16 yaş 5x5

Merhaba arkadaşlar ben 16 yaşındayım 5x5 de 2.haftam
Bench =70
Squat =90
Deadlift=110
Overhead press =40
Bench artmıyor bi türlü diğerleri artıyor bench in artması için ne yapmam lazım

Akşamları tavuk bazen balık yiyorum sabahları lor peynir haşlama öğlen yumurta salatası[DOUBLEPOST=1507118502][/DOUBLEPOST]Bu gün antrenmanda 50kg barbelll row 70 bench 110 squat yaptım birtek bench artmıyor

Hem omuz hem göğüs hem triseps aynı gün yapınca böyle olur birkaç hafta göğüsü isole çalış kelebek pull over gibi triseps daha az yorulsun bu atada da biraz karbonhidrat biraz protein ekle. 3 Hafta sonra normal benchprese başla bakalım gelişicek mi.

5X5 'e ağır başlamışınız bak kilolar takıldı. 5x5'in hazırlanan adam hafif başlanmasını öneriyor ve haftada hiç durmadan ağırlık artıracaksınız. Yalnız belli bir kiloda takılıp deload dönemine girip oradan devam edeceksiniz. 5x5'e epey ağır ve yanlış forma girersen sakatlığa davet edersiniz.

5X5 'e ağır başlamışınız bak kilolar takıldı. 5x5'in hazırlanan adam hafif başlanmasını öneriyor ve haftada hiç durmadan ağırlık artıracaksınız. Yalnız belli bir kiloda takılıp deload dönemine girip oradan devam edeceksiniz. 5x5'e epey ağır ve yanlış forma girersen sakatlığa davet edersiniz.
formumda sıkıntı yok bench hariç hiç bir harekette duraksamada Yok.[DOUBLEPOST=1507131612][/DOUBLEPOST]Haftaya ağırlık artmazsa ara vercem 5x5 e

5x5 e maxların ne kadar fazla olursa olsun bu kadar ağır başlanmaz.
Başlarsan 2.haftadan takılırsın.
Programın mantığı kasları düşük ağırlıklarla başlayarak küçük artışlarla hafif hafif geliştirmek.
Kısa vadeli bir program değil uzun vadede etkisini gösteren bir program.
Bench ve overhead press diğer hareketlere göre daha zor artar.
Ayrıca squat ve deadliftin geri kalmış benchine göre.
Bana sorarsan ağırlıkları düşür.
Başlarda kendini zorlamadığın için antrenmanlarından tatmin olmayacaksındır sıkılacaksındır ama etkisini kesinlikle göreceksin.
Bir süre sabır edersen güzel sonuçlar elde edersin.

Haftada kaç kg arttırmam lazım[DOUBLEPOST=1507185795][/DOUBLEPOST]Şimdi ağırlığı azaltıp denicem.Ağırlığı ne kadar artıracağım hakkımda fikrim yok ama

5x5 Stronglift diye bir app var Android ve ios için. Onu yükle gerekli yönlendirmeyi yapıyor. Bende 4. haftadayım daha yeni yeni önceden kaldırdığım ağırlıklara geliyorum.
App le uğraşmam diyorsan her antremanda 2.5kg (deadlift 5) artıyor. Misal pazartesi 30kg squat yaptıysan çarşamba 32.5 cuma 35 diye gidiyor

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5x5 Stronglift diye bir app var Android ve ios için. Onu yükle gerekli yönlendirmeyi yapıyor. Bende 4. haftadayım daha yeni yeni önceden kaldırdığım ağırlıklara geliyorum.
App le uğraşmam diyorsan her antremanda 2.5kg (deadlift 5) artıyor. Misal pazartesi 30kg squat yaptıysan çarşamba 32.5 cuma 35 diye gidiyor

Appi kullanmanı tavsiye ederim hem gelişimini takip edersin hemde seni yönlendirir.
5x5 Strongliftste ağırlık 2.5 kg arttırılır.
Deadlift ise 5 kg arttırılır 100 kgye ulaşana kadar sonra o da 2.5 kg arttırılır.
Bu arada barbell row yapmıyorsan onu da eklemeni tavsiye ederim.
Tabi bu artışları 5 sette de 5 tekrar çıkarabildiysen yapacaksın yani 1 sette bile 4 tekrar çıksa arttırmaman lazım ağırlığı daha tam anlamıyla hazır olmadığını gösterir bu durum.
Bu programdan ben gerçekten çok iyi sonuçlar elde ettim.
En az 12 hafta uygularsan faydasını görürsün. Gelişim devam ediyorsa da devam et programa ben şuan 20.haftaya başlayacağım mesela.
https://stronglifts.com/5x5/
Her türlü sorunun cevabı burada mevcut ingilizcen varsa bir göz at derim.
Kafana takılan bir durum olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Başlarda dediğim gibi kolay gelecektir ancak tavsiye edilen ağırlıklar ile başlamanı öneririm.
Benimde maxlarım yüksekti tavsiye edilenlerin 10 kg üstünde filan başladım yani o bana hafif gelir dersen de çok üstüne çıkma bence.

Çok teşekkürler önerileriniz için bu forum u seviyorum[DOUBLEPOST=1507188452][/DOUBLEPOST]Beyler programı indirdim haftaya yeniden başlıyacağım 5x5 e hepiniz sağolun

Son düzenleme:
kilonu arttır uyku düzenin olsun
antremanlarda 70kg 5.sette 5 tekrar cikarana kadar ayni agirlikta devam et baktin artmiyor deload şart ama daha yenisin deload gerekcegini sanmam

antrenmandan once aldıgın kalorı mıktarını arttır kardesım bırde antrenmanda eger bench ı ara yada sona dogru yapıyırsan oda etkıler antrenman bası yap bırde

Back
Yukarı