Baharatlar yağ yakımını arttırır mı?

Arkadaşlar forumda gezerken bir konuda bununla ilgili mesaj gördüm;

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showpost.php?p=216220&postcount=38

Baharatla yağ yakımının artacağı belirtilmiş. Google'da bununla ilgili araştırma yaptım aşağıdaki adrestede bazı baharatlar sıralanmış

http://www.masalca.com/spor-amp-rejim/182356-baharatlarla-zayiflama.html

Özetle sorularım şunlar;

1. Baharatı arttırmam yağ yakımını arttırır mı?
  2. Cevap evet ise ne zaman baharatlı yemeliyim. Spordan 2 saat önce kompleks karbonhidrat yerken mi? Yoksa spordan sonra mı? Kahvaltıda mı?
  3. Bu konuda baharatı denedim ve çok işe yaradı dediğiniz bir baharat var mı?
Herkese teşekkürler güzel vücutlu günler :)

yaptığın yemeklere kırmızı veya acı biber katabilirsin..bibere kırmızı rengini veren ve yapısında bulunan caspaicin adlı madde metobolizmayı hızlandırarak yap yakımı sağlar... ayrıca vücuttaki igf-1 oranını yükseltir

Her yemeğe aşırı pul biber katmaya başladım. Peki bu pazarlarda satılan kırmızı biber buna dahil mi? Annem ızgarada yapıyor gayet de güzel oluyor yanında yağsız yoğurtla süper gidebilir.

bu konuyu araştırmak lazım ama farklı hormonal yükselişler ile metabolizmayı hızlandırıcı etkileri olabilir..
baharat olmasa da yeşil çayın böyle bir etkisi var mesela..diğer baharatlar üzerine bilimsel makaleler bulmakta fayda var..

sağol deathlifter bunu bilmiyordum. Son zamanlarda her gün 2 bardak yeşil çay içiyordum demek testesteron için sorun olabilir. Peki konu sapacak ama kafein için yeşil çay, normal çay, kahve hangisi testoya etki etmez acaba

pulbiber konusunu ben de okudum ama aflotoksine de dikkat etmek lazım. şimdi aslında işin özü şu her şeyi dozunda tüketmek gerek. yeşilçay ı da günde 1-2 tane içilir sonuçta ama yağ yakıyor diye su içer gibi yeşilçaya abanmamak lazım testo yüzünden. aynı şekilde pulbiber de yağ yakıyor diye yüklenmemek lazım herşey dozunda olmalı.

herşey öyle aslında değil mi:) Pulbiberle ilgili geçen babamla konuşurken şu güzel sonucu karşıma çıkardı.

Ben: Baba pulbiberde yağ yakımını arttırıyormuş.
Babam: Doğulu arkadaşlarım deli gibi yiyorlar ama zayıflar. Demek çok acı yediklerinden.

Son bir not: Geçen gazetede bir haber okuyordum bir hap çıktı yağ yakımını arttıran vs. şeklinde detaylı. Gazete hapın içerisinde çok fazla kırmızı biber olduğunu belirtiyordu.

yaptığın yemeklere kırmızı veya acı biber katabilirsin..bibere kırmızı rengini veren ve yapısında bulunan caspaicin adlı madde metobolizmayı hızlandırarak yap yakımı sağlar... ayrıca vücuttaki igf-1 oranını yükseltir

Evet, ironman'in bahsettigi capsaicin maddesinin cesitili tibbi kullanimlari var. Bir faydasi yaki olarak kullanilmasi, diger bir kullanimi da kas gevsetici olarak kullanilmasi. Son olarak da yakin zamanda harici pomat olarak bolgesel incelmeye yonelik olarak satmaya basladilar. Piyasadaki butun bolgesel inceltici jeller capsaicin aktif maddesine dayaniyor. Ben disaridan kremle yag yakma konusuna cok inanmasam da capsaicin hakkinda bugune kadar olumlu makaleler okudum. Ingilizcesi olanlar icin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Capsaicin

Öğle yemeklerinde yediğim yoğurda 3-4 çay kaşığı pul biber 2 çay kaşığı kadar da nane katarak yiyorum,diyetisyenim önermişti, tavsiye ederim)

Bende Acı Biberin metabolizma hızlandırdığını duymuştum. Hatta bi ara posta gazetsinde Angelina Jolie nin formunu korumak için kullandığı Capsiplex ilacını kullandığını okumuştum.
Capsiplex içeriğindı acı bibere acılığını veren
Capsicum maddesinin metabolizmayı uzun süreli hızlandırdığı yazıyordu . ,

Dünyaca ünlü Capsiplex, eşsiz formülü ve etkisiyle diğer diyet ürünlerinin hiçbirine benzemez! Capsiplex, sizin hızlı yağ yakmanıza yardımcı olacak şekilde metabolizmayı çalıştırır. Diğer diyet haplarının aksine, sizi sinirli veya depresif yapmaz. Capsicum özü sayesinde metabolizmayı hızlandırmaya, kalorilerinizi yakmaya ve yağlarınızı eritmeye yardımcı olur.

http://www.capsiplexzayiflamahapi.com/

Şimdi çıkıp sakın bana ticaretini mi yapıyosun tarzı sorular sormayın.
yardımcı olmaya çalışıyoruz. Söylediğim tezi temellendiriyorum sadece

Back
Yukarı