yulafı yenilebilir hale getirdim

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve cmgnş tarafından 17 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 13 üye.
  1. cmgnş
    Offline

    cmgnş Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2011
    Mesajlar:
    52
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    istanbul
    evet arkadaşlar yanlış okumadınız :) yulafı kaseye doldurduk sütü ekledik ve birazda yaban mersini ekliyoruz işte bunu seviyorum daratdatdatda mutlaka deneyin
     
    onurr_535 ve Azi bunu beğendi.
  2. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    yulaf yemek neden bu kadar önemli ?!...((

    yulaf , anglo sakson kültüründen gelen bir alışkanlıktır...aslınd "fukara "tahılıdır ...vaktiyle "kuzey ülkelerinde bolca "olduğundan "abd "ye de ordan geçen bir alışkanlık...)

    bunun yerine tabi ki başka "tahıl ürünleri "de yiyebilirsiniz...

    örneğin, "buğday dövmesi" yulaftan çok daha verimli olur ve yenmesi de kolaydır...)
     
    Danny Boy, Duke Nukem, onurr_535 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  3. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    yulafın ıcıne kuru üzüm cevız fındık fıstık arap hurması hepsını karıstırıp yulafla yıyorum bazen yulaftan fazla kuruyemıs yemıs oluyorum bazen :D

    bazen ıcıne cıkolota parcaları kırıp dokuyorum yulafa

    bazen hıcbırseysız sıcak suyla uulafı krıstırıp yıyorum kımseye önermem ama çamur oluyor süt olmayınca mecbur kalıyorum:)

    bazen muslu krıstırıyorum yulafla bırcok şekılde tuketılır hale getırılır.

    Ünlü Diyetisyen Dilara Koçak yulaf ve faydaları hakkında çok önemli bilgiler veriyor. Neden yulaf yemeliyiz sorusunun cevabı burada. Bilimsel araştırmalar yulafın içerdiği betaglukan isimli etken maddenin kolesterolü düşürmeye, kan şekerini dengelemeye ve kilo kontrolü sağlamaya yardımcı olduğunu gösteriyor.
    Yulaf; diğer tahıllara göre daha yüksek oranda çözünür posa içeriyor. Ayrıca demir, manganez, çinko ve E vitamini, tiamin, niasin, rihoflavin, folat ve diğer B grubu vitaminlerinin de kaynağı… Yulaf aynı zamanda iyi bir selenyum deposu. Selenyum ise vücut için önemli bir antioksidan, astım ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu, DNA tamiri ve özellikle kolon kanseri olmak üzere kanser riskini azalttığını da söylemek de fayda var.
    Yulaf, magnezyum minerali açısından da zengin. Magnezyum, vücudun glukoz ve ensülin salınımında görev alan 300′den fazla enzimi destekliyor. Yulaf bu olumlu etkilerinin yanı sıra barsak ve sindirim sistemine de yardımcı. Bu etki için yulafın içinde bulunan ‘betaglukan’ dediğimiz etken maddeden düzenli olarak günde en az üç gram alınması gerekiyor.
    Yulaf betaglukanın kan şekeri üzerindeki etkileri hakkında yapılan araştırmalar, yemek sonrası kan şekerinin yüzde 36 seviyesinde düşük çıktığını göstermekte. Ayrıca yemek sonrası oluşan fazladan ensülin ihtiyacının da yüzde 44 gerilediği görülüyor. Düzenli tüketim ile ‘kötü’ LDL kolesterolünüzü azalma ve toplam kolesterol seviyenizde de yüzde 10′a kadar varan bir azalma sağlamakta. Yulaf betaglukanın kolesterolü düşürücü etkisi son 20 yılda yapılan pek çok detaylı araştırma ile ortaya konulmuş.
    Yulaf betaglukanı nedir?
    Yulal betaglukanı suda çözünen bir lif. Suyla birleşince jel oluşumu meydana getiriyor. Sağlık üzerindeki olumlu etkilerin sırrı da bu bal kıvamındaki jelle ilişkili. Jel olmazsa etki de olmuyor. Günde üç gram yulaf betaglukanı alabilmeniz için en az 2-3 porsiyon yulaf tüketmeniz gerekmekte ya da eczanelerde bulabileceğiniz betaglukanı hesaplanmış doğal yulaf gevreğini de kullanabilirsiniz
    Fazla yulaf yemenin bir yan etkisi ya da zararı olabilir mi?
    Yulaf ya da betaglukan ile zenginleştirilmiş ürünler yemenin bilinen zararlı bir yan etkisi yok. Yetişkin bir kişi günde 25-30 gram kadar lif tüketebilir, bu da sağlığını olumlu etkiler.
    Yulafı daha fazla nasıl tüketebilirsiniz?
    Benim sevdiğim ve önerdiğim, yulaf ezmesinin su ya da sütle kaynatıldıktan sonra bir kaşık bal eklenerek sıcak bir öğün olarak sabahları tüketilmesi. Betaglukanı zenginleştirilmiş yulaf gevrekleri ise ara öğünlerde sade ya da yoğurtla birlikte tüketilirse uzun süreli tokluk verdiği için abur cubur yemenizi engelleyerek kilonuzu korumanızı sağlar, bu gevrekleri çorbanıza da ekleyebilirsiniz.

    Yulafın ve Yulaf Ezmesinin Faydaları: Sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır. Vücuda rahatlık verir. Sinir zayıflığı, stres ve uykusuzluğa iyi gelir. Vücudu, kas ve kemikleri güçlendirir. Dişleri korur. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. İktidarsızlığa iyi gelir. Troid bezinin düzenli çalışmasını sağlayarak, Guatrı önlemeye yardımcı olur. Kandaki şeker miktarını ve kolesterolü düşürür. Mide ve bağırsak bozukluklarını giderir ve idrar söktürür. Özellikle çocuklarda görülen hazımsızlığa karşı faydalıdır. Adet dönemindeki ağrı ve şikayetleri azaltır. Saçları güçlendirir ve parlaklık verir. Uyuşturucu ve sigara bağımlılığından kurtulmaya yardımcı olur.


    yulaf hem faydalı hemde ucuz arkadaşlar
     
    Son düzenleme: 17 Ocak 2012
    onurr_535 ve Azi bunu beğendi.
  4. cmgnş
    Offline

    cmgnş Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2011
    Mesajlar:
    52
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    istanbul
    cidade birileri özet geç diyo sanki :D
     
    onurr_535, Cidade de Deus ve Azi bunu beğendi.
  5. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    ancak, bu biraz fazla "anglosakson diktesi "gibi olmuş...

    diğer yandan "yulafın yapısından dolayı" özellikle bağırsak çeperlerini, yüzeyi çizdiği ,tahrip ettiği konusnda da önemli görüşler olduğunu da göz önünde tutmamız gerekir...

    bence, bu kadar kasmaya gerek yok...yerine "tasa ,süte, tam buğday ekmek ya da tam buğday eziği koyarak "da aynı sonuçlar elde edilebilinir...

    ayrıca, çok pahalı ..eti yulaf kilosu " 8 tl "civarı ...nerdeyse " 2kgs yumurta "fiyatı ?!...

    başlarda ucuzken iyiydi ...sporculara "karışımda "kullandırırdık...oysa, şimdi yerine "tam buğday ekmeği "doğruorlar...üzüm, leblebi, yer fıstığı , tam buğday ekmek ve süt" ...)

    not: betaglukan buğday da da bolca bulunur...ve ayrıca, buğday ekmeğinin kabuğunda bayağı bolcadır...)
     
    Son düzenleme: 17 Ocak 2012
    Azi bunu beğendi.
  6. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    tabı dedıgınızde olur ama bıraz zahmetlı ekmegı suda bekletıp ymekte zorlana bılırız yulafın ıcıne bırkac besın katarak lezzetlı hale getırıyoruz hemde faydasını artırabılıyoruz ıcıne kattıgımız besınlerle

    500 gr si 3.5 tl cıvarında çok pahalı degıl idere edıyor :D
     
    Azi bunu beğendi.
  7. silyum
    Offline

    silyum Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    180
    Beğenileri:
    75
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    süt ve bir tatlı kasıgı bal. en cok bunu sevıyorum yulafta.
     
  8. bbacemi
    Offline

    bbacemi Üye

    Katılım:
    11 Kasım 2011
    Mesajlar:
    85
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Bi kase süt 75 gr yulaf+1 tatlı kasığı seker. Gayet güzel oluyor. Sabahki basit karbonhidratı da bu sekilde almış oluyorum.
     
  9. Duke Nukem
    Offline

    Duke Nukem Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2006
    Mesajlar:
    173
    Beğenileri:
    91
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Yüzme
    Sırf yulaf ezmesi yemek için yapılan bu tarifler bana çok garip geliyor.

    Beş-altı sene önce ABD soya satmak için o kadar reklamını yaptı ki resmen mucizevi bir besinmiş gibi lanse edildi. 10 yıldır sağlıklı kahvaltının mısır gevreğiyle, zayıflamanın Kellogs 3K ile olabileceği dayatılıyor. Yakında kanola yağını da getirecekler tam olacak. Altın çileğe filan hiç girmiyorum.

    İnsanın kendine işkence etmesine ne gerek var anlamıyorum. Ufakken 4 sene taekwondo ya gitmiştim. O zamanlar bıldırcın yumurtası çok ünlü olduğundan sabahları çiğ olarak tuzlayıp içerdim iğrenerek. Ne gerek vardı? Bugün yulaf ezmesine dedikleri gibi o zamanlar mucize diyorlardı bıldırcın yumurtasına, halbuki yumurta işte! Daha sonra yıllarca yüzdüm, ağırlık çalıştım ve yulaf kepeğini zaman zaman krep yaparken tam buğday ununa biraz katmam dışında pek aram da yoktur yulaf ile.

    Yulafın bu kadar olmazsa olmaz gösterilmesi yanlış. Baktığında doktor bile olmayan diyetisyenlere güvenerek her işe girişmemek lazım. Ben de yüzme antrenörüyüm mesela ama çıkıp kimseye şöyle yüz böyle yüz demem.

    Yulaf iyi bir sporcu besinidir o kadar. Buğday, çavdar gibi tahıllar da çok iyi besinlerdir. Bana göre en kaliteli enerji kaynağı yeşil mercimektir(ekmekle aram olmadığından da olabilir). En iyi antrenmanlarımı onunla çıkarmışımdır.

    Yukarıda Ercan Bey de bahsetmiş zaten, kendinizi yulafla kısıtlamanıza gerek yok. Yiyebilmek için içine o kadar şey doğramak zorunda kaldığınız şeyden nefret edersiniz bir süre sonra. Onun yerine bulabiliyorsanız köy pazarından ekşi mayalı sert kara köy ekmeği alın, süt yerine peynir, bir miktar zeytin ve yumurtayla kahvaltınızı edin, antrenman öncesi de nohut ve bulgur pilavı yersiniz olur biter.
     
    ercan gürgöze bunu beğendi.
  10. RaJeV
    Offline

    RaJeV Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2011
    Mesajlar:
    1.756
    Beğenileri:
    686
    Ödül Puanları:
    123
  11. uykusuzburak
    Offline

    uykusuzburak Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2006
    Mesajlar:
    850
    Beğenileri:
    875
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    turizm
    yulaf yoğurtla karıştırıldığında biyolojik değeri artar. bunun gibi komplex yiyecekler vucut için gerekli amino asitlerin alınmasına yardımcı olur. yoğurtla tüketmenizi tavsiye ederim.
     
    ispirli bunu beğendi.
  12. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123

    bu diyetisyen konusu gerçekten son derece önemli....tıp veya en azından biyoloji vb kökenli olmayan diyetisyenler gerçekten facia durumlar yaratabiliyorlar...((

    katıldığım antrenörlük kursalrında bu konuda o kadar çok yanlışlar tespit etmiş durumdayız ki, ki içlerinde ünlü kişiler olan akademik olarak ...aklıma hemen gelenler:

    -hoca: 1 gr karbonhidrat 4.2 kalori ...talebe: hocam, o 4.2 kcal olacak... çünkü 1kalori anca 1 gr suyu 1 derece ısıtabilir...))
    -hoca: meyvalar protein kaynaklı değilidr 0 protein ..talebe: hocam, meyvaların çekirdekleri ile yersek bayağı protein olur...örneğin : badem çok yüksektir..))
    -hoca: yumurta beyazı konusu ...talebe: hocam, yumurta beyazı % 90-92 sudur))
    -hoca: domates sebze ...talebe: hocam, yediğimiz domates sebze olmayıp meyvadır...))

    vb vb
    artık bazen öyle oluyordu ki kendiliğinden susmak zorunda kalınıyor...

    tabi ,sözüm yine tıp kökenliler için değil..))
    zaten,onlar böylesi yanlışları kolay kolay yapmazlar...

    not: alternatifi bu yulaf layı da "yumurta beyazı " gibi tabu olmaya başladığından dolayı verdim...neticede onlarca "yulaftan iğreniyorum, nasıl yiyebilirim, " diye bi sürü şikayet sezintileri mevcut...yulaf sanki "tabu" olmuş gibi, sanki adam yemezse dünyanın sonu ?!...neticede , pompalamalar sonucu ,tüketim talebi ve yulaf fiyatlarının özellikle 2 kata çıkması durumu (
     
    Son düzenleme: 18 Ocak 2012
    ispirli bunu beğendi.
  13. uykusuzburak
    Offline

    uykusuzburak Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2006
    Mesajlar:
    850
    Beğenileri:
    875
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    turizm
    yulaf yemekteki asıl amaç kaliteli komplex karbonhidrat alabilmektir. yaklaşık %12 de bitkisel protein alırız. yulaf tabiki mutlaka yenilmesi gereken bi besin değildir sadece ucuz ve kaliteli olduğundan tercih ediliyor. yalnız ercan gürgöze nin dediği gibi yoğun talep üzerine yulaf fiyatı son zamanlarda epey yükseldi ve yavaş yavaş ucuz olmaktan çıkıyor. yulaf yiyemeyenlere veya pahalı gelenlere tavsiyem esmer prinç tüketsinler kilosu 4tl ye heryerde var. ayrıca lezzet bakımındanda yulaftan çok iyi. eğer oda pahalı geliyosa normal beyaz prinçte iyi bir komplex karbonhidrat kaynağıdır.
     
    ispirli bunu beğendi.
  14. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    lınk ruseymı anlatıyor yanı yulaf alternatıfı degıl

    yulaf yemek sart degıldır ercan hocanın da dedıgı gıbı sabah sute bır sey koycaksanız kendı yaptıgınız tam bugday ekmegını dograyın ( neden kendı yaptıgınız cunku dısardakılerde tam bugday oranı dusuk olabılır)
     
    Cidade de Deus bunu beğendi.
  15. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Dünya kadar sağlıklı lif kaynağı varken yulaf ile bağırsak florasını mahfetmek niye ?;)
     
  16. oniks41
    Offline

    oniks41 Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2011
    Mesajlar:
    179
    Beğenileri:
    63
    Ödül Puanları:
    0
    yukarıda yulafın zararlı olduğundan bahsedilmiş ama bağırsaklarımdan rahatsızım doktor ilaç kullanmak yerine bana yulaf ezmesi yememi söyledi. oldukça rahatım şimdi. (yanlış anlaşılmasın ilaç kullandım ama belli bir süre sonra ilacı kestik)

    yulaf ezmesinin tadını sevmeyen arkadaşlar musli alabilirler :) Nestleninkini kullanıyorum ben oldukça memnunum ve fiyatlarıda uygun.
    ayrıca elinizde sade yulaf varsa içine fındık,fıstık,kuru üzüm,ceviz,badem katabilirsiniz,üstüne birazcıkda süt.yemede yanında yat :D
     
    Son düzenleme: 19 Ocak 2012
  17. CarpeNoctum
    Offline

    CarpeNoctum Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2009
    Mesajlar:
    702
    Beğenileri:
    1.298
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    Zimbabwe
    Coleman'ın videoları ızlerken görmüştüm yulafı adam yiyor bizde yiyelim mantıgıyla basladım tüketmeye başlarda zordu yemek saman gibi resmen ama alıstık artık.Ant oncesi öğünlernde cok kompleks karbo denedım bulgur emerprinç beyaz prinç makarna kepekli makarna ancak yulafa degismem hic birini.
     

Sayfayı Paylaş