyu ekleyerek 15-20 dakika kadar iyice şişerek
kabarmasını ve yumuşamasını bekleyin.
2. Daha sonra yumuşayan bulgurun üzerine un, tuz ve baharatı ilave edip, bir güzel yoğurun.
3. Hazırladığınız bulgurlu karışımdan yeşil erik büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp bir tepsinin içine dizin ve bir kenara bırakın (köfteleri yaparken elinizi
sık sık içi su dolu kabın içine daldırın, böylece köfte harcı elinize yapışmaz).
4. Yemeği pişireceğiniz tencereyi ocağın üzerine koyup, tereyağını ve kıymayı içine ekleyin, kısık ateşte pişirmeye başlayın.
5. Kıyma kavrulunca, ince doğranmış soğanları ve biber salçasını ekleyip hep birlikte pişirmeye devam edin. Soğanlar yumuşayıp, rengi iyice sararmaya başladığında
kuşbaşı doğranmış lahana turşusunu ilave edip, suyunu ekleyin.
6. Kaynamaya başladığında tuzunu katıp, bulgur köftelerini içine koyun ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Yaklaşık 20-25 dakika sonra bulgur köfteleri iyice
yumuşayıp, yenebilecek kıvama geldiğinde ocağı kapatıp, sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Bulgurlu Pazı Sarması
Malzemeler:
2 demet pazı
500 gr. kıyma (orta yağlı)
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydonoz (ince doğranmış)
2 kahve fincanı pilavlık bulgur
2 adet soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
1.5 su bardağı su
Tuzlu su için:
1 lt. su
1 yemek kaşığı tuz
Hazırlanışı:
1. Bulguru yıkayıp biraz bekletin.
2. Daha sonra büyük bir karıştırma kabında, bulgur, kıyma, ince doğranmış soğan ve maydonoz, salça, tuz, karabiber ve tereyağını karıştırıp iyice yoğurun.
3. Bu arada başka bir tencereye 1 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 litre su koyup bir taşım kaynatarak, tuzlu su hazırlayın.
4. Pazıların saplarını kesip, kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün.
5. Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın. Tencereye dizin. Üzerine porselen bir tabak kapatın. 1.5 su bardağı sıcak su ekleyip, önce hızlı daha sonra da kısık
ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Not: Kitabın adı Zayıflatan Tarifler - Arda Akdiş.
yeni tarifler istemekten çekinmeyin...
Brokoli Çorbası
Malzemeler:
500 gr. brokoli
1 adet soğan (küçük boy)
1 adet havuç (küçük boy)
2 diş sarımsak
2-3 adet kereviz sapı
4 su bardağı su veya et suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,karabiber
Hazırlanışı:
1. Soğanın kabuklarını soyup, rendeleyin. Sarımsağı da soyup havanda iyice ezin.
2. Tencereye zeytinyağını koyup, soğan ve sarımsağı sararıncaya kadar hafif ateşte kavurun.
3. Kereviz saplarını yıkayıp, çok ince doğrayın ve tencereye ekleyin. Su veya et suyunu ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırın.
4. Brokoliyi çiçek çiçek ayırın. Havuçların kabuklarını kazıyıp dilimleyin. Her ikisini de tencereye atın. Orta hararetteki ateşe pişirmeye bırakın.
5. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra, kevgirden geçirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Turşulu Köfte
Malzemeler:
Köfte harcı için:
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Çorba harcı için:
300 gr. kıyma (orta yağlı)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı biber salçası
3-4 su bardağı dolusu doğranmış lahana turşusu
7-8 bardağı su
Hazırlanışı:
1. Öncelikle köftenin harcını hazırlamak üzere derin bir karıştırma kabının içine bulgurları koyun. Üzerine sıcak suyu ekleyerek 15-20 dakika kadar iyice şişerek
kabarmasını ve yumuşamasını bekleyin.
2. Daha sonra yumuşayan bulgurun üzerine un, tuz ve baharatı ilave edip, bir güzel yoğurun.
3. Hazırladığınız bulgurlu karışımdan yeşil erik büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp bir tepsinin içine dizin ve bir kenara bırakın (köfteleri yaparken elinizi
sık sık içi su dolu kabın içine daldırın, böylece köfte harcı elinize yapışmaz).
4. Yemeği pişireceğiniz tencereyi ocağın üzerine koyup, tereyağını ve kıymayı içine ekleyin, kısık ateşte pişirmeye başlayın.
5. Kıyma kavrulunca, ince doğranmış soğanları ve biber salçasını ekleyip hep birlikte pişirmeye devam edin. Soğanlar yumuşayıp, rengi iyice sararmaya başladığında
kuşbaşı doğranmış lahana turşusunu ilave edip, suyunu ekleyin.
6. Kaynamaya başladığında tuzunu katıp, bulgur köftelerini içine koyun ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Yaklaşık 20-25 dakika sonra bulgur köfteleri iyice
yumuşayıp, yenebilecek kıvama geldiğinde ocağı kapatıp, sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Bulgurlu Pazı Sarması
Malzemeler:
2 demet pazı
500 gr. kıyma (orta yağlı)
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydonoz (ince doğranmış)
2 kahve fincanı pilavlık bulgur
2 adet soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
1.5 su bardağı su
Tuzlu su için:
1 lt. su
1 yemek kaşığı tuz
Hazırlanışı:
1. Bulguru yıkayıp biraz bekletin.
2. Daha sonra büyük bir karıştırma kabında, bulgur, kıyma, ince doğranmış soğan ve maydonoz, salça, tuz, karabiber ve tereyağını karıştırıp iyice yoğurun.
3. Bu arada başka bir tencereye 1 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 litre su koyup bir taşım kaynatarak, tuzlu su hazırlayın.
4. Pazıların saplarını kesip, kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün.
5. Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın. Tencereye dizin. Üzerine porselen bir tabak kapatın. 1.5 su bardağı sıcak su ekleyip, önce hızlı daha sonra da kısık
ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Not: Kitabın adı Zayıflatan Tarifler - Arda Akdiş.