ara ogun meyve

Bir cok yerdd karsilastigim kadariyla meyveden tek basina ara ogun yapilmamasi yaninda mutlaka sut/ayran alinmasi gerekiyor.yoksa ozellikle karin bolgesindd yag yapiyor.bana diyetistenim 3 haftadan sonra ara ogunde sadece 2 porsiyon meye verdi.benim de kafam karisti ne yapmaliyim bu bilgi yanlis mi?zaten yaglari karin bolgesindd toplamis biri olaraktan artik daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum..bilgisi olan var mi bu konuda ne yapmaliyim?

Diyetisyeninizin dediğini uygulayın. Meyvenin yanında süt veya ayran içince daha çok yağlanma yapabilir bence. Ayrıca meyveyide öğün arası yerken çok yemeyiniz çünkü meyvelerde glikoz miktarı fazladır buda yağlanmayı etkiler.

Ara öğün şart değil. Hatta yenmemesi daha iyi.

Ara öğün yenmemesi gerektigini ve abartilan ara ogun sayisinin diabete neden oldugunu cok duyuyorum bu aralar. Peki meyve gibi vitamin ve lif alacagimiz besinleri ne zaman tuketicez?

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Yatmadan 2-3 saat önce canın ne zaman çekerse tüketebilirsin o kadar kasmanıza gerek yok insanlar her gıdadan çekinerek yedikleri için büyüyemiyorlar saatleri ve içeriklerini bildiğin gıdaları korkmadan tüketebilirsin demem den dolu mideye tıka basa meyveyle doldurmayınız Normal mide de baskı hissetmeyecek şekilde tavsiyem akşam saatlerine kalmadan gün içinde hareketli olsuğunuz saatlerde tüketmeniz yarım avuç kiraz 2-3 adet erik ihtiyacına yeterli cevabı verecektir ara öğün bana boş gelmiştir yıllardır 3 ana öğünüm var herkesin kendi tercihidir başarılar

Öğünlerle birlikte tüketebilirsiniz.
Ara öğün yenmemesi gerektigini ve abartilan ara ogun sayisinin diabete neden oldugunu cok duyuyorum bu aralar. Peki meyve gibi vitamin ve lif alacagimiz besinleri ne zaman tuketicez?

Okudugum cogu makalede yemekten sonra meyve tuketilmemesi gerektigini ve ara ogunlu beslenme programlari onerilerinin cogunlukta oldugunu okudum, burada ise tam tersini soyluyorsunuz kafam karisti.

Okudugum cogu makalede yemekten sonra meyve tuketilmemesi gerektigini okudum, burada ise tam tersini soyluyorsunuz kafam karisti.

Yemekle yendigi zaman sindirim sorunlarina yol actigini bende duymustum. Bir ogunumden 1-2 saat sonra 1-2 porsyon tuketmeyi dusunuyorum.

Meyve öğünleriniz küçük olsun(bence aslında hiç olmasın), küçük bir porsiyon sindirim problemine sebep olmayacaktır. Lif için tüketilebilecek tek şey meyve değil bu arada.

Meyvelerde yararlı bir sürü vitamin var yememek doğaya saygısızlık olur vucudun şekere de ihtiyacı var şeker hastasımıyız biz onu yeme bunu yeme saçma

Vücudun herhangi bir şekilde şeker ihtiyacı yoktur.

Vücudun herhangi bir şekilde şeker ihtiyacı yoktur.

vücudun ve kaslarin 70% hydrat ve 22% Protein olusuyorsa, nasil oluyorda sekere ihtiyaci olmuyor? Burdaki cogu kisi endüstri sekeri ve dogadaki sekeri ayirt edebilecek durumda. fructose insulinden bagimsiz sindiriliyor, yani bizi yaglandiran hormon devreye girmiyor. Mesela diyelim günlük 500gr cilek tüketiyorum. 500 gr cilekde 160 kcal ve 30gr (50%fruktos/50%glucose)
Mineralari, vitamninlari, lifleri zengin olan meyveleri icinde sadece fructose alip, bu sizi yaglandirir diye ortaya iddia atilmaz.

Meyvelerin bu kadar kötülenmesi zamainda meyvelerden fruktosu izole edip, diger islenmis gida türünlerinde kullanilmasi. Simdi yasaklandi galiba tam bilmiyorum.

Doga yetisen nerdeyse herseyde meyvelerde sebzlerde seker cikiyor. insan dogasinda sekere ihtiyaci var. Organlarimiz, Beynimizin sekere ihtiayci var.

Hayir meyveler den bu kadar korkmayin, islenmis fabrikasyon gidalardan korkun.

Vücut kendi kullanacağı şekeri sentezleyebiliyor. Bunu dışarıdan almaya ihtiyaç yok. Hele kilo vermeye çalışan biri için hiç yok. 500 gram çilek tükettiğinde aldığın şeker dışında gün içinde vücuduna hiç karbonhidrat girmediğini düşünüyorsan ayrı tabi.

Vücut kendi kullanacağı şekeri sentezleyebiliyor. Bunu dışarıdan almaya ihtiyaç yok. Hele kilo vermeye çalışan biri için hiç yok. 500 gram çilek tükettiğinde aldığın şeker dışında gün içinde vücuduna hiç karbonhidrat girmediğini düşünüyorsan ayrı tabi.
Kişinin kilo vermesi ile karbohydratin almasi ile ne alakasi var? Belirli bir makro yu secip bak bu kilo aldirir demek ne kadar dogru? Isterse lowcarb beslensin yinede kilo alabilir

Diyet olarak low carb seçen biri haliyle karbonhidratı belli bir miktarın üzerinde almayacak. Bunda anlaşılmayacak ne var?

Dışarıdan karbonhidrat alımını sıfırlamak için sadece hayvansal gıda almak gerekir. Bu şekilde lif tüketimi yapılamaz. İlla ki sebze tüketilir, bu şekilde de karbonhidrat alınmış olur. Yani 0 karb diyetler bile karb içerir. Bunun neresi çelişki? Karb almaya gerek yok ama başka şeyler tüketirken vücuda karbonhidrat girişi oluyor. Bunun minimumda tutalım diyorum. Neresi anlaşılmıyor bunun? Daha ne kadar açayım?

Back
Yukarı