Yulaf Lapası

boksbody

Özel Üye
Lapa sevenler yulaf lapasına bayılacak, hem pratik hem bol sağlıklı karbonhidratlı hem de bol proteinli bir tarif vereceğim
bunu damak tadınıza ve makro ihtiyacınıza göre farklı miktarlar ve farklı besinler kullanarak ta çeşitlendirebilirsiniz.celik tava olmasi onemli
1- kıymayı haşlıyoruz
2- üzerine yulafı ekliyoruz
3-üzerine kaşar peynirini ekliyoruz(bende tel peynir vardı organik onu ekledim)
4- üzerine 3 parmak geçecek kadar su ilave ediyoruz artı biraz tuz
5- suyu iyice çekinceye kadar haşlıyoruz bu arada zaman zaman karıştırıyoruz ki iyice dağılsın ve dibi tutmasin
6- 10 dk kadar haşlamak yeter
7- soğuyunca ister hemen yeyin ister ertesi gün hafif ısıtıp yemek üzere paketleyin
afiyet olsun

ben genelde bu tarifi yapar ve ertesi gün için paketlerim buzdolabında saklarım, ertesi gün ya sabah ya öğlen kaloriferde hafif ısıtıp yerim
miktarlar size kalmış, ben genelde 150-200 gr kıyma, 200 gr yulaf, 25-50 gr peynir kullanıyorum
 

Eklentiler

  • 20161227_195846.jpg
    20161227_195846.jpg
    182,9 KB · Görüntüleme: 491
  • 20161227_195915.jpg
    20161227_195915.jpg
    183,1 KB · Görüntüleme: 537
  • 20161227_195950.jpg
    20161227_195950.jpg
    160,7 KB · Görüntüleme: 534
  • 20161227_200118.jpg
    20161227_200118.jpg
    150,7 KB · Görüntüleme: 501
  • 20161227_200919.jpg
    20161227_200919.jpg
    153,7 KB · Görüntüleme: 519
  • 20161227_201432.jpg
    20161227_201432.jpg
    139 KB · Görüntüleme: 549
  • 20161227_202335.jpg
    20161227_202335.jpg
    109,5 KB · Görüntüleme: 513
  • 20161227_202345.jpg
    20161227_202345.jpg
    151,8 KB · Görüntüleme: 510
Lapa sevenler yulaf lapasına bayılacak, hem pratik hem bol sağlıklı karbonhidratlı hem de bol proteinli bir tarif vereceğim
bunu damak tadınıza ve makro ihtiyacınıza göre farklı miktarlar ve farklı besinler kullanarak ta çeşitlendirebilirsiniz.
1- kıymayı haşlıyoruz
2- üzerine yulafı ekliyoruz
3-üzerine kaşar peynirini ekliyoruz(bende tel peynir vardı organik onu ekledim)
4- üzerine 3 parmak geçecek kadar su ilave ediyoruz artı biraz tuz
5- suyu iyice çekinceye kadar haşlıyoruz bu arada zaman zaman karıştırıyoruz ki iyice dağılsın
6- 10 dk kadar haşlamak yeter
7- soğuyunca ister hemen yeyin ister ertesi gün hafif ısıtıp yemek üzere paketleyin
afiyet olsun

ben genelde bu tarifi yapar ve ertesi gün için paketlerim buzdolabında saklarım, ertesi gün ya sabah ya öğlen kaloriferde hafif ısıtıp yerim
miktarlar size kalmış, ben genelde 150-200 gr kıyma, 200 gr yulaf, 25-50 gr peynir kullanıyorum
Keskek gorunumlu yulaf lapasi :) Bu aksam antreman sonraki besinim olucak tarif lezzet notunu buradan paylasicam :) ilk lapa yemegim olucak ayrica :)
 
Dun aksam 150 gr kiyma- 70 gr yulaf - 15 gr sogan -70 gr tam yagli kasar.
Suyunu sanirim biraz fazla koydum. Sulu olmustu az da olsa. Lezzet bakimindan hic fena sayilmaz zorlanmadan yiyebildim.
 
Back
Yukarı