****** ÇİĞ KÖFTE...

Malzemeler

500 veya 1000 gram çiğköftelik kıyma ( yağsız ve damarsız )
1 kg Çiğ Köftelik ince bulgur
2-3 Yemek kaşığı Salça
2-3 Adet Kuru Soğan
min. 250 Gram isot


Yapılışı

Öncelikle isotumuzu sıcak suya bırakıyoruz .Öyle kalsın... 2 yada 3 adet soğanımızı rendeliyoruz ve ince çiğ köfte bulguruyla yoğuruyoruz ( 15-20 dk ) Sonra 2 yada 3 yemek kaşığı salçamızı ilave edip bir 10 dk kadar yoğurmaya devam ediyoruz . sonra Sıcak suya bıraktığımız isotu suyla birlikte azar azar ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz . İsotun tamamını içine kattıktan sonra . Çiğ köftelik kıymamızıda ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz ( 30 dk ile 1 saat ) bulgur sert şekilde olursa eğer ? ; ayrıca hafif hafif sıcak su dökerek yoğurabiliriz . Çiğ köfte tam rengini aldığında dışarda gördüğümüz gibi kırmızı değil siyah rengini alacaktır . Vee son olarak bir parça ağızımıza atıp tadıyoruz bulgurda sertlik yok ise çiğ köftemiz leziz bir şekilde yemeye hazırdır. Afiyet olsun :D


NOT : Buarada verdiğim ölçüler 4-5 kişiyi doyurur . O yüzden kendi midenize göre malzemeleri katabilirsiniz . Tekrardan afiyet olsun..
 
Çiğ et kesinlikle önerilmeyen birşey bunu belirtmekte fayda var. Fakat tarif karşı konulamaz derecede güzel, teşekkürler.
 
evet çiğ et mantıklı değil fakat izlediğim bir belgeselde eğer biber çok acı ise sanırım kimyasal olarak bir pişme söz konusu

çünkü buna benzer çiğ etli yemekleri meksikada ve hindistanda da yapıyorlar ve çok çok acı biber ile marine edip yiyorlar

ki bakılırsa 1 saat acı biberle yoğurma söz konusu
 
  • Like
Reactions: Azi
evet çiğ et mantıklı değil fakat izlediğim bir belgeselde eğer biber çok acı ise sanırım kimyasal olarak bir pişme söz konusu

çünkü buna benzer çiğ etli yemekleri meksikada ve hindistanda da yapıyorlar ve çok çok acı biber ile marine edip yiyorlar

ki bakılırsa 1 saat acı biberle yoğurma söz konusu

minumum 1 saat bazen 1.5 veya 2 saati de bulabiliyor . Ayrıca tadında hiç çiğ et tadı yok . ve sıcak su ile yoğruluyor
 
İsotu sıcak su ile birleştirip ete döktüğümüzde ve o uzun süreli yoğurma sürecinden geçtiğinde pişmiş vazifesi görüyor zaten sonra kolay kolay sindirilmez.
 
Back
Yukarı