Yulaf ezmesi tarifi istiyorum

Konusu 'Geri Dönüşüm Kutusu' forumundadır ve resul132 tarafından 16 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 16 üye.
  1. resul132
    Offline

    resul132 Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2013
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    forumda iyi bir anlatım bulamadım yardımcı olmanızı istiyorum yulaf ezmesi nasıl yapılır ne kadar tüketmem lazım kahvaltıda
     
  2. Burako6
    Offline

    Burako6 Üye

    Katılım:
    20 Nisan 2013
    Mesajlar:
    208
    Beğenileri:
    63
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    yoğurt + bal birazda meyve katınca güzel oluyor dene istersen :)
     
  3. Huzur53
    Offline

    Huzur53 Yeni Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    90
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    Yulafı bırak yulaf kepeği al.İçine yumurta beyazı tarçın kat tavada pişir üstüne muz ve bal katarak ye.
     
    Anthropologistt bunu beğendi.
  4. BugraCavkaytar
    Offline

    BugraCavkaytar Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2013
    Mesajlar:
    141
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Sakarya
    100 gr yulafa 200 gr yoğurt ekle 10 numara ;)
     
  5. Suarez
    Offline

    Suarez Üye

    Katılım:
    1 Nisan 2012
    Mesajlar:
    98
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    SİGORTACI
    Yer:
    İstanbul
    lor,yulaf,süt,muz,tarçın mixerde çekip içebilirsin
     
  6. WadeFB
    Offline

    WadeFB Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    416
    Beğenileri:
    252
    Ödül Puanları:
    53
    yesil elma rendele, uzerinede tarcin..
     
  7. le10
    Offline

    le10 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    100 gr yulaf üzerine 1 muz + 200 gr light süt sonra kaşıkla :):)
    afiyet olsun
     
  8. repax
    Offline

    repax Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    230
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    38
    Bence yulafın mantıgı zaten hafif ve basit olması.O yüzden gözünü karartıp ılık suyla yiyeceksin :)

    Her sabah 100 grm yeterli.
     
  9. eci vici vokke
    Offline

    eci vici vokke Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2013
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yulafi ant. öncesimi ant. sonrasımı yemeliyim ?
     
  10. fgroan
    Offline

    fgroan Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2012
    Mesajlar:
    216
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    kickboxer
    Yer:
    istanbul- sarıyer
    Karbonhidrat ihtiyacı icin 2 3 saat önce yiyeceksin. Ben yoğurtla yediğimde uyku bastırıyor. Ilık suyla haslayip baharatarla yada meyveler ve yemişler ile iyi oluyor
     
  11. tosunpaşa123
    Offline

    tosunpaşa123 Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2013
    Mesajlar:
    108
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Kuru kayısı dilimleyebilirsin. Yoğurt ile olacaksa tabii.
     
  12. pumpit
    Offline

    pumpit Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2007
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yulaf öyle bir gıdadır ki, yanlış kombinasyonlar ve hazırlanış şekliyle nefret edebilir; doğru kombinasyonla ise bayılarak yer ya da içebilirsin.

    En basitinden bir tarif vereceğim, herkes mutlaka denemeli. Bayılıyorum, içmeye doyamıyorum diyebilirim.

    İçerik:

    Eti Lifalife Yulaf
    Pınar Laktozsuz Süt
    Yumurta
    Kuru üzüm ya da Yaban Mersini (Cranberries)

    Markalar önemli değildir. Yaban Mersini kullanıyorum, inanılmaz oluyor. Laktozsuz süt olduğu için uyku-yorgunluk hormonu salgılanması gibi bir şey olmuyor. Antrenman performansımı müthiş artırdı.

    Hazırlanış:

    1 su bardağı Eti Lifalife yulafı mutfak robotuna koyun. İçerisine (miktar isteğe bağlı) 2 ya da 3 yumurta beyazı koyun. 1 su bardağı laktozsuz süt koyun ve 7-8 parça Yaban Mersini ya da kuru üzüm koyun. Sonra da mix edip afiyetle için. Çok çok lezzetli oluyor.
     
  13. Body06
    Offline

    Body06 Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    595
    Beğenileri:
    203
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Merhaba,

    Yulafı sade yoğurtla yiyebilirsiniz.
    Sade yoğurtla yiyemiyorsanız yulafı, yoğurt, muz, tarçın ve az miktarda bebek bisküvisi ile karıştırarak deneyebilirsiniz.
    Tadı çok güzel oluyor.

    İyi günler,
     
  14. Eresbos
    Offline

    Eresbos Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    548
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    istanbul
    Yulafı tek şekilde yiyebiliyorum. 100gr yulafa 1 muzu ince ince dilimliyorum.üzerine süt döküyorum. Muz zaten tatlı,bala gerek kalmıyor. Şeftaliyle denedim kötü oldu.sütü ısıttım,tutkal gibi oldu.Bu sebeple tarifimden şaşmam :)
     
  15. melcan61
    Offline

    melcan61 Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    93
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Yulaf + light yoğurt + konserve mısır + az kekik + az kırmızı biber .. Emin olun sabahlarınızın veya antrenman öncelerinizin vazgeçilmezi olacaktır !
     
  16. Eresbos
    Offline

    Eresbos Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    548
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    istanbul
    bu tarifte şimdi aklıma geldi. yulaf+ eti burçak ya da eti sultani(burçak'ın üzümlüsü-incirlisi). buda çok güzel oluyor.
     
  17. fthhllrdm
    Offline

    fthhllrdm Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    53
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    İzmir
    Her sabah 100gram yiyorum bende
    Yulafı kaseye koyup üzerini biraz aşacak kadar ılık su koyup bir iki dakika yumusamasını bekliyorum, sonra biraz süt ekliyorum, üzerine bir tatlı kasıgı yerfıstığı ezmesi, bir tatlı kaşıgı bal, yarım çay kaşığı tarçın, ve çeyrek muzu dilimleyip bunları bi karıştırıyorum. Üzerine yine bir çeyrek muzu ince ince dograyıp diziyorum biraz da üzüm ekliyorum. Ilık su ekledigim için haliyle biraz sıcak oluyo 10-15 dakika dolapta sogutup yiyorum. Şimdilik böyle böğürtlen, karadut, çilek gibi meyvelerle cok cok daha lezzetli olur ben de daha denemedim.
     
  18. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş