Bır sorum olucak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Olcan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Olcan

Üye
Arkadaslar bugun baktıgımda hardline soy proteın 3.5 kg 100 lıra . Ben soyle dusundum.Elımde optımum %100 gold whey war bırde 1 kglık.Antreman gunlerınde optımum alıyım , off oldugum gunlerde proteın acıgını kapamak ve vucudu beslemek adınada hardlıne soy proteın.

Kullanan arkadaslar war mı ? Tavsıye eder mısınız ?

Ucuz olması soy proteının kafamda soru ısaretı yarattı
bır olcegınde 20 gr proteın war

Proteinlerin pek çok çeşidi vardır. Soya proteini ,soya bitkisinden geldiği için adı üzerinde "bitkisel" bir proteindir. Bitkisel proteinlerin kas yapımında değerleri daha düşüktür ve emilimleri azdır. Bu yüzden 20gr bitkisel proteinle 20 gr hayvansal protein karşılaştırılamaz. Whey , peyniraltı suyundan elde edilir ve neticede hayvansal kökenli proteindir.

Özetle , her proteinin gram olarak değeri aynı olsa da besin olarak değeri aynı değildir.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Olcan benim söyleyeceklerim pek senin sorununla ilgili değil... başlığındaki yazı beni rahatsız etti... "OLUCAK" diye bi kelime Türkçe'de yok, lütfen dilimizi doğru kullanmaya çalışalım, dilimize sahip çıkalım. Anlayışın için teşekkürler!
Saygılar sunuyorum...

Olcan,esansiyel amino asitler hayvansal proteinlerde bulunur.Esansiyel amino asitler dışardan alınmak zorundadır çünkü vücut kendi üretmez.Soy proteini vücut tarafından üretilir.
Whey:kesilmiş sütün suyu anlamına gelir türkçede.Yani esansiyel amino asitlerin en çok olduğu peynir altı suyundan elde ediir.
Soy:soya salçası, soya, soya fasulyesi anlamlarına gelir.Esansiyel amino asitleri bulundurmaz fakat alınması gereklidir.

Yani pek bir faydasını goremem oyle mı ?
Sadece off oldugum gunlerde kullanmayı dusunmustum , optımum cabuk bıtmesın dıye.

Ben soy protein ürün olmanı önermen.

Soy protein glisemik endeksi düşük bitisel protein. Kullandığın 100 brim soy proteinin byük bir kısmı vücüt tarafında emilmeden, doğrudan boşaltım sistmine gidecektir diye düşünüyorum.

Bence sen whey kullanamya devam et.....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı