Arkadaşlar analizime bakıp yardımcı olurmusunuz

Arkadaşlar 5 aydır spora ara vermiştim tekrardan 23 eylül de başladım ve başlamadan önce analiz yaptırdım. Analiz sonuçlarımı hoca biraz yorumladı yalnız benim kafam karıştı anlayamadım. Sizlerinde bilgilerini almak isterim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Suplement olarak ;

Optimum Whey
Xtend Bcaa
Grenade Yağ yakıcı kullanıyorum ve dün Gaspari 8000 amino 350 tablet ve Weider Pure Creatin aldım ve onlara daha başlamadım. Yağ yakıcı sonrasında başlayacağım.
unnamed.jpg
unnamed (1).jpg
unnamed (2).jpg
Eki Görüntüle 44671

O ölçüm cihazları palavra inanma yağ oranını git boyun bel kalça ölçüp bak bu tanita denen cihazda 2 mod var 1 atletik 1 normal insan ona göre yağ oranı vs veriyor ve doğru ölçüm yapmıyor.Ama kilona bakabilirsin ordaki cihazdan

Bende pek inanmadım aslında %8 lik yağ oranı ile damarlarım belirgin olmalıydı ama öyle birşey yok malesef. Sanırım kaliperle ölçüm yaptırılmalı en doğru sonucu o veriyormuş

Kaliper doğru sonuç verir evet ama o da kesin değil. Çünkü herkesin tutuşuna, kavrayışına nerden aldığına göre değişecek ölçüm. Ayrıca kaliteli bir kaliper 2-3 bin tl yani bulmak oldukça güç. Kaliper ile ölçüm yaptırmıştım ve kullanılan formüller ile yağ oranımı vs hesaplamıştım. Sonuç tanitaya çok yakın çıkıyor. Tanita için %90-95 doğruluktan bahsediliyor zaten. Ama ölçüm için belli şartlar var. Son 24 saat içinde ağır egzersiz yapmamak, son 4 saat içinde yemek yememiş ve su içmemiş olmak, lavaboya çıkmış olmak gibi vs. Kıyaslamanın doğruya en yakın olması için iki ölçümün de sabah kalktıktan bir saat sonra yapılması öneriliyor bu sebeple.
Damarlarının belirgin olmaması yeterince pump olamamandan ya da iskelet kas kütlenin yüksek olmamasından kaynaklanıyor olabilir

tanitada ölçerken atletik mod normal mod ayarı var ikisinden birini seçince farklı yağ oranları cıkyıor farklı kas kütleleri tanitanın dogruluk payı %10 oda vücut kütlemiz olabilir

tanitada ölçerken atletik mod normal mod ayarı var ikisinden birini seçince farklı yağ oranları cıkyıor farklı kas kütleleri tanitanın dogruluk payı %10 oda vücut kütlemiz olabilir
Tanitadaki atletik modun sadece profesyonel sporcular tarafından kullanılabileceğini tanita satış danışmanları ve tanıtıcıları söylüyorlar zaten. Hatta düzenli spor yapmanın yeterli olmadığını ancak ve ancak müsabakaya ya da yarışmaya hazırlanan, profesyonel anlamda spor yapan bireylerin kullanabileceklerini aksi halde sonucun yanlış olduğunu belirtiyorlar. Doğruluk oranının ise bir kaç çalışma ile saptandığını ve %90-95 olduğunu tanita konferansında dinlemiştim ;)

Back
Yukarı