13 yaşındayım ve çok güçsüzüm

50 kilo 165 boyum var.
yumruk atamıyorum.
şınav konusuna gelecek olursak önce doğru şınav nasıl çekilir biri anlatabilir mi göğüs mü yere değmesi lazım burun mu vs.
çok güçsüzüm arkadaşların kaldırdığı şeyi kaldıramıyorum.
Umarım doğru yere açmışımdır konuyu.

50 kilo 165 boyum var.
yumruk atamıyorum.
şınav konusuna gelecek olursak önce doğru şınav nasıl çekilir biri anlatabilir mi göğüs mü yere değmesi lazım burun mu vs.
ben 15 yaşindayim 8 ay once sinav cekemiyordum boyum 1.55 di 8 ay boyunca sadece evde spor yapdim simdi 1.75 boy 65 kg şinav rekorum 80 bence spora basla

Kardeşim bu foruma kaydolduğumda ben de 14 yaşında ve senin gibi 50 kg falandım. O zamanlarda senin gibi kendi zayıflığımdan hoşlanmadığım için spora başlamak gibi niyetim vardı ve bi arayışa girmiştim. Ancak şuan spora başlarsan bir çok şeyi yanlış yapacaksın. Önce biraz araştırmanı tavsiye ederim. Daha yaşın gerçekten "küçük." Kaybedeceğin bir şey yok, daha boyun bile en az 5-10 cm uzayacak. Sana gerçekten 1 sene sonra iyi ki yapmışım diyeceğin bir tavsiye vereceğim. Bu sporla ilgili önüne gelen her şeyi araştır, doğru bilgiyi öğren. 1 senede çok fazla şey öğrenebilirsin. Ama bu süreçte bu sporu yapma. 1 sene sonra bilgi birikiminle bu spora başladığında kısa zamanda çok iyi sonuçlar alabilirsin. Sıkma canını, daha çok yolun var aslan gibi olacaksın merak etme ;) Her şeyden önce biraz sabır, çalışkanlık.

50 kilo 165 boyum var.
yumruk atamıyorum.
Kardeşim aynı senın gibiydim Allaha şükür şuan tam hedefime ulaşamazsamda iyi durumdayım. Sana tavsiyem Karbonhidrat ağırlıklı beslen (patates,makarna,pirinç) ve egzersizlerin doğru formunu youtube'dan öğren çok faydalı videolar var. Eğer halsiz hissediyorsan kendini anca kendin çözebilirsin. Uyuma düzenine , beslenmene , antrenman yapıp yapmadığına fln bağlıdır büyük ihtimal. Bunları yaptığın zaman yine oluyorsa bi doktora görün derim.

Back
Yukarı