Yumurta Sarısı = Tavuk Eti !...))

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve ercan gürgöze tarafından 2 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    yumurta sarısı , zaten tavuk etine çok yakın besin türüdür...

    bu nedenle , rakadaşların " tavuk eti yiyemedim" diye dert etmelerine gerek yok...)
     
    DeibLER bunu beğendi.
  2. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    ercan hoca bır tablo varmı elınde sorma nedenim yumurtanın buyumuş halı olan tavuk ta cok daha fazla proteın olması gerekmıyormu yumrutada 6 gr cıvrı proteın var tamında ama tam tavukta kat kat fazla degılmı bu oran ercan hoca
     
  3. CaglarYildiz
    Offline

    CaglarYildiz Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2011
    Mesajlar:
    426
    Beğenileri:
    172
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    doğrudur illaki 100gr tavukta 6 gr dan fazla protein vardır ama yumurtadan 100gr yendiği zaman tavukta olduğundan cok daha fazla protein alınır bir yumurtanın kaç gr olduğunu bilmiyorum ama 20gr olsa tahminen 100grda 30gr protein almış oluyorsun mantıken tabi
     
    Cidade de Deus bunu beğendi.
  4. Hypodenz
    Offline

    Hypodenz Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2011
    Mesajlar:
    62
    Beğenileri:
    113
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Makina Muh.
    Yer:
    Moskova - Rusya
    Tavuk ve yumurtanın 100 gramlarının besin degerleri asagıdaki gibidir. (gram cinsinden)

    Protein Yağ K.hidrat
    Tavuk 18.6 15.1 yok
    Yumurta 12.1 11.2 yok
     
    Cidade de Deus bunu beğendi.
  5. CaglarYildiz
    Offline

    CaglarYildiz Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2011
    Mesajlar:
    426
    Beğenileri:
    172
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    demekki 1 yumurta 20gr fazla hatta 50gr cünkü sarısı ve beyazı toplandığında 5grdan fazla protein oluyor
     
  6. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    beyazında 3,52
    sarısında 2,78

    ortalama 6 gr cıvarı proteını
    http://www.vefayumurta.com/sayfa.asp?id=47

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:44 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:41 ----------

    besın değerleri yakınmış teşekkürler :) böyle tablo arıyordum
     
    Son düzenleme: 2 Ocak 2012
    Hypodenz bunu beğendi.
  7. onbir
    Offline

    onbir Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    806
    Beğenileri:
    517
    Ödül Puanları:
    0
    1 yumurta 62 73 g arasıdır.kolay gelsin...
     
    CaglarYildiz bunu beğendi.
  8. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    arkadaşlar bazen hayretler içinde kalıyorum ?!...(

    civciv,tavuk nerden oluyor?!...uzaydan gelmiyor herhalde ?!...

    tavuk etinin ortalamasını alırsanız , yumurta sarısı ile mukayese ederseniz ne demek istediğimi anlarsınız ...

    o yumurta sarısından civcivin "kas, kemik ,sinir ,kan sistemi ile ilgili oluşumları, "beyazından ise "tüy, gaga,,vb oluşumu tetiklenir ,oluşur...

    konu bi kaç gr farkı değil...neticede "dana ve sığır "arasında da tabi ki az da olsa "nüans " mevcut...

    konu , yumurta sarısının , tavuk etine muadil olması...)

    yani kısaca "tavuk yiyemedim, yandım !.." olayını "yumurta " ile kapatabilisriniz...
     
    Son düzenleme: 3 Ocak 2012
    onbir ve CaglarYildiz bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş