İp atlama kalori yakımı yardım

Kardio olarak ip atlamak acaba çok kalori yaktırırmı örneğin 90 kg ağırlığında biri hıza bağlı saatte kaç kalori yakar dakikada 60-70 kere ip atlamaklada kaç kalori yakılır ipsiz hızlı zıplayarakta yine aynısını yakamazmıyız

Ne kadar olduğunu tahmin edemem ama koşmaktan daha çok kalori yakıyor ip atlamak zaten atlarken belli ediyor nefes nefese kalıyorsun çabucak...

ipsiz aynı şekilde zıplamak bana ilk başlarda aynı şeymiş gibi geliyodu ama sonra düşündümde iple etkisi daha fazla olur kollar ipi kontrol ederken ayrıca bi enerji harcıyor

ip atlamak cok iyi bir kalori yakıyor interval seklinde de yapabilirsin ip atlamayı

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:11 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:08 ----------

http://www.kedimveben.com/vegkalori.htm

Verdiğim kaynakta yazıyor.
Atlama ipi almayı düşünüyorum ama anlayan bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlermi ? Hangi standartlarda olması lazım ipin kalitesi vs vs.
spor malzemeleri satan yerlerde var cokta güzel oluyor bakıp begendigini alabilirsin

95 kg olmama ragmen hergün 1000 defa yapıyorum.Özelllikle baldır bölgesi acayip saglamlasiyor.1000 taneden sonra acayip ter atiyorum.

güzel bir siteymis hemen baktım

ben ykmden aldım 4.5 ytl.marka ismi vermem sitenin kurallarına uygun mu bilmediğim için vermiyorum.güzel bi şey ama evin içinde zor oluyor.anca balkonda atlayabiliyorum:)

benimde var ama dedigin gibi evin icinde zor oluyor lambalar falan:D

İp atlamak iyi bir antrenmandır sadece zıplamaktan farklıdır. Çünkü bir denge antrenmanıdır, sıkılaşmaya yardımcıdır. Kardio olarak ne kadar yararlı çok emin değilim. İster ip atlayın, ister koşun, ister bisiklete binin doğru nabız aralığında yapmazsanız çok faydası olmaz. Elbette bir iyileşme olacaktır. Ama yaş ve kilonuza göre nabzınızı bilerek doğru aralıktayken hareketi yaparsanız daha faydalı olacaktır. Nabız göstergeli saatleri tavsiye ederim.

Back
Yukarı