öğretmenim bekarım evde çalışıyoeum düzenli beslenemiyorum

mrb. üyeliğim eski ama forumda yeniyim. daha önceden defalarca başlayıp defalarca bıraktım bb yi. şu an yaklaşık 5 aydır fgelan düzenli şekilde evde kendi ağırlık setimle çalışıyorum. daha önce salona gittim ve neyin ne olduğunu kısmen anlayınca evde devam ettim.
bu arada beden eğitimi öğretmeniyim ve normal antrenmanların dışındada futbl ve voleybol oynayarak sürekli aktif spor yaşantım var.
bi çok bölgem istediğim şekle kavuşurken göğüslerim omuzlarıma göre çok zayıf kaldı. yapı olarakta küçüklerdi zaten. programım şu şekilde ptesi göğüs-önkol, çarş omuz arka kol, cuma sırt bacak. her programdan sonra karın mide. göğüs programımda [FONT=&quot]Bench Presses: 4 Sets x 8 Tekrar 36kg, [/FONT][FONT=&quot]Flat Bench Presses: 4 Sets x 8 Tekrar 33 kg, [/FONT] Flat Dumbbell Flyes: 4 Sets x 8 Tekrar 9 kg.
şimdi sorum şu olacak. amino creatin yada protein tozu. hangisiyle başlamalaıyım acaba. daha önce bunların hiç birini kullanmadım ve bekar olduğum içinde düzenli bi beslenme şeklim yok.

bence gelişim sağlamak için önce vucudunu tam bitir yani 2 yıl geçsin ama tabi bu kişiden kişiye değişir
protein tozuna bişe diyemeyeceğim ancak creatin kullanmadan önce 2 kere düşün iyice araştır öyle yoluna devam et
göğüs programındada hacim istiyorsan değişik kombinasyonlar dene püf noktaları uyguladığından emin ol ağırlık arttır

şu an uyguladığım programı bi kenara bırakıp sadece göğüs ağırlıklı çalışmaya dayalı bi programmı uygulasam. çünkü göğüslerim ciddi derecede yok gibi duruyo. önerilerinizde daha etkili olacaksa fotoda yollayabilirim

tabiki fotoda koyabilirsin ama unutma vucut bir bütün olarak çalıştırılırsa daha iyi gelişim sağlarsın tek bölgeye ağırlık vermek istenilenin aksine negatif sonuç doğurabilr
forumdaki programları püf noktaları iyice oku kendinden birşeyler bulacaksın yanlışlarını kendin farkedeceksin emin ol

bu sporu öğrenmek yıllar alabilir bu dediğide ciddiyim

ciddiye alığ cevap verdiğiniz için tşk ler. şu an omuz ve biceps lerim istediğim şekle kavuştu. sadece göğüs ve abdominallerim istediğim şekle kavuşmadı. bu sitedeki pek çok makaleyi okudum ve gerçekten çok faydalandım. bi sorum daha olacak size. yeterli ve düzenli beslenemediğim ve sürekli bb idmanı ve farklı sporlar yaptığım için protein tozu almalımıyım. gereklimidir.

bununla ilgili bir çok araştırma konu ve makale var
kendi düşüncem tamamen doğal (suplementlerde doğal ama sonuçta fabrikasyon) beslenmektir
ha burda nekadar doğal besleniyoruzki diyebilirsin ama en azından fabrikasyon bir ürünü uzun yllar kullanmak nekadar sağlıklı olur sana ne kar verir bu sana kalmış
birde kalp rahatsızlığı damar problemleri olanlar protein almak için sürekli et ürünleri yediklerinde kalp hastalığı riski artmakta bu sebepten proteinde kullanılabilir ancak bu yine sana kalmış
birde yavaş kazanılan yavaş kaybolur hızlı gelen hızlı gider, ve elbetteki suplemet alımı daha hızlı gelişime katkıda bulunacaktır
ama tercih meselesi son söz senin
creatine deseydin ben kullanmam derdim ama protein tozuna kesin kullanmam diyemiyorum

Back
Yukarı