Yer Fıstığındaki Protein

Merhaba arkadaşlar, bugün markette hangi besinlerde ne kadar protein olduğunu görmek için dolandım biraz. Yer fıstığı dikkatimi çekti. Tadımın yer fıstığındaki besin değerlerini yazıyorum; (100 ggramında)

Enerji: 562
Protein: 25,25
Toplam yağ: 45,8
Doymamış yağ: 36,49
Doymuş yağ: 9.08
Kolesterol: 0
Karbonhidrat: 12.15
Diyet lif: 12.34

Protein tozu alacak bütçem olmadığı için bu tarz yollarla protein ihtiyacımı gidermek istiyorum. Peynir, yumurta, et ürünleri de tüketmeye çalışıyorum tabi.

Sormak istediğim soru şu; Bu yer fıstından yesem, mesela her gün 50 gram veya daha az, nasıl bir faydası-zararı olur sizce.? Protein ihtiyacımı karşılayım derken yağ artmasın!
Sizin düşünceleriniz neler arkadaşlar? Ya da ne önerebilirsiniz?
 
Evt kaloeri ve yağ oranı fazla gibi ama arada bi tüketmekte zarar olmaz herhalde. Ben zaten şu anda yağlarımdan kurtulmaya çalışıyorum. Benim için pek bi faydası yok gibi o zaman.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:49 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:37 ----------

Kalorisi çoktur ama şişmanlatmaz

Belinizi kalınlaştırmayacak tek bir kalori deposu varsa, o da fıstıktır. Fıstık, kalp hastalıklarına yakalanma riskinizi de artırmaz. Yapılan bir çalışmada, bir grup deneğin günlük yediklerine 8 hafta boyunca her gün 100 kalorilik yerfıstığı da eklendi ve çalışmanın sonunda hiçbirinin kilolarında artış görülmedi. Bunun sebebi yerfıstığında bulunan lif, protein ve sağlıklı yağlardı!

İKİ SİHİRLİ NUMARASI DAHA VAR
Bu besinler sizi o kadar tok hissettirir ki farkında olmadan yediğiniz diğer yiyecekleri azaltmaya başlarsınız. Yerfıstıklarının iki tane daha sihirli numarası vardır:
1- İçerdiği yağ ve kaloriler sindirim sisteminiz tarafından tamamen emilemezler.
2- Patates kızartmasından ya da bir dilim pastadan aldığınız yağı yakmak ne kadar zorsa yerfıstığından aldığınız yağı yakmanız da bir o kadar kolaydır . Vücudunuz yerfıstığının içerdiği tekli doymamış yağları çok hızlı şekilde enerjiye çevirebilir. Yerfıstığı yediğinizde başınıza bir güzel şey daha gelir... Diğer yemekleri yerken olduğu gibi hızla dopamin salgılamazsınız. Bu çok iyidir çünkü; dopamin salgılandığında, kendinizi çok keyifli hissetmeye başlarsınız.

Fıstığın Faydaları Yararları

* Cinsel arzuyu artırır.
* Zihinsel ve bedensel yorgunluğu alır.
* Fazlası hazımsızlık yapabilir ve zararlıdır.
* Yalnız olarak yenmeli, portakal, elma, armut gibi meyve veya sebzelerle tüketilmemelidir.
* Damar sertliği ve kolesterolü olanlar fıstıktan uzak durmalıdır.
* Alergenler listesinde olduğundan bazı bünyeler için sakıncalı olabilir

ALINTIDIR
 
reklioxa katılıyorum kalorisi çok fazla
 
spor yapıyoruz yağlanacağız diye kendimizi böyle yiyeceklerden alıkoymamıza hiç gerek yok bence.günde ölçüyü aşmadıktan sonra yenilebilir.
yanında fındık,ceviz ve badem de olabilir.eğer yağlanmayı çok kafaya takıyorsanız kuruyemişleri sabah alınız.sabah alınan kalorilerin yağa dönüşme miktarı çok azdır.
 
tadımınkinden yeme işlenmiş o sanırım en iyisi kabuklu fıstık al evde kendin kır günde de 1 avuç ye içindeki yağda çok faydalıdır.
 
Önemli olan yağın miktarı kadar kalitesidir.Kuruyemişlerin içerdiği yağlar [fındık,yer fıstığı,ceviz,badem...] kaliteli yağlardır yeterki aldığınız miktarlara dikkat edin yağlara da ihtiyacımız var...
 
bende yer fıstıgı yiyorum günde 10 adet bu kadar az oranda alınırsa kılo ve yag yapmaz
 
yer fıstığını bir protein kaynağı olarak değil esansiyel yağ asidi kaynağı olarak görmekte fayda var.
 
Her gün oturup 100 gr yenilmez zaten. Arkadaşların da dediği gibi az miktarda alındığında faydası olur sanırım ama protein ihtiyacı olarak görmemek gerektiğini anladım. Peynire ve yumurtaya devam:)
 
ben yumurtadan nefret ediyorum bu yüzden çok protein içeren yiyecekler yazar mısınız?
 
ben yumurtadan nefret ediyorum bu yüzden çok protein içeren yiyecekler yazar mısınız?

Protein almanın en ucuz yollarından biri yumurtadır yok protein almak için başka yollar arıyorum dersen ton balığı, yulaf, tavuk, kırmızı et bunlarda protein bulunur ancak yulaftan da bir süre sonra nefret etmeye başlıycaksın geriye kalanlarda bütçeni biraz sarsabilir bu nedenle yumurta vazgeçilmezdir kanımca bu arada öğle saatlerinde muz yiyebilirsin, süt ve süt ürünlerinide bolca tüketmeni tavsiye ederim ama uyurken sakın süt içme karnın ağrıyabilir umarım yardımım dokunmuştur saygılar.
 
uyurken süt içme demişsin ProteinCanavarı
sindirimi uzun sürdüğünden uykuda katabolize olmamak için ben hep içerim yaklaşık yarım litre hiçte karnım ağrımadı bunuda forumda okumuştum zaten :)
 
Peki geç vakit alinan kalsiyumun uyurken salgılanan Gh'ye etkisi ne olacak?kafa_

Bu çok tartışılan bir konu, bilimsel bir çalışma var mı bu konuyla ilgili? Kalsiyumun büyüme hormonunu bloke ettiğine dair. Bu konu da VG'de bir mit miş gibi geliyor bana.
 
Yaşayan canlıların fizyolojik kimyâsında kalsiyum önemli rol oynar. İnsan vücûdundaki kalsiyumun % 99’u kemiklerde ve dişte bulunur. Kan kalsiyum düzeyi sağlıklı bır insanda 8,5-10,2 mg/dL düzeyindedir. 8,5 mg/dL altındaki değerler Hipokalsemi, 10,2mg/dL üzerindeki değerlerde ise hiperkalsemi olarak adlandırılır. Kalsiyumun büyük bir kısımı kanda Albumine bağlanarak taşınır. Vücutta birçok fizyolojik fonksiyonu olan kalsiyumun kâfi miktarlarda alınmaması, barsaklardan emiliminde bozukluklar, yetersiz güneş ışığına maruz kalmak kalsiyum eksikliğine sebep olur. Çocuklardaki klinik tabloya Raşitizm, yetişkinlerde ise Osteomalazi olarak isimlendirilir. Kalsiyumun dokularda kullanılabilmesi için C ve D vitaminlerinin de yeterince bulunması lâzımdır. Hattâ kandaki fosfor ve kalsiyumun birbirine oranları da uygun olmalıdır. Peynir kalsiyumca, ceviz fosforca zengin bir yiyecektir.
Kalsiyumun, kasların gerginliği ve kalbin çalışmasında, gebelik ve doğumdan sonra süt yapımında büyük rolü vardır. Kemik gelişimi ve yapısı üzerindeki etkileri nedeniyle özellikle bebeklerde ve çocuklarda yeterince kalsiyum alınmasına özen gösterilmelidir. Kalsiyum, süt ve süt ürünlerinde, yeşil sebzelerde bol miktarda bulunur. Ayrıca, badem, fındık gibi kuru yemişlerde kalsiyum içerir.
Çok Fazla alınması durumunda ise kas güçsüzlüğü, kireçlenme gibi belirtiler görülebilir.


(Alıntı, vikipedi)


Kalsiyum büyüme hormononu bloke ediyorsa çocuklara ve bebeklere özellikle önerilmesi saçma olurdu herhalde.
 
Back
Yukarı