BARBUNYALI PİRİNÇ SALATASI

htcoksz

Üye
Malzemeler:


200 gr Amerikan pirinci

1/2 demet semizotu

250 gr. konserve barbunya

1 diş sarımsak

Karabiber

Tuz

Zeytinyağı

2 kaşık sirke


Hazırlanışı:


Pirinci haşlayıp bir kaba alın. Önceden yıkayıp doğradığınız semizotunu ve barbunyayı (barbunyayı mevsiminde taze olarak haşlayıp kullanabilirsiniz) üzerine ilave edin. Küçük bir kapta zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiber karışımı ile bir sos hazırlayın. İçine soyulmuş ve ince doğranmış sarımsağı da ilave edin. Pirinçli karışımı servis tabağına alın. Üzerine sosu ekledikten sonra kırmızı biber ve taze nane ile süsleyip servis yapın.
 
Back
Yukarı