yumurta olayında biraz kafam karıştı :(

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve derbeder1 tarafından 12 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 11 üye.
  1. derbeder1
    Offline

    derbeder1 Üye

    Katılım:
    6 Ocak 2012
    Mesajlar:
    37
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    selamun aleykum.

    15 yaşındayım
    166 boy
    56 kilo

    amacım kas hacimlerini arttırmak, sert ve şişkin kaslar yapmak ve sağlam bir vücut olusturmak ( 8 kg dambıllarla calısıorum. açma hareketlerinde ise 3 kg dambıll kullanıorum

    sabahları 2 yada 3 tane haşlanmış yumurta yiyorum
    öğle ise evde ne varsa :)
    akşam pilav fasulye makarna çeşitlerinden yemeye özen gösteriyorum. bazen haşlanmıs patetes yiyorum

    ıdmandan önce pekmez yiyorum. şeker için. ıdman sonrası protein için pilav falan yıyorum. aslında yumurta haşlayacam ama fazla yumurta zararlıdır alerji falan yapar dediler evdeki büyükler. onun için yumurta aksam yemıorum sabah 2-3 tane.

    forumun bazı yerlerinde okudum
    yumurta beyazı yiyin
    yumurta sarısı yiyin
    bunları ıdman oncesımı ıdman sonrasımı yıcez ? ikisini bir yesek olmazmı ?
    yaw birde yumurtayı haşlıyımmı ? tavada kızartıyımmı ? çiğ mi yiyim :p

    yada sizin önereceğiniz bişiler warsa eklermisiniz _- yemek programı ile ilgili..
     
  2. onurr_535
    Offline

    onurr_535 Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    332
    Beğenileri:
    434
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    cıg yumurta kesınlıkle zararlıdır hem sındırılmeden vucuttan atılır hemde mıkrop barındırabılır..alarjı konusuna gelınce ole 3.5 yumurta alarjı yapmaz.yumurtanın sarısı bıraz yaglıdır beyazına gore ama ben butun yenmesınden tarafım cunku ıcınde cok yararlı yag asıtlerı ve vıtamın var..
     
    derbeder1 bunu beğendi.
  3. derbeder1
    Offline

    derbeder1 Üye

    Katılım:
    6 Ocak 2012
    Mesajlar:
    37
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0

    yumurtayı haşlıyımmı ? tavada kızartıyımmı ?
     
    onurr_535 bunu beğendi.
  4. onurr_535
    Offline

    onurr_535 Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    332
    Beğenileri:
    434
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    hıc farketmez besın degerı cok degısmez her ıkısıde asagı yukarı aynıdır
     
  5. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    antrenmandan önce "yumurta, et vb " yemek performans düşüklüğü verir...nedeni, bunların haımlarının geç sürmesi...

    **yumurtayı "bütün " olarak yeyin...besin ,ana kısım "sarısı "dır, tavuğa muadildir...beyaz ise zaten %90 ı su olan kısımdır...bu nedenle "bütün "yeyin...

    antrenmandan önce şeker türevi "pekmez vb" kullanacaksanız bunu 25-30 dakika önce yapın...bu süre zarfında vücut yeniden adapte olur...hemen öncesi alınan pekmez ve üzerine hemen idman , enerji seviyesinde ani çıkış-inişe neden olabilir ...ve antrenmanda yoğun çalışıyorsanız , 40 dakika sonra ,pekmezli suyu (bardağa 2 tatlı kaşığı) yudum yudum 200 cc (bir bardak) olarak almanız yeterlidir..


    bu nedenle "kompleks karbonhidartları" 1.5 saat önce almak esasında daha makul olaydır...

    ancak , olanak yoksa " yarım saat" önce pekmezi , tavsiye sulandırarak olabilir..
     
    derbeder1 ve AngryHun bunu beğendi.
  6. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    çiğ yeme hastalanırsın.

    tam ye ercan hocanın dedıgı gıbı

    beyazında:3,52
    sarısında:2,78
    toplam:6,25

    ortalama değer bunlar boyuna göre degısır aşağı yukarı hepsı böyle

    akşam karbonhıdrat alma onun yerıne sadece proteın al akşam veya gece dıyelım vucut kendını onarmak için kaynak arar gunduzler kompleks karbonhıdrat yanında et tuket proteın ıcın.

    kompleks karbonhıdratın ne oldugunu bılmıyorsanız googleye yazın cıkar.
     
    AngryHun ve derbeder1 bunu beğendi.
  7. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir

    her gıdanın pisirilmemesi pisirilmisinden üstündür sindirilmeden vucuttan atılır ne demek oluyor ?

    eger kendi tavugunuz varsa ve saglıklı olduguna inanıyorsanız cig yemek en iyisi ben cig yiyorum altından aldıgım zaman tavugun

    haslama yada kızartma farketmez ama sarısındaki yaglar fazla pisirilince trans yaga donusuyor ve kanserojen

    o yuzden fazla haslanmadan yemek lazım
     
  8. AngryHun
    Offline

    AngryHun Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2010
    Mesajlar:
    1.166
    Beğenileri:
    1.132
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Kimyager
    Yer:
    İstanbul
    o yazıyı yazan üyenin bilgi eksikliği olduğu belli.ona neden takılıyorsunki sen.heldic,kendi çapında herşeyi biliyorsunda bi yumurtanın çiğ yenmemesi gerektiğini mi bilmiyorsun..tavukla alakalı bir durum yok ortada.seninde dediğin gibi "fazla" pişirilince trans yağ ortaya çıkıyor.normal haşlama yumurtada sıkıntı yok.zaten eğer yumurtanızı ocakta unuttuysanız bir zaman sonra yumurtanın siyahlaştığını görebilirsiniz.işte o mındar olmuş yumurta profilidir :)
     
    conicon, Cidade de Deus ve ozan119 bunu beğendi.
  9. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir

    yumurta temiz hastalıksızsa neden cig yemeyelim ?
     
  10. ozan119
    Offline

    ozan119 Yeni Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    554
    Beğenileri:
    177
    Ödül Puanları:
    0
    buraya yazcağına araştır öğrenirsin
     
  11. GencGrafiker
    Offline

    GencGrafiker Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.001
    Beğenileri:
    1.135
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Kocaeli
    heldic,şu altından aldığında yumurtasını çiğ yediğin tavuk.Sağlıklı olduğuna inanıyorsanız demişsin.Bir tavuğun sağlıklı olduğuna inanmak için ne yapmamız gerek ?
     
    Son düzenleme: 14 Ocak 2012
    letsgoheat96, Cidade de Deus ve AngryHun bunu beğendi.
  12. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    yumurtayı haşlamakla , kısca su ve 100 derece celcius da radikal dönüşüm falan olmaz...zaten yağlar ,hiçbir şekilde bu dercede dönüşüme uğramazlar...sıvı yağlar genelede 200 derece celcius üzeri dönüşüm fazına girereken , katı yağlar bile önce "su oranını kaybeder "ve daha sonra "su kalmayınca " daha yüksek derecelerde "bozuşmaya ,karbonlaşmaya "başlarlar...

    ancak ,çok kaynamış yumurtada "dış sarıda "bakır fonksiyonları görülebilir...

    tam bozuşma , ancak " su yerine " "buhar işlemine maruz kalan "yumurtalarda oluşabilir...


    ****tabi ki, kümesinizde her gün veteriner gelemeyeceğinize göre en doğru olan şey en azından :

    - 3-4 dakika suda haşlama 100 derece
    -2 dakika kadar yağda pişirmek dakika kaynatmadır...)))))))
     
    Cidade de Deus ve AngryHun bunu beğendi.
  13. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Antreman öncesi hızlı Kh almak tamamen mental bir olay bana göre; ben ketojenik besleniyorum ama antremanlarım da bir güç eksikliği yada çabuk yorulma filan hiç yaşamadım...

    Bu konuyu daha önce de dile getirdik soru sorduk; gelin araştıralım tartışalım beraber ne sonuç çıkacak biz de merak ediyoruz dedik... Ses soluk çıkmadı cevapta gelmedi...

    Yumurtanın çiğ yenmesine bende karşıyım; hatta bu konuda zamanında heldic i en ağır eleştirenlerden biri benim... Yine eleştiririm, eleştiremem zannetmeyin!
    Çok çok az pişirme tamamen cıvık kalacak şekilde de olsa bir miktar pişirmek lazım; tamamen çiğ yenmesine bende karşıyım!

    Nakilci değil akılcı olmak lazım çünkü; artı ve eksileri yanyana koyun bakın!
    Pişirdiğiniz zaman besin değerini kaybedeceğinden endişe edip pişirmekten kaçınmak mı; yoksa çiğ yendiği zaman olası salmonella tehlikesi ile 2 hafta da dünyanın vücut kütlesini yitirip sürünmek mi?

    Seçim sizin ;)
     
  14. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    Yumurta En kaliteli protein kaynağıdır. Köy yumurtası tercih
    edilmeli. (Özgür dolaşan tavuklar!). Günde 1-4 adet
    yenilebilir. Tercih sırasına göre
    1. Çiğ (enfeksiyon olmadığından eminseniz!
    (kabuğu sağlam, pis kokmuyor ve suya
    konduğunda yüzmüyorsa yumurta çok büyük bir olasılıkla temizdir),
    2. Rafadan,
    3. Lop,
    4. Kızartma (mümkünse yenmemeli,
    yenilecekse, zeytinyağında ya da fındık yağında ya
    da tereyağında yapılmalı ve önce akı pişirilmeli, sarısı ayrıca çiğ olarak eklenmeli)


    profosor doktor ahmet aydin bey bu sekilde tuketilmesini öneriyor
     
  15. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Sadece kabuk kalınlığı ve kendi yetiştirdiğimiz hayvan ile emin olabilirmiyiz heldic?

    Eğer öyleyse sıkıntı yoktur bence, bir araştırmam lazım...
     
  16. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    emin olamayiz tabiki fakat ben marketten aldigimi kizartiyorum yada hasliyorum kendi tavugumunkini cig tuketiyorum

    Risk almis oluyorum sonucta fakat öldurucu bir hastalik degil herhalde iyilesirim birsey olursa :)
     
  17. AngryHun
    Offline

    AngryHun Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2010
    Mesajlar:
    1.166
    Beğenileri:
    1.132
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Kimyager
    Yer:
    İstanbul
    afedersin heldic ama tavuğun bir taraflarından çıkan yumurta ne kadar temiz olabilirki :) çamaşır suyuna basmak lazım ancak :) doktorum programında bir yumurtanın kaynama süresinin en fazla 8 dk olması gerektiğini duymuştum.
     
    Azi ve Cidade de Deus bunu beğendi.
  18. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    pis olsa civciv 21 gun nasil yasayabiliyor :)
     
  19. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    İlk yazdığın cümle akılcı olduğunu ortaya koymuş işte bak; çiğ tüketilmesini savunduğum halde marketten aldığımı pişiriyorum demişsin bu cümleye bittim işte ;)

    Yok canım ölümcül değil o hastalık ama yakalananların anlattığına göre 2 hafta süründürüyormuş...
    Çok fena anlatıyorlar yaaa, o hastalığı yaşayanların tecrübelerini bir dinlesen ömrün boyunca yumurtaya tövbe edersin, o derece :D
     
  20. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    normal şartlarda vg -idmanında ne tür bir performans nişi -çıkışı yaşayabilir ki?!..))

    neticede yapılan hareketler , setler , tekrralar "anerobik ,ve harcadığın "enerji seviyesi homojen dağılımlı , alçak seviyede...

    ama , herhalde sağlam bi kardiyo idmanı öncesi 250 gr tavuk yeyip söz etmiyoruz?!...)))
     

Sayfayı Paylaş