Antreman sonrası Recovery Drink Önerisi

Merhabalar,
Antreman sonrası bunu yapmayı planlıyorum:

200mL light süt
1 yemek kaşığı nesquick
Yarım muz
Yarım çay kaşığı tarçın
2 Yumurta beyazı
3 küp buz

Evde doğal recovery drink hazırlamak isteyenler kullanabilir.

Arkadaşlar lütfen eksik gördüğünüz yeri söyler misiniz ama lütfen söyleyip bırakmayın, ne ile o eksiği doldurabileceğimizi söyleyin.
Not: protein tozu içemiyorum ailevi nedenlerden dolayı.

İyi sporlar

Son düzenleme:
Sonucunu yazar mısın ? Güzel mi ? Önerir misin ? Deneyecek olan arkadaşların bilgisi olsun en azından.

Spordan sonra süt içmenin hiçbir esprisi yok. Süt proteini saatler içerisinde sindiriliyor. Protein tozu kullanmıyorsan yumurta beyazı ye. O da pişmiş olarak tabi. Yanında da bir kaç tane kuru siyah üzüm yiyebilirsin. Sporda kaslardaki glikojen depoları boşalır çünkü. Ya da %100 üzüm suyu tercih edebilirsin.

Bir de şu recovery drink gibi cümle kullanınca ne oluyor anlamış değilim.

Sonucunu yazar mısın ? Güzel mi ? Önerir misin ? Deneyecek olan arkadaşların bilgisi olsun en azından.

Hocam 1 hafta denedim bence faydası oldu. kas kaybı kesinlikle olmadı tadı da gerçekten güzel yumurtalar çiğ olmasına rağmen hissedilmiyor. (ölçüm yapılıp kas kaybı olup olmadığını kontrol ettirdim) ve bir sürü arkadaşımda kullanmakta şuan.

Spordan sonra süt içmenin hiçbir esprisi yok. Süt proteini saatler içerisinde sindiriliyor. Protein tozu kullanmıyorsan yumurta beyazı ye. O da pişmiş olarak tabi. Yanında da bir kaç tane kuru siyah üzüm yiyebilirsin. Sporda kaslardaki glikojen depoları boşalır çünkü. Ya da %100 üzüm suyu tercih edebilirsin.

Zaten sütten protein almak istemiyoruz tadı hoş olsun diye süt kullanılıyor. Protein nesquick ve yumurta beyazında mevcut. Potasyum olarak ta muz kullanıyoruz, tarçın da hem tadı güzel hemde metabolizmayı hızlandırıyor.

Recovery drink cümlesi derken? ne demem gerekiyor anlamadım "recovery" kelimesi geri kazanım demek. Bizde bu içecek ile sporda kaybettiğimiz proteini geri kazanıyoruz?
Şey mi yazmamı bekliyordunuz Sporda kaybedilen proteini geri kazanma ve glikojen depolarını doldurmak için mucizevi içecek tavsiyesi?

Böyle küçük şeylere aldırış etmeyiniz.

İyi sporlar herkese

recovery genelde iyileştirme. yıpranan kasları onarma anlamında kullanılıyor.
Yapılan bir yanlış ise çiğ yumurtanın çeşitli şekillerde içilmesidir. Bunun hiçbir yararı olmadığı gibi bazı vitaminlerin emilimini engelleyip, zararlı bakteri içermesi gibi zararları da vardır. Az pişmiş ve pişmemiş yumurta ya da çiğ veya az pişmiş yumurtalar içeren mayonez gibi yiyecekler salmonella virüsü kapmana neden olur.
kaş yaparken göz çıkarma.

süt proteinin sindirimi daha uzun sürede tamamlanıyor.yani midede bir saat bekleyip sonra kana karışmıyor.yavaş yavaş.bu sayede aksine zararlı ya da boş değil faydalı.hızlı sindirilen whey ya da yumurta albuminiyle onları tamamlıyor.
bence de karışıma haşlanmış 3-4 yumurta beyazı iyi gider.basit karb. için nesquik yerine üzüm kullanabilirsin.ama buz atma bence vücut onu kendi ısısına getirmeye çalışıyor önce sindirimi biraz olsun yavaşlatıyor sonuçta ant sonrası yemeğe kadar hızlı bir 'kas besleyici' karışım istiyoruz

Sporda kaybedilen proteini geri kazanma ve glikojen depolarını doldurmak için mucizevi içecek tavsiyesi? :p:p:p

ben biraz acemiyimde bu arada bunları ne yapıyosun mikserde falan karıştırıyosun eziyomusun nasıl oluyo denemek istiyorum. bide spor esnasında yudum yudummu içmek lazım sonra spordan sonra mı ? yardımcı olursan çok sevinirim tarif için teşekkürler.

Sporda kaybedilen proteini geri kazanma ve glikojen depolarını doldurmak için mucizevi içecek tavsiyesi? :p:p:p

ben biraz acemiyimde bu arada bunları ne yapıyosun mikserde falan karıştırıyosun eziyomusun nasıl oluyo denemek istiyorum. bide spor esnasında yudum yudummu içmek lazım sonra spordan sonra mı ? yardımcı olursan çok sevinirim tarif için teşekkürler.

protein tozu spordan sonra 1 ölçek :) su ile tavsiye edilir

Bu kadar eziyete gerek yok 5 yumurta beyazı yanında üzüm suyu işini çözer yada muz da tercih edilebilir basarılar

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Sadece çiğ yumurta beyazı koymayı düşünüyorum spor bitti şimdi duş alıp hazırlayacağım.
yumurtayı haşla hatta 2 değil 3 tane haşla beyazlarını süt ve diğer malzemelerle birlikte blender veya rondoya koy bırak 1-2 dakika takılsın onlar :D sonra buz ekleyip bi süre daha karıştırırsın tabi makinan sağlamsa bence daha sağlıklı olur çiğ yumurta sıkıntılı.

ne gerek var böyle atraksyonlara ayrıcas üt içmek yerine süt ürünleri tüketmeyi deneyin sadece süt insan için iyi bir besin değil olmadı olmayacakta. anca işlendiği zaman faydalı olabiliyor. ayrıcaböyle şeyleregerek yok4yumurta haşla3ü sarılı biri beyaz veya 3 sarılı 2 beyaz 5yumurta yanında lorye şekermi olmak istiyosun loru üzüm suyuyla karıştır kaşık kaşık ye yumrtayla beraber. 1saat sonrada tavuğunu kızartır yersin

ekleme: lora muzuda ezer karıştırırsın...

Back
Yukarı