Yulafli kurabiye

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve aneximandros tarafından 30 Ekim 2008 başlatılmıştır.

  1. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Yulafli kurabiye

    Malzemeler (8 adet orta boy kurabiye icin)
    ----------
    3 olcek yulaf
    3 olcek tam bugday unu
    1 olcek splenda (ya da bir olceklik seker kadar tat verecek tatlandirici)
    1.5 tatli kasigi tarcin
    1 olcek vanilyali protein tozu
    2 yumurta
    1/2 olcek su
    1/2 olcek sut
    1/2 tatli kasigi tuz

    Hazirlanisi
    -----------
    Butun malzemeleri bir kaba doldurup iyice yogurun. Daha sonra 15-20 dakika kadar hamuru dinlenmeye birakin. 200 C'de firini onceden isitin. Kurabiyelerin yapismasini onlemek icin pisirme spreyi ile tepsiyi hafif yaglayin. Daha sonra kurabiyeleri tepsiye dizin, dikkat edin hamur biraz yapis yapis oluyor, o yuzden sekil vermek zorlasiyor.
    Artik son asamaya geldik, kurabiyeleri 200 C'de 15 dakika pisirin. Tepsiden almadan 5 dakika kadar
    sogumaya birakin, daha sonra kurabiyeler servise hazir. Afiyet olsun.

    Besin degeri (Kurabiye basina, zaten bir tanesi bayagi doyuruyor)
    -------------------
    125 kcal,9 gr protein (5 gr hayvansal/4 gr bitkisel), 1 gr yag, 20 gr karbonhidrat (%90'a yakini kompleks)

    Kritik
    -----------
    - Tatli ihtiyacinizi seker almadan dindirmek icin birebir.
    - Bu degerlere simdilik fazlasi ile guvenmeyin tekrar kontrol etmem lazim, olculerin unitelerinde ufak problemler yasamis olabilirim.
    - Hayvansal proteini arttirmak icin bir olcu daha protein tozu koyup denemeyi dusunuyorum. Usenmezsem kurabiyelerin resmini de ekleyecegim bir ara.
    - Ara ogunler icin ideal, yaninda bir de bir olcek whey protein alsaniz tamamdir.
    - Gece yatmadan yemeyin!
    - Benim kullandigim olcek 50 ml civari idi, tabi yapmak istediginiz miktara gore olcekle oynayabilirsiniz. Kurabiyelerin tadini ve dokusunu optimize edene kadar ufak tefek ayarlamalar yapmanizi siddetle tavsiye ederim. Sonucta, damak zevklerimiz ayni olmayabilir.
     
    Son düzenleme: 30 Ekim 2008
    diez, kimodedim, bonatschi ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Mutfakta kendimi idare edebiliyorum ama çok yetenekli değilim. Yalnız kaldığımda güzel yemekler yapabiliyorum ama mutfakta vakit geçirmeyi pek sevmediğim için kendimi geliştiremiyorum.

    İlerde kendime bir yardımcı tutacağım, bütün sağlıklı ve de Vücutçu yemeklerini öğrenmesini de şart koşacağım yoksa haram bu dünyada bize canımız istediğinde yulaflı kurabiyeler falan yemek :)
     

Sayfayı Paylaş