Birbirimizi kandırmayalım, bu yakışıklılık çirkinlik mevzusunda herkes iyimser davranıyor ama çirkin olmayan biri durumun ne kadar kötü olduğunu bilmez. Konu yakışıklılık üstüne ama bir yerde okuduğum şu yazıyı paylaşmak istedim son mesajdan sonra.
''- Hani diyorlar ya, kolun bacağın tutuyo, kulağın duyuyor, gözün görüyor daha ne diye ? Hani diyolar ya Şükret ! Bizim kalbimizi,
duygularımızı, hayatımızı almışlar elimizden, kol bacak olsa ne olur be kardeşim onlar teferruat !
hayata bir sıfır önde başlamamaktır. beraberliği yakalamak için kimileri güzelleşme aşamalarından geçer, çirkinlik alametleri olarak bellenmiş gözlük, diş teli, sivilce, fazla kilo vb unsurlardan sıyrılmaya çabalar, hatta abartıp dudak, burun, çene tadilatına girişir; kimileri durumu kabullenip önündeki maçlara bakar, aşırı çalışkan, okul birincisi, sınav birincisi, sektöründe lider falan olur; bazılarıysa hiç kasmaz koyvermenin dayanılmaz hafifliğinde süzülür.
sanal hayata on sıfır yenik başlamaktır. (bkz: dis teli olan hatunla yazistigini anlamak) (bkz: şişko hatunla yazıştığını anlamak)
boş yere pohpohlanmamak, hak edilenden fazla değer görmemek, hatta çoğu zaman hak edilenden daha az önemsenmek, şımarık olmamak, pembe gözlüklerle dolanmamaktır. kimilerine çalışma, başarma, para kazanma, güzel olan şeyleri elde etmeye çalışma, kariyerinde yükselme azmi, yırtıcılık, hırs; kimilerine yeteneklerini keşfetme olanağı, bireysellik, sakinlik, dinginlik getirir.
dikkat çekici, göz alıcı olmamaktır. karışık, kalabalık, curcuna, rahatsız edici ortamlarda ya da ürkütücü tenhalarda doğal kamuflajdır.
prezantabl kelimesinin geçtiği iş ilanlarında baştan kaybetmek, havalı olmanın birinci planda önemli görüldüğü mülakatlarda adam yerine konmamaktır.
güzelliğin on para ettiği ortamlardan zevk almamaktır.
gerçek arkadaş ve dostlara sahip olmaktır. az olsalar da özdürler. çekici görünmemek, etraftaki kuru kalabalığı baştan doğal seleksiyona uğratır. arkadaş çevresinin uçsuz bucaksız olmayışından kaynaklanan ilgisizlik zaman zaman calarsa annemdir mesajsa turkcell dir boyutuna varabilir.
çirkin olmak bebeklerde de etkilidir. eğer bir bebek şirin değilse, çirkinse, ne bileyim insana sempatik gelmiyorsa o bebek pek sevilmez, o bebekle oynanmaz. ama şu reklam bebeklerinden olursa bir çocuk, tüm güne gelmiş bayanlar tarafından ilgi çeker, sevilir, okşanır, koklanır.
çirkin, kendini her zaman tetikte hisseder. asla rahat değildir. sahip olduklarını kaybetmemek için, sürekli canlı olmak zorundadır. aksi halde sahip olduğu şey, bir insan ya da bir statü, çirkinliğini fark edebilir. bu farkındalığı önlemek için, fiziksel özelliği dışındaki tüm iyi yanlarını en üst düzeyde ve güncel tutmalıdır. daha iyi espri yapmalı, daha iyi resim çizmeli, daha iyi şarkı söylemeli, daha iyi yazmalı ve insanı etkileyebilecek her türlü eylemde en üst düzeyde başarı göstermeye çalışmalıdır. çirkinlerin, yüzlerindeki yılgın yorgunluğun bir nedeni de budur. güzel, zıt yönlü bir mıktanıs gibi herkesi kendine çekerken, çirkin, insanları iter. çirkinin, insanları kendine çekmesi için ekstra bir güce ihtiyacı vardır; güzelliği/estetiği yenecek bir güce.''
Alıntıdır.