zihinsel gelişim

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve helof tarafından 24 Ekim 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. helof
    Offline

    helof Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2008
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    -dayak hocası
    Yer:
    çocuk dayak kurumu
    evet arkadaşlar internette gezinirken çok garip bir makale buldum ve sizinle paylaşmak istedim:
    ''Research Quarterly dergisinde yayınlanan bir araştırma da beynimizi programlama ile ilgili ilginç sonuçlar vermiş. Bilim insanları basketbol oynayan bir grup öğrenciyi üç gruba ayırmış. birinci grup, belirli bir uzaklıktan sayı yapabilmek için yirmi gün atış çalışması yapmış. İkinci grup, hiçbir çalışma yapmadan yirmi gün beklemiş. Üçüncü grup, yirmi gün boyunca her gün zihinlerinde topu potaya atarak sayı yaptıklarını hayal ederek antreman yapmışlar Zihinlerinde her seferinde topu potaya sokarak sayı yaptıklarını canlandırmışlar. Sonuçlar ne mi olmuş? Her gün aktif fiziksel antreman yapan birinci grubun atış performansı yirmi günün başına oranla sonunda %24 artış göstermiş. İkinci grupta kayda değer hiçbir artış olmamış. Çünkü çalışmamışlardı. Üçüncü gruba gelince, şaşırtıcı bir performans artışı ile karşılaşılmış. Sadece zihinlerinde canlandırma ile çalışan grubun performansı %23 artmış. Hemen hemen birinci gruba kadar bir artış. Başka bir çalışma da da beş kişi bir ay boyunca günde beş kez ağırlık kaldırdıklarını hayal ederek kol kaslarını geliştirmeye çalışmışlar. Sonuç, kaslarda
    %13.5’lik bir büyüme!...Beynimiz düşüncelerimizi, duygularımızı, davranışlarımızı kontrol ediyor. Ve bilinçaltımız bu faaliyetin %88’ini kontrol ediyor. Beynimiz ona sunulan her türlü bilgiyi doğru kabul eder. Hayallerimizi de beynimize doğru ve gerçekmiş gibi sunabiliriz. İstediğimiz başarıyı yakalamak için bilinçaltımızı programlayabiliriz. Zihnimizde yoğun olarak canlandırdığımız ve düşündüğümüz her şeyi beynimiz gerçek sanır. Beynimiz buna inanırsa değişim de başlamış demektir. Başarıya zihinsel olarak hazırlanabilirsiniz.''komik gelebilir ama ben 1-2 sene önce genellikle hergün çok sık bir şekilde aynada kollarıma bakıyordum her seferinde sanki daha da güçlenmişim sanki kol kaslarımda artış olmuş diye kendimi kandırıyordum sanki tırnak yemek gibi bu da bir tik olmuştu bende ve şimdi 14 yaşındayım ayrıca gerçekten de artış oldu eski halime göre bunu kendimi aslında kandırmadığıma bağlıyorum ayrıca ayda 1-2 kere şınav çektiğim olmuştur en fazla onun dışında hiç bir şey yapmadım evde dumbell ım bile yoktu hani şu genetik diye söyledikleriniz kaslı olan insanlar varya hiç birşey yapmadıkları halde belkide onlarda bu yolu takip etmiştir diye düşünüorum. ve bu makalenin sadece bir kısmı devamını okumak isterseniz:www.kisiselbasari.com/yazi.asp?ID=1168
     
    Son düzenleme: 24 Ekim 2008
    gaddarkemal bunu beğendi.
  2. künefe
    Offline

    künefe Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2007
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Çok ilginç bir yazı,zaten beyin-beden-ruh ilişkisi hep ilginç ve şaşırtıcı gelmiştir.Beynini kontrol edebildiği zaman insanoğlunun çok daha değişik bir varlık olabileceğine eminim.Zaten beynimizin çok küçük bir oranını kulllanmamız da bunun göstergesi.
     
    helof bunu beğendi.
  3. helof
    Offline

    helof Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2008
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    -dayak hocası
    Yer:
    çocuk dayak kurumu
    evet çok haklısınız telekinez de buna bir örnek.
     
  4. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Makaleyi okumadım okumakta istemiyorum çünkü zaten bahsedilen şeyler bence hayatın gerçeği, ancak yine de olayı abartmadan sunmak ve kafayı bunlara takmamak gerekir. Konuyla ilgili birikimi ya da tecrübeleri olan arkadaşlar varsa buradan okumak isterim.

    Kendi adıma konuşayım, ben "herşey kafada biter" diyen biriyim. Hayatta bir çok şeyi ilk kez deneyecek olduğumda asla başarısızlığa inanmadım, sadece başarızlığı düşünüp olası sebeplerini düşünür önlemlerini alırdım. Zihinsel hazırlığım sağlam olurdu. Bunu farkedip bir kaç senedir uyguluyorum ve inanır mısınız bu süreçte hayatımda ilk kez neyi denedimse başarılı oldum, hatta bazen olağandan bile iyi yaptığım işler oldu.

    Sporumuzda da motivasyon konusu içerisinde değerlendirilecek şartlanma, isteme, inanma ve bilinçaltı komutları önemli diye düşünüyorum. Ancak keşke eski başlıklarda birinde verip başlık nüfusunu gereksiz yere artırmasaydınız.

    https://www.bodyforumtr.com/vbforum/spor-psikolojisi-t5173.html?t=5173
     

Sayfayı Paylaş