Ağır Dumbell (>50 kg) Nereden Alınır?

Merhaba,
İstanbul'da şu ana kadar 3 ayrı salonda çalıştım ve her üçünde de kısa bir süre sonra maksimum dumbell ağırlığı yetmemeye başladı (özellikle dumbell press, pullover ve dumbell row hareketleri için). Şu anda çalıştığım salonda en fazla 38 kg'lık dumbell var ve aylardır "50 kg'a kadar yeni dumbell'ler en kısa zamanda gelecek" diyorlar ama anladığım kadarıyla bu kısa zamanda olmayacak. Kaldı ki 50 kg da çok kısa bir zaman sonra yetersiz kalacak sanıyorum.

Baktım, salonun dumbell ekleyeceği yok, "ben dumbell alsam, hem başkaları da kullanır, bu sorun olur mu" dedim, olmaz dediler. (Üyeliğim bitince alıp götürebilirim sanıyorum, hem götürmesem bile sorun değil benim için, çünkü çok uygun fiyata üye olmuştum bu salona)

Sizlere sorum, bu tarz 70-80 kg'a kadar çıkabilen "ağırlık eklenebilir" bir dumbell'ın nereden alınacağı... Aslında en güzeli "fiks ağırlık gibi gözüken" ama özel tornavidasıyla açılabilip ağırlık eklenebilen dumbell'lardan almak, ama bunlardan Türkiye'de bulunabilir mi acaba? Bugün bir İstinye Park'taki Finspor'a sorayım dedim, oradaki tek seçenek dökme dumbell'lar ve istediğim kiloda bir çiftin maliyeti 700 YTL civarında oluyor.

Önerilerinizi bekliyorum. (Yurtdışından da olabilir ama sanıyorum 150-160 kg'lık kargoyla sanıyorum astarı yüzünden pahalıya gelir. :) )
 
Aslında 50 kilodan fazla dambıllara ihtiyacım olsa kendim yaptırırdım. Flanş değil, döküm yaptırırdım. Demirden yaptırsanız maliyet olarak yaptırdığınız (hammaddeyi aldığınız yer dahil) yere göre, fiyatı hazır ürüne göre daha az veya daha çok olabilir. Tamamen satıcıya bağlı.

Esas mesele hammaddedir. Özkütle yüzünden. Ancak işin içine maliyet gireceğinden yine döner dolaşır demire gelirsiniz. İkinci mesela geometrik şekildir, bunda da döner dolaşır silindire ve küreye gelirsiniz. Paranız varsa platinden dambıl yaptırırsınız, 30 kiloluk demir kalıbına dökülen platin 82 kilo gelir :D

Ancak sizin aldığınız fiyat kabul edilebilir bir fiyat değil. Bu ağırlıktaki ürünlerin "dökme" olduğu düşünülürse verilen fiyatın saçma olduğunu söyleyebilirim. Büyük döküm kalıbı azdır ama bu kadar fiyat arttırımını gerektirmez. Maliyeti verilen fiyatın yarısı bile değildir(50kg için), dikkat edin.
 
Son düzenleme:
Sanıyorum benim için en mantıklısı, 2 tane dumbell barı alıp onu salona getirmek ve normal barbell için kullanılan ağırlıkları takarak kullanmak...

Fakat barbell için kullanılan ağırlıkların ortasındaki delik daha büyük. Buna uygun, ağırlık takılan kısımları daha kalın dumbell barı bulma şansım var mı?
 
Günlerce Türkiye'de "olimpik dambıl barı" aradım. Olimpik olması gerekiyordu, çünkü gittiğim salondaki ağırlıklar olimpikti... İstanbul'un altını üstüne getirdim ve en sonunda bir çift buldum. Yalnız, galiba tüm İstanbul'da bunlardan 2 adet vardı ve onları ben aldım. :)

http://www.dumbbellbuddy.com/dumbbell_handles/oly_dumbbell_handles_ob_20.html

Bu üründen neredeyse hiç bulunmaması beni çok şaşırttı. Türkiye'de bu sporu yapan ve genelde maksimum dambıl ağırlığı olan 50 kg kendisine yetmeyen hiç mi kimse yok??? Artık yavaş yavaş standart/daha ince delikli (1'') plaka kullanan salonların azaldığı ve olimpik ağırlık kullanan (plaka deliği 2'') salonların arttığı düşünülürse ilginç bir durum bu.
 
sonuna kadar haklısın..
nasıl amerika vg için cennetse türkiye de eminim cehennem..
aynı sıkıntıyı benim çalıştığım salonlarda çektiler..ağır dumbbell için..bulunamıyor..bulursanızda çok pahalı..

amerikan sitelerinde hurdasını satanları bile gördüm..
 
bir çifti 99 dolar diyor verdiğiniz linkte.
siz kaça aldınız?
bildiğim kadarıyla finspor da vardı olympic dambul barı.
kolar olarak yüksek ağırlıklı plakaları tutabilecek sağlam bişeyler almanızı öneriririm. muscle clamp, lock jaw gibi. bende lock jaw var ve işimi görüyor. takıp çıkarması çok pratik. ben press hareketleri ve squatlarda kullanıyorum
 
Evet ben de Finspor'un merkezinden aldım. Eminönü ve Sirkeci dahil heryerde aramama rağmen Finspor'da buldum. Onlarda da bir çift vardı zaten sadece... Nasıl olduysa 70 YTL'ye adlım. 20'' olmasına rağmen bu fiyat, garipti... Belki de fiyatta hata yaptılar. Siz kaça ve nereden aldınız?

Lock Jaw'u da amazondan ısmarladım. 2 çift, toplam 50$.
 
Tek parça halinde 50 kg üzeri dambıl bulmak zor..ABD'de bile..Her açıdan zor ve maliyetli bir iş..En çok da ürünün kargosu sıkıntı oluyor ve epey masraflı oluyor..

Ayrıca ''daha ağır dambıl daha iyi sonuç verir'' diye bir kural yok..Tam tersi daha ağır dambıllar, ciddi kas sakatlıklarına yol açabilir yanlış ellerde..

''Kaldırdığım dambıl ağırlığı yetmiyor'' diye birşey de yok..20 kiloluk bir dambıl düşünelim..Tekrar ve set sayısını arttır bakalım..Nasıl yetiyor ve kasların nasıl zorlanıyor görürüz..

Sonuçta tekrar ve set sayısını arttırmanın sonu yok..Dolayısı ile ''dambıl ağırlığı bana yetmiyor'' diyen adam işi bilmiyor demektir..Eğer çok profosyonel olarak bu işi yapmıyorsanız yada şampiyonalara falan hazırlanmıyorsanız 20-30 kg'lık bir dambıl işinizi görür orta düzey bir vücutçu için..
 
Back
Yukarı