yumurta akı tatlısı tadı bildigin kaymak :)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve deepblue01 tarafından 26 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. deepblue01
    Offline

    deepblue01 Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    sporcu
    Malzemeler: 1 kişilik


    • 5 yumurtanın akı
    • 1 corba kaşıgı toz şeker
    • 1/2 çay kaşığı tartar kremi (aktarlarda süpermarketlerde blunur) yumurta aklarının fırında sönmemesi için (yok ise eger bi çimcik tuzda kulanılabilir )
    • Arzuya göre 1 tatlı kaşığı gül suyu (yemekte kullanılan cinsinden, Türkiye’dekiler aynıda olabilir belki)
    • Arzuya göre çikolata damlaları, yada ceviz

    Yapılışı:

    1. Yumurta aklarını çok temiz cam yada metal bir kapta tartar kremi ile yumuşak kardan zirveler olana kadar mikserin son hızında çırpın. (tartar kreminiz yoksa yada bir cimdik tuz koyup deneyebilirsiniz, yalnız kıvamının olmama ihtimali vardır)
    2. Daha sonra toz sekerin yarısını karışıma ekleyip yine son hızda iyice katılaşana ve şeklini alana kadar çırpmaya devam edin.
    3. Kalan şekeri de ilave edip metal kaşıkla havasını gidermeden geniş yuvarlaklar halinde şekeri karıştırın. İlave ediyorsanız gül suyu ve yarim bardak kadar çikolata damlasını koyup hafifçe karıştırın havasını indirmeden.
    4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine(YAGLI KAGIT YOKSA TEPSİYİ HAFİFDEN YAGLAYIN) tatlı kaşığı dolusu alıp başka bir kaşık yardımı ile top, top aralıklı olarak yerleştirin. (Amerika için: Yağlı kağıtlarında kosher (halal) olanı olmayanı vardır, aklınızda bulunsun; damgalı olanı tercih edin.)
    5. 225F (110C) dereceli düşük ısıdaki fırında bezelerin büyüklüğüne göre 1,5 ile 2,5 saat arasında pişirin. Beyaz kalmaları gerekiyor yalnız tamamen sertleşmiş olacak. içini keserek yada tadına bakarak anlayabilirsiniz.
    6. Hava almayan kapaklı kutularda saklayın. Nem alınca yumuşarlar. İçindeki malzemesi çok basit ama yapılışına ve pişmesine göre değişen bir tadı, kıvamı vardır. Denedikçe daha iyi yaparsınız, kolay gelsin…

    TADI BİLDİGİNİZ KAYMAK GİBİ OLYO HANİ ŞU PASTACIALRDA SATILAN HAZIR KAYMAKLAR VARYA ÖLE GÜZEL OLYO TAVSİYE EDERİM VE ÜSTELİK BOL PROTEİNLİ CANI TATLI ÇEKENE :)
     
    mcorleone26 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş