Ön Kolda Kemik Ağrısı-Lütfen acil cevap(özellikle deneyimliler)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Spora başlayalı 2 ay oldu. 3 haftalık bir aradan sonra tekrar başladım. ARa uzun oldu düşüncesiyle kasların spora yeniden alışması için aradan sonraki ilk hfta 5 gün salona gittim. ondan sonra sol ön kol kemiğinde bir ağrı olmaya başladı. Ağırlığı sol kolumla kaldırdaktan sonra ön kolda çok ağrı oluyor. Bunun geçmesi için ne yapabilirim? Bu ağrıyı azaltmak için ne gibi bir şey öenrirsiniz? Lüfen acil cevap verin. Şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.

ön kol kasların yetersiz olduğundan böyle bir ağrı oluşmuş olabilir. kemik ağrısı ise kesinlikle bir süre çalışmayı bırak ama olmama ihtimali daha yüksek çünkü kaslarına aşırı yüklenmiş olabilirsin. bileğini çalışmalardan önce ısındırman gerekli diye düşünüyorum. deneyebileceğin hareketler olarak şunları önerebilirim : dumbbell wrist curl, barbell wrist curl, reverse barbell wrist curl, az kiloyla cable curl, reverse cable curl. sana önerim dumbbell wrist curl 3x8 yapman ardından reverse curl lerden birini 3x10 yapman...

bahsettiğin barbel curl yaparken bilekte olandanmı...hareketi yaparken bişeyle bileği iyice sıkıştırınca ağrı azalıyor

Set bittikten sonra ön kolda sanki kemik sızlaması gibi bir sızlama oluyor. bende tam emin değilim ancak öyle tahmin ediyorum. çünkü kas ağrısına pek benzemiyor. Ağrı olan yer resimde görülen ön kol kemiği. Ben de 1 hafta boyunca elime ağırlık almamayı düşünüyorum.

Eklentiler

• kemikler.jpg
    kemikler.jpg
    35,1 KB · Görüntüleme: 577
kaslara asiri yuklenmekten boyle bir problem olacagini sanmiyorum.oyle birsey olsa kaslarda sorun olur.
burda bahsedilen agirligin kemiklere eklemlere zarar vericek sekilde kas kontrolunun disindaa kaldirilmasindan kaynaklaniyor.
bir sure dinlenmenizde yarar var. calismalara yeniden basladiginizda eklemlerinizi kilitlemeden calismaya ozen gosterin daha baslayali cok yeni olmus vucudunuzu tanimaya calisin hafif agirliklarla calisin agirliklarin kas kontrolu altinda olmasi cok onemli.

bu ağrı çalışmaya başladıktan sonra tekrar başlar mı? bir de bu ağrıyı azaltmak için flaster veya benzeri bir bandaj kullansak işe yarar mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı