- Sabah aç karnına 1 limon ılık suyla tüket (az bal da katabilirsin), yağ yakımına yardımcı olur. Yarım mekik- crunch yap 5-10 dk, karnı sıkılaştırır.
- Bol su iç.
- Uykuna dikkat et.
- Abur cuburu kes.
- Yediğin yemeklere dikkat et. Margarin ve ayçiçek yağından kaçabildiğin kadar kaç.
- Un, Tuz, Şekeri minimuma indir..
- Kahvaltıda 1-2 dilim kepekli tahıllı ekmek ye. Akşam yemeğini kesmek yerine limonlu yeşillikli proteinli (light ton balığı, tavuk vs..) bir salata yemeye çalış. Proteinden kaçma, abartmadan tüket.
- Arada abartmadan canının çektiği şeyleri ye, vücudun şaşırsın, nefsine de işkence çektirmemiş olursun.
Tartılmanın yanında belini en kalın yerinden ölç mezurayla 2 haftada bir. Yağ oranını ölçtür, not al. Arada kontrol edersin. Moraline de çok yardımcı oluyor.
10 sene önce görüntüm değişmeye başladığı halde sırf tartıldığımda kilomda fark görmediğim için 2 ay sonra salonu bırakmıştım. Arada düşünüyordum keşke bırakmasaydım şimdi yaşım çok geçti diye. Sonra farkettim ki bir 10 sene daha geçse ben yine keşke bir 10 yıl önce en azından yol yakınken tekrar spora başlasaydım şimdi çok geç oldu diyecektim. Dememek için başladım (evde) ve çok iyi ettim. Belim 104 cm'den 92'e düştü (daha da düşecek). Görüntü farkı çok bariz olmuş ben bunu resimlere bakarak anlayabiliyorum. Çevremde beni kısa süre görmeyenler bile değişikliği hemen farkedip, övüp, moralimi tavan yaptırıyor. Evde bolluktan giyemediğim bir sürü pantolon ve gömleğim oldu..

Genişletmek için tıkla...