• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

6 Aylık Salon Çalışması - Eleştiri ve Öneri almam lazım..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtatli
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mtatli

Üye
Sevgili arkadaşlar uzun süredir bu forumu takip etmekteyim ve sizlerden çok şey öğrendim diyebilirim.Öncelikle bu site de emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum..

6 aydır salonda bu sporu icra ediyorum.Son 1 aydır supplement kullanmaya başladım.20 yaşında 1.75 boy 71 kiloyum. Sizce gelişimim nasıl ? Bu spora başlamadan önce tek bi barfiks ile çekemezdim o derece zayıf ve güçsüzdüm.Eleştiri ve önerilerinize açığım.

cns86.jpg
cnsf8.jpg
cnsf9.jpg
cnsh7.jpg
dmnrf340.jpg

Tebrikler Fit bir vücud elde etmişsin.. Fakat sırt üzerinde biraz durman gerekiyor.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 01:14 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 01:10 ----------

"Bu spora başlamadan önce tek bi barfiks bile çekemezdim" konusuna değinmişsin. Şuan daha iyi durumdasın. Kaç tane barfiks çektiğini merak ediyorum diyebilirim :)

Programını nasıl ayarladın 6 aylık süreç içerisinde ? Sırt çok basit geldi 6 aylık bir çalışma için çünkü.. Kanatta çok yok genel fiziğe göre , karın bölgesini parçalaman gerekiyor , supplement kullandın mı ?

Önceden çekmiş olduğum fotoğraflar vardı da sanırım silmişim bulamadım.Bende farkındayım 6 ay çalışmadan daha iyi bi vücut beklenir, bende öyle görüyorum.Eksiklerim var sanırım, bu yüzden sizlerden yardım almam lazım.Teşekkürler...

Genel anlamda eksiklikler mevcut.Hatlar henuz belirginlesmemis. Daha siki bir beslenme ve idman sart.

her şey hemen olacak diye bir kaide yok
olursa zaten orada terslik vardır, büyük ihitimalle sonucu sakatlık olacaktır
zamanla yerine oturacaktır, sabır ;)

Açıkçası salonda hocanın verdiği programı uyguluyorum genellikle.
İlk 3 ay
1.Gün
Biceps --- EZ Bar Curl, Dumbbell Curl,
Kanat --- Kablolu istasyonda Enseye Çekiş - Göğüse çekiş
Bacak --- Leg extension

2. gün
Göğüs --- Dumbbell bench press, Dumbbell Fly (öğüs açma)
Omuz --- Makina da enseden kaldırış, Ayakta yapılan omuz hareketi ( kanat çırpar gibi olan)
Triceps --- Pushdown

3 ay böyle sürdü 3. ve 5. aylar arasında bi kaç ekleme hareket oldu -
construction curl, üst göğüs press, triceps için yatarak alına indirme

6. aya geldik vücudumun istediğim gibi olmadığının farkına vardım.Artık programımdan mıdır vücudumdan mıdır ? Orasına pek karar veremedim.

Supplement olarak son 1 aydır bunları kullanıyorum
*MuschleTech %100 Whey Protein +
* Universal Amino ( tam olarak ismini yarın eklerim )
* Syntha 6 kreatin

Bana göre önkolun sırttan önce olması yanlış. Aslına bakarsak bu program şu an senin için çok hafif. Bu programla,o eklenen hareketlerle irileşmen çok zor bana kalırsa. Esas hedef ne? Fit olmak mı? Güçlü olmak mı? Beslenmeni de gözden geçir. Forumda bulursan faydalı başlıklar. Önce beslenme, sonra supplement.

Açıkçası salonda hocanın verdiği programı uyguluyorum genellikle.
İlk 3 ay
1.Gün
Biceps --- EZ Bar Curl, Dumbbell Curl,
Kanat --- Kablolu istasyonda Enseye Çekiş - Göğüse çekiş
Bacak --- Leg extension

2. gün
Göğüs --- Dumbbell bench press, Dumbbell Fly (öğüs açma)
Omuz --- Makina da enseden kaldırış, Ayakta yapılan omuz hareketi ( kanat çırpar gibi olan)
Triceps --- Pushdown

3 ay böyle sürdü 3. ve 5. aylar arasında bi kaç ekleme hareket oldu -
construction curl, üst göğüs press, triceps için yatarak alına indirme

6. aya geldik vücudumun istediğim gibi olmadığının farkına vardım.Artık programımdan mıdır vücudumdan mıdır ? Orasına pek karar veremedim.

Supplement olarak son 1 aydır bunları kullanıyorum
*MuschleTech %100 Whey Protein +
* Universal Amino ( tam olarak ismini yarın eklerim )
* Syntha 6 kreatin

Mide programı nerede ? Omuz ile göğüs çalışmasını aynı güne koyman doğru gelmedi bana..Bar curl dan sonra triceps yapsaymışın daha iyi olurmuş ayrıca.Beslenmeyi nasıl ayarladın ?

Kanata barfiks eklemeni tavsiye ederim

Mide programı nerede ? Omuz ile göğüs çalışmasını aynı güne koyman doğru gelmedi bana..Bar curl dan sonra triceps yapsaymışın daha iyi olurmuş ayrıca.Beslenmeyi nasıl ayarladın ?

Mideyi her antrenman sonrası çalışıyordum ilk 5 ay her antrenman sonunda 50 ayakları karına çekme hareketi (dips yapılan alette olan varya ) ve ya power blank 50-75 arası .
Son 2 haftadır 2 antrenman da bir yapıyorum Brandon Carter in karın hareketlerini gördüm elimden geldiğince onları yapıyorum.Fakat sırtım zayıf onu da pek beceremiyorum :D . şuanki programım şöyle

1.Gün - Göğüs - Karın
2. Gün - Omuz, arka kol
3.Gün - Biceps, Bacak, Karın
4.Gün - Kanat ,Sırt

Göğüs kafesi yapın zaten belirgin , program neticesi için dediğim gibi devam et derim , beslenmene çok çok dikkat et bu arada..Karın kası insana sabırı öğretir :)

Beslenmeye biraz daha önem ve sırtada aynı şekilde.Anlamıyorum bu foruma foto koyanların hepsinin sırtı kötü halbuki benim çalıştırmayı en sevdiğim bölge yani çalışırken çok zevk alıyorum belki en iyi bölgem sırtım ön kısım sırttan kötü niye böyle bilmiyorum.

Back
Yukarı