Zayıflamak için 4 yeni kural

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve deathlifter tarafından 20 Ocak 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. deathlifter
    Offline

    deathlifter Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.416
    Beğenileri:
    2.739
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    bilgisayar muhendisi
    Yer:
    istanbul
    Aşağıdaki bilgiler menshealth dergisinin ocak sayısındaki birkaç makalenin tarafımca özetlenmiş halidir ayrıntıları dergide bulabilirsiniz. Daha önce hiç duymamış olabileceğiniz ve zayıflamada etkili olabilecek 4 madde:

    1- hepimiz küre başlamışız ama haberimiz yok!

    evet bu başlığı ben koydum dergideki maddelerin sırasını değiştirdim en ilginci başa koydum. Evet eğer hamburger yediyseniz hayırlı olsun trenbolen kürüne başlamış bulunmaktayız hyper_ pct nasıl olacak acaba:)
    hamburgerlerdi kırmızı etin kaynağı olan hayvanlar maalesef organik değiller, doğada serbest dolaşmamışlar. Akisine bu sığırlar özel ortamlarda hareketsiz bir şekilde yapay besinlerle besleniyorlar. Ama daha kötüsü hepsine büyüme hormonu veriliyor. Ve daha da kötüsü bu hormonlar yenildiği zaman direk olarak insana geçiyor. Bahsi geçen hormon da trenbolen acetate. Normal testosterondan 10 kat daha tehlikeli bir anabolik steroid. Ve sentetik. Bu steroidin özelliği ise endokrin yapısını bozan bir kimyasal olması. Daha da beteri, bu tip bir steroidin kür yolu ile kısa sürede yüksek miktarda alımı sonucu ne gibi yan etkileri olacağı biliniyor ve ona göre kür tedavisi yapılıyor (pct). Ama uzun süre ve düşük dozlarda alımlarda ne gibi etkisi olacağını bilen yok!! Bu etlerdeki hormonların obezite salgınlarında etkili olduğu International Journal of Obesity dergisinde yayınlanan bir raporda ispatlandı. Bu rapor Yale, John Hopkins ve Cornell in de bulunduğu 10 seçkin üniversitedeki bilim adamlarınca çıkarıldı. (deathlifter in notu: Yani sıradan üniversiteler değil, mesela ispanya daki tanınmamış bir üniversite biranın kemikleri güçlendirdiğini, malawi deki başka bir üniversite de ketçapın prostat kanserine iyi geldiğini ispatlamıştı ama burada bahsi geçen üniversiteler alanlarında söz sahibi) Ayrıca başka bir Avrupa birliği araştırması da bu sonucu destekler sonuçları elde etti ve demin bahsi geçen, sığırlardaki büyüme hormonlarının direk olarak insanlara geçtiğini ispatladı.

    Özet olarak hazır gıdalardaki kırmızı etin kaynağı olan sığırlar sentetik büyüme hormonu içeriyor bunlar da obeziteyi tetikliyor.

    Bir de kendi yorumumu ekleyeyim, sadece besin değerlerine bakmak yeterli değil, hamburgerde mesela yüksek protein olabilir ama o proteinin kaynağı bize kilo aldıran yapay maddeler içerebilir.

    Daha devamı var. Ot yiyerek serbest dolaşan hayvanların etleri daha fazla omega-3 ve CLA içeriyor. Konumuz kilo verme olunca CLA nın üzeride durmakta fayda var. CLA, kardiyovasküler hastalıklara karşı ve diyabete iyi geliyor. Ama daha önemlisi kilo vermede çok etkili bu da Amerikan Journal of Clinical Nutrition dergisinde yayımlanan bir çalışmada gösterildi.
    Peki mandıralarda yetişen hayvanlarda CLA var mı? Maalesef az. :(
    Bu hayvanlara daha çok süt üretsin diye verilen hormonlar hem omega-3 ü hem de CLA yı oldukça düşürüyor.

    Son olarak ülkemizde sertidikalı olarak organik et üretimi yapan yer yok. Fakat bu yönde çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Organik et üreticilieri birliği bu konuda projelere başlayacak.

    Diğer maddeleri biraz kısa kestim:

    2- Tarım ilaçları obeziteyi tetikliyor

    2009 da tyroid research da ve ayrıca Molecular and Cellular Endicronolgy de geçen makaleler göre tarım ilaçları tiroidi negatif etkiliyor bu da kilo vermeyi zorlaştırıyor.
    Environmental health perspectives adlı dergideki araştırmaya göre meyve sebzeler kirli ve temiz olanlara göre ayrılmış.

    Kirli olanların organik olanlarını tercih edersek bu tip tarım ilaçlarına maruz kalma ihtimali düşüyormuş bunlar şeftali, nektarin, elma, dolmalık biber, kereviz, çilek, kiraz, kara lahana, marul, üzüm, havuç, armut.
    Temiz olanlar ise, üretimlerinde tarım ilacı kullanılmayanlar. Bunları tüketirken organik olanları almaya gerek yok. Soğan, avokado, mısır, ananas, kuşkonmaz, bezelye, kivi, lahana, patlıcan, karpuz, brokoli, domates, patates. (organik patatese, domatese gerek yok yani)

    3- plastik yediğimizde kilo alıyoruz
    yediğimiz içtiğimiz besinlerin etrafını saran plastikler yiyeceklere karışarak kilo almamıza neden oluyor. Plastik kaplarda bulunan BPA adlı madde östrojen etkisi gösteriyor ve vücudu kilo almaya şartlandırıyor. ABD de Harvard ve diğer çeşitli üniversitelerde yapılan araştırmalar gösteriyor ki BPA içeren kaplar obeziteyi arttırıyor. Neler yapılmalı?
    Plastik maddelerin içinde yiyecek ve içecek bulunacak ise kesinlikle ısıtılmamalı. (Isı, kimyasal maddelerin yiyecek ve içeceklerin içine girmesini hızlandırıyor)
    Et gibi besinler streç yerine kağıda sarılmalı. (Streçlerdeki PVC testosteronu düşürüyor ve ayrıca kilo aldırıyor)
    Teneke kutudaki ton balıkları yerine poşette satılanlar seçilmeli.
    Plastik kupalar ve stirofoamdan yapılan kaplardan kesinlikle sıcak çay kahve içilmemeli.

    4- soya ve mısır şurubu da oldukça zararlı
    (deathlifer in notu: soya nın aslında mucizevi bir bitki olmadığı ve aslında birçok zararı olduğu birçok çalışmada ispatlandı. En önemlisi içerdiği östrojen, testosteronu negatif etkiliyor. Daha fazlası için
    www.beslenmebulteni.com,
    http://www.tmuscle.com/free_online_...sionid=494AFB5CB67D72C8F4AD646541185025.hydra,
    http://www.tmuscle.com/article/most_recent/soy_whats_the_big_deal,
    http://www.tmuscle.com/free_online_...raining_performance_interviews/poison_protein,
    http://beslenmebulteni.com/bes/index.php?option=com_content&task=view&id=140&Itemid=290)

    Bu kaynaklar makalede yoktu ben ekledim konuyla bütünlük sağlasın diye.

    Bu makalede de soyanın aslında kötü kolestrolü düşürmede çok çok az etkili olduğu, ve ek olarak kötü anlamda yağlandırdığı da ispatlandı. (Amerikan Kalp Vakfı) Hatta bu vakıf soyanın sağlığa yararlı olduğuna dair iddaları da tamamen geri çekti. Soya ile ilgili daha fazla yazmayacağım, zaten gerekli kaynakları belirttim.

    Son olarak da yüksek fruktozlu mısır şurubu (HFCS, high fructose corn syrup kilo alımında oldukça negatif etkili) İngiltere de ve Kaliforniya üniversitesinde yapılan araştırmalar bunu destekliyor. Peki ne HFCS içeriyor? Keçtap, öksürük şurubu, ekmek ve daha birçok yapay yiyecek içecek. Etkisi nasıl oluyor? Bu madde aç olmasak bile beyine aç olma sinayli yolluyor. Artı iştah kesen ve yağ yakımını arttıran leptin hormonunu engelliyor.
     
    Son düzenleme: 20 Ocak 2010
    ferdityson, umutn, rsxer ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  2. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.966
    Beğenileri:
    6.095
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    Sertifika konusunda bilgim yok, ancak organik et 'üretimi yapan' yer var olduğunu sanıyordum...
    http://organiketpazari.com/

    http://www.gidabilimi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=310&Itemid=1

    Cok güzel ve önemli konulara değinilmiş. Teşekkürler.
     
    deathlifter bunu beğendi.
  3. LexJufen
    Offline

    LexJufen Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2010
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgi-İşlem-amatör sprinter
    bu devirde artık kırmızı et yenmez ...ben yemiyorum

    meyve sebzelerin üzerindeki kalıntılardan kurtulmak içinde sirkeli suda bekletip durulayıp tüketilebilir.

    özellikle elma gibi meyveleri yemeden önce fırçalamak gerekiyor...gözünü para hırsı bürümüş satıcılar parlasın diye bal mumu parafin vs gibi maddeler sürüyor bunlara...

    sera ürünleri yemeyin...kışın domates çilek yemek tamamen zarar!

    plastik bardakta çay içmeyin

    hazır meyve suyu tüketmeyn ( ne kadar %100 dese de YALAN!!!)

    hazır meyve sularında kullanılan mısır şurubu fruktoz şurubu aklınıza gelebilecek her türlü abur cubur cips bisküvi de vardır...obezliği tetikler..yağlanmayı tetikler karaciğeri bozar..

    hayatınızda spor varsa işlenmiş ne kadar gıda varsa uzak durun..hep doğal beslenin..yoksa boşuna yorulursunuz . )
     
    deathlifter ve umutn bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş