Barfiks geliştirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S.a beyler ya barfiks sorun var bende gücüm kuvvetim yerinde yani barfiks çeken birinden daha fazla ağırlığın altına girebiliyorum ama barfiks çekemiyorum ve benim nizami olarak 10 tane barfiks çekmem lazım sizce ne yapmalıyım konu olarak araştırdım videolara baktım ama hep aynı şeyler diyebilirim işte (çubuğa asılı kal yarım cek gibi vs şeyler) sizdede önceden böyle bir sorun olduysa nasıl atlattınız ? ve tahmini olarak ne kadar sürede tam 10 barfiks çekme potansiyeline sahip olabilirim ? Yaş 18 kg 78 boy 1.80

Barfiks süreklilik istiyen birşey. başta 1-2 tane çekiyodum bir kaç haftaya 12'ye kadar çıktım bir iki hafta çekmeyince de 6'ya düştüm.

Ben de barfiks özürlülerindenim. Barfiks, vücuttaki kas oranı, vücut ağırlığı, kemik yapısı, eklemler gibi bir yığın faktörü içine alan en zor ve kompleks bir vücut egzersizi.

8 tekrarı bulsam ağırlıklı çalışmaya başlayacağım ama ne mümkün.

Yalnız vücut ağırlığın düştükçe barfiks sayında artıyor bu bir gerçek. Süreklilik ister doğru. Barfiksi geliştirmek için en iyi 2 yöntem negatif tekrarlar ve arnold tarzı çalışma.

Negatif tekrarlar ; Hareketin eccentric safhasına odaklanmak. Sandalyenin üstüne çık veya direk yukarı zıpla, kendini gayet yavaşça aşağıya indir.

Arnold tarzı; kendine bir sayı belirle. misal 15. dinlene dinlene (çok fazla da soğumadan) 15 tekrara ulaş.

Yarım barfiksle başla.

kilom 13
boy 173
kilo 68

rekorum 15

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Link : https://www.google.com.tr/search?hl...gc.r_pw.&fp=abd33495e4e49863&biw=1366&bih=643

Arama Kelimeleri : barfiks, chin up, pull up

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı