Yumurtalı Süt Bol Protein Ve Karbonhidrat

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve enesmisir tarafından 12 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. enesmisir
    Offline

    enesmisir Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2009
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    öğrenci
    merhabalar evde denediğim ve tdını çok beğendiğim bir içecek açıkçası kendimbuldum :D

    100 gr süt için
    1 yumurta akı
    yarım muz
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı nişaşta

    yapılışı

    muzları ezin püre haline gelsin
    bir kaba 100 gr süt koyun muzları ve şeker,nişastayı ekleyin kabın kapağanı kapatıp iyice çalkalayın köpürene kadar çalkalayın sonrada afiyetle için

    bu tarif 100gr süt içindir bunu 200 gr yapınca malzemeleri 2 katına çıkartın saygılar. :)

    Tadı çok güzel oluyor yumurta pek belli olmuyor ama yumurta sevmeyenler 100gr için yarım yumurta kullansın
     
  2. RO9
    Offline

    RO9 Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2008
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Yumurtayı çiğ tüketmek sağlıklı değil.
     
  3. sercio
    Offline

    sercio Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2009
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    hehe. şeker ve nişasta almak için değişik bir yol.
     
  4. enesmisir
    Offline

    enesmisir Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2009
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    öğrenci
    bence yanlış biliyorsun eskiden hep çiğ yumurta tüketiliyormuş yumurta akı içiyorlarmış her sabah ve daha dinç ve sağlıklı oluyorsun bench_O dumbelllls
     
  5. RO9
    Offline

    RO9 Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2008
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
  6. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    481
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    asıl senın yanlısın var evet her sabah cıg yumurta ıcılır de salmonella hastalıgı rıskını alırsan ıcersın
    forumda bu konu hakkında uyarı yapa yapa dılımızde tuy bıttı cıg yumurta asla ıcılmemelıdır salmonella rıskı tasır dıye ama dınletemedık
     
    josef_1531 bunu beğendi.
  7. enesmisir
    Offline

    enesmisir Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2009
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    öğrenci
    peki özür dilerim ozaman bizde yumurta katmadan içeriz :D
     
    SEZER YZL ve m.o.k bunu beğendi.
  8. semto_lopez
    Offline

    semto_lopez Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2008
    Mesajlar:
    104
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    ozamanda bi manası olmaz ordaki protein kaynağı yumurta.
    çiğ tüketmeyin diyen arkadaşlar bu karışıma yumurtayı nasıl ekleyebiliriz fikir verirlerse memnun olurum siz nasıl yapıyorsunuz?
     
  9. MK #7
    Offline

    MK #7 Özel Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2.276
    Beğenileri:
    1.522
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    6.5 gr protein sizin için bol protein demekse tüketin tabi ;)
     
  10. semto_lopez
    Offline

    semto_lopez Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2008
    Mesajlar:
    104
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    100 gr süt için
    1 yumurta akı
    yarım muz
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı nişaşta

    burda yumurtayı çıkarırsak bi anlamı olrmu? "mk # 7"
     
  11. MK #7
    Offline

    MK #7 Özel Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2.276
    Beğenileri:
    1.522
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    bu tarifin hiç bir şekilde bir anlamı yok ki ama soruna cevap vermek gerekirse 100 ml sütte 3.5 gr protein var, ayrıca şeker ve çig nişasta tüketilmemesi gereken şeyler çünkü çiğ nişasta sindirimi zorlar şekerin de neden tüketilmemesi gerektiği belli ayrıca nişasta tüketmek isteniyorsa patates iyi bir seçenek.

    bunun dışında bu karışımda güzelim yarım muzu heba etmek yerine tam olarak sabah kahvaltılarında yulaf ezmenize katın yada idmandan sonra yiyin çok daha anlamlı olur.
     
  12. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.560
    Beğenileri:
    1.080
    Ödül Puanları:
    123
    likit yumurta akı ise çiğde içilebilir. burdaki yumurta akını pastorize likit yumurta akı olarak katabilirsin
     
  13. Cloud
    Offline

    Cloud Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    376
    Beğenileri:
    142
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    İstanbul
    2gün denedim zaten yumurtayı sütle çig olarak içemiyorum hemde zararlıymış süt'e karıştırıcagıma hergün 5yumurta yerim daha iyi gerçi onuda yiyemiyorum baydı artık yumurtayı yemek için güzel bi tarifi olan varmı :D...
     

Sayfayı Paylaş