Çiğ Yumurta İçmek Zararlı mı ?

Arkadaşlar az önce izlediğim film de ASLA PES ETME 2 De spor yaptıkdan sonra çiğ yumurta içiyorlar.
Googleye girdim kimisi zararlı kimisi yararlı diyorlar.Karar veremedim.
Haşlanmış yumurta ile farkı varmı ?

Bu konuyu yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ediyorum. Sadece benim için değil tüm arkadaşlar sağlığı için önemli :)

:) Tabi ben bunları çok rahat bir şekilde içebilirim.Zaten küçükken annemler bana bıldırcın yumurtası alılardı çok rahat bir şekilde içerim.
:) İç kardeşim o zaman hem belki sesinde güzelleşir şarkıcı olursun :) Neye niyet neye kısmet :)

HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence zararlıdır çünkü çiğ yumurtanın icinde parazit yada hastalik olabiliyor bence pişir ye sagligini riske atma bazilari yararli diyor diyeceksen bazilarida zararlı diyor yararliysa pek bise kaybetmezsin ama zararliysa sagligindan olabilirsin

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sanırım çiğ yumurta vücuttaki b5 vitaminine zararlydı , eminde değilim ama yine de haşlayıp içmekte fayda var ..
Birşey daha okumuştum hocam , yumurtayı haşlarken dikkat edilmesi gerekiyormuş .. Sarısı kayısı kıvamına gelinceye kadar haşlanmalıymış , fazla haşlanıp sarısı un kıvamına gelirse içerisindeki yağlar zararlı hale geliyor diye kalmış aklımda .. ama tabi iyice araştırılması gerek ...

Yumurtayı.Katılasana kadar haşla.Sarisini at.Beyazini balla karıştırıp.Rondo veya mixer ile karıştır.Sıvılaşınca Nesquickli sut ile birlestirip iç.Miden kaldirir mi bilmem benimde zor kaldiriyor.Balı basıyorum icine.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ben günlük 7 yumurta beyazı yiyorum artık. Genellikler herkez zararlı olduğunu sölüyorlar çig içmek. Fakat sizin dediğinizi anlamadım biraz açarmısınız konuyu :)

He reis anladım sonunda :D Hangisi daha avantajlı olur reis. Toz haline getirip içmek mi ? Yoksa haşlatılıp beyazları çiğneyip yutmakmı :D

Valla kolay iciliyor mu merak ediyorum :) oyleyse daha iyi olucak, kuru kuru yumurta beyazi yemek tatsiz tuzsuz kusacak gibi oluyorum

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Back
Yukarı