1 sene veya üzeri spora gidiyorum ve gelişemiyorum diyenler baksın

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3nes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

3nes

Üye
Arkadaşlar Merhaba,
Öncelikle size spor geçmişimi anlatmak istiyorum
spora 2011 ayında başladım 3 ay gittim ve gerçekten güzel geliştim ozamanlar kolum 28 di 3 ay sonra 35 olmuştum.
sonra ara verdim 3 ay kadar kol 32 ye düşmüştü
tekrar başladım ve 1 sene boyunca gittim max gördügüm rakam 37 oldu ama estetik namına hiçbirşey olmadı göbegim oldu az birşey sadece kilo aldım.
ve bu 1 sene boyunca neler yedim neler...
hergün 1 paket makarna sabah yulaflar protein tozları creatin vs... hepsi boş
hata bulmaya çalışıyorum sizdende bilgi alarak nerede yanlış yaptıgımızı bulmaya calısıcam.Sizin hikayeniz nasıl? Neler yaptınız nasıl beslendiniz ölcüleriniz nelerdi? Programınız -en önemlisi bence- nasıldı?
Benim programım ilk ay başlangıc programı uyguladım hala hatırlıyorum tüm bölgeler sonra gogus 3 hareket kol 2 hareket kısaca buyuk kaslar 3 kucuk kaslar 2 olmak üzere gogus biceps sırt triceps omuz bacak şeklinde caliştim ve hala oyle calisiorm hiç degiştirmedim 3. ayda piramit gogus programım vardı 4+3 şeklinde (buyuk kas kucuk kas) bunlar benim 2011 deki programımdı.
 
Başarmadığın şeyi anlayamadım , kas gelişimin mi? yağ yakımın mı?Bence antrenörünle hedef ettiğin vücudu konuştuysan buna ulaşmanı sağlayacak programı sana vermesi gerekirdi.
 
ilk 3 ayda sıçrama sayılacak kadar büyüme normaldir ancak hatrı sayılır bı zamanı doldurmadan takviye besin almak bence para israfidir, salonlardaki hocalar onu da al bunu al söyle sisersin böyle sisersin diyerek bizi de gaza getiriyolar.
 
İlk 4-5 ay çok güzel gelişim sağlamıştım.
Sonrasında gelişim durmaya başladı.
Antreman programı mı ve beslenmemi gözden geçirdim biraz daha gelişme sağlayabildim.
Sporu bıraktığım zamanlarda oldu tabi.
Bir müddet sonra gelişme durur demeyelimde, yavaşlama oluyor.
Bu esnada spordan soğumamak gerekir ki benim öyle olmuştu şuan pişmanım. Soğuduğum için spora ara verdim.
Bana göre sürekli çalışma yapılmamalı 1 ay kadar vücut dinlendirilmeli,ama bu esnada beslenmeyi bozmamalı.
Vücut gelişimi yavaşladığında zaten vücudunu bu zamana kadar tanımış olucaksın ki. Bu sayede kendine yeni programlar çıkartmalısın.
Farklı antreman programı deneyerek,beslenme düzenini arttırarak,gerek supplement kombinasyonlarıyla.
Bu spor sabır sporudur,kimi adam hemen gelişir kimi uzun sürede gelişir.
Kimisi senin 2 senede yapacağını 1 senede yapar,kimisi yapamaz.
İş yine genetikte bitiyor.
Ne adamlar gördüm,adam daha antreman programının ne olduğunu bilmiyor,beslenmeyi bilmiyor,ama hayvan gibi gelişiyor.
İşte genetik avantajı.
Onun için sabır sabır sabır.
 
Benim gördüğüm yanlışlar:
Antrenman programını 3 ayda bir değiştirmelisin yada daha erken bunu senin hocanın yapması lazım zaten
Supplement(ek besin) alıyormuşsun ilk önce ana besinden ihtiyacını karşılamalısın sonra ek besine ihtiyaç duyarsan almalısın, aldığın ek besinleri ana besin olarak kullanmamalısın.
Benim yaptıklarım:
Başladığımda 29-28 cm'lerdedir kol muhtemelen 67 kg idim.Belde 83 cm idi sanırım.
3 yıl önce başladım 3 yıldır yapıyorum fakat 1. ile 2. sene arasında yaz sezonunda sonra da 1 yıl ara verdim bu yıl başlamıştım tekrardan gene araya girdi yaz sezonuydu sınavlardı felan ordan da gitti yani anlayacağın çok molalıydı fakat bayağı bir gelişme yakaladım kilom ramazandan önce 85di aşağı yukarı kol güçlü olanı 40 cm çok az kalmıştı göğüs 110u yakalıyordu bel arada bir fırlıyordu yaptığım dönem içinde ama git gel 87 cm de takılıyordu, omuzlar da 130 cm'ye yaklaşıyordu.
1 sene ara vermeden önce kol 36 gibi birşeydi bu sene tekrar başladığımda 33lerdeydi ama gitmişse daha çok yağ gitmişti çünkü ham vardı gücüm yerindeydi(sonrasını anlatım zaten).
Supplement(ek besin) ihtiyacım yoktu kullanmadım protein ağırlıklı beslenerek sıkıntım olmadı bir sezonda 7-8 kg alabiliyordum.
Benim için önemli nokta şurası antrenmandan 1-1.5-2 saat öncesinden mümkünse karbonhidrat yağ ağırlıklı beslenirdim sonra antrenmandan geldiğimde(özellikle burayı önemsiyorum) protein ağırlıklı beslenirdim çok da vakit geçirtmezdim aradan 30 dk bile geçmeden yemeye başlardım.
Şurası da çok önemli bence ben önceki spor salonumda çok önem vermezdim spor salonunu bu sene değişmiştim hocalar çok ilgiliydi program yazdılar bir tane bana göre gerçekten pek iyi gelmişti çünkü belli bir düzeye geldikten sonra programında düzeyini de arttırmak gerekiyordu program ilkte ağır gelmişti sonra alıştım iyi de geldi 1.5-2 ayda birde program değişiliyor bu salonda.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Back
Yukarı