Yeni Baslayanlara Tavsiyeler

anladım mr dblue yardımcı olduğun için saol. . .
antrenmanlara bıkmadan usanmadan devam ediyorum hatta baya bi azimliyim uzun zamandır kendimi işe yarar bi halde hissediyorum
beslenme konusundada biraz zor vakit olmuyor ama elimden geldiğince dikkat edcem

Karin kaslari

Arkadaşlar ilk defa hayatımda bir forum sitesine griyorum ve soru yzaıyorum umarım yanlış yerlere falan yazmıyorum sorum şu ben 71 kiloyum boyum da 183 karım bölgemde çok az yağ var yani elinle tutabiliyorum karın kaslarımın gözükmesi için tamamen mi gitmesi gerekiyo o yağların yani düm düz mü olmalı hiç mi yağ olmamalı?Şimdiden teşekkürler

Mutlaka antrenörunuz olsun.
Mecbur kalmadıkça antrenörsuz çalışmayın. Hatta mecburda kalmayın. Çünkü sormadan öğrenilmeden body yapmanız zordur.

Çok kilo = çok iyi ve hemen kas değildir.

Salondaki diğer kişilerin kaldırdıkları kilo ile kendinizi kıyaslamayın. Kendi işinize bakın. Biraz daha fazla kaldırmak uğruna hareketi bozmayın, verilen setleri yada tekrarları düşürmeyin.

İyi beslenmeye dikkat edelim.

Ağırlığınızın 2 katı protein almalısınız. Yani 70 kg ısenız günde 140 - 150 gr protein almanız gerekir.

Simetriyi çabuk yakalayın

Sağak yada solak olur insanlar. ve buna bağlı olarak bir tarafları ilk başlarda daha zayıf olur. Bu farkın fazla açılmasına izin vermeyin. Zayıf tarafınız yorulsa bile devam etmeye çalışın yada biraz kilo düşürün. İki tarafıda aynı çalışın. Mesela bir konsantre curl yaparken güçlü olan kolunuzla 12 tekrar daha zayıf olan kolunuzla 8 tekrar yapmayın. aynı tekrarı çıkarmaya çalışın iyice zorlayınki hem güç hemde vücut olarak eşitlenin.

Sakatlanmamaya dikkat edin

Fazla ağır kilolara girerek sakatlamayın kendinizi. Bir iki tekrar bile olsa yapıcam diyip omuzunu sakatlayabilirsiniz. Omuz, dirsek ve bileklere dikkat etmelisiniz. Sakatlanırsa doru dürüst BB yapamazsınız.

Hareketleri doğru yapmaya çalışın

Size verilen programı harfi harfi uygulamaya çalışın. Kaldıramıycagınız kiloların altına girerek hareketinizi bozmayın. Mesela barbell curl yaparken beliniz öne, sağa, sola, arkaya oynamasın.Diğer hareketlerde de bozmamaya dikkat edin.

Benim şu an için tavsiye edebileceklerim bunlar. Sizinde varsa eğer yazarsanız sevinirim. Bilgilerimizi paylaşalım.

merhaba 1.88 boyum 75 kilom 150 protein alma gerekıyor ama o kadar alamıyorum taş çatlasa 100 alıyorumdur sorun olrumu

yeni başladım 2 ay oldu

Mutlaka antrenörunuz olsun.
Mecbur kalmadıkça antrenörsuz çalışmayın. Hatta mecburda kalmayın. Çünkü sormadan öğrenilmeden body yapmanız zordur.

Çok kilo = çok iyi ve hemen kas değildir.

Salondaki diğer kişilerin kaldırdıkları kilo ile kendinizi kıyaslamayın. Kendi işinize bakın. Biraz daha fazla kaldırmak uğruna hareketi bozmayın, verilen setleri yada tekrarları düşürmeyin.

İyi beslenmeye dikkat edelim.

Ağırlığınızın 2 katı protein almalısınız. Yani 70 kg ısenız günde 140 - 150 gr protein almanız gerekir.

Simetriyi çabuk yakalayın

Sağak yada solak olur insanlar. ve buna bağlı olarak bir tarafları ilk başlarda daha zayıf olur. Bu farkın fazla açılmasına izin vermeyin. Zayıf tarafınız yorulsa bile devam etmeye çalışın yada biraz kilo düşürün. İki tarafıda aynı çalışın. Mesela bir konsantre curl yaparken güçlü olan kolunuzla 12 tekrar daha zayıf olan kolunuzla 8 tekrar yapmayın. aynı tekrarı çıkarmaya çalışın iyice zorlayınki hem güç hemde vücut olarak eşitlenin.

Sakatlanmamaya dikkat edin

Fazla ağır kilolara girerek sakatlamayın kendinizi. Bir iki tekrar bile olsa yapıcam diyip omuzunu sakatlayabilirsiniz. Omuz, dirsek ve bileklere dikkat etmelisiniz. Sakatlanırsa doru dürüst BB yapamazsınız.

Hareketleri doğru yapmaya çalışın

Size verilen programı harfi harfi uygulamaya çalışın. Kaldıramıycagınız kiloların altına girerek hareketinizi bozmayın. Mesela barbell curl yaparken beliniz öne, sağa, sola, arkaya oynamasın.Diğer hareketlerde de bozmamaya dikkat edin.

Benim şu an için tavsiye edebileceklerim bunlar. Sizinde varsa eğer yazarsanız sevinirim. Bilgilerimizi paylaşalım.

Ben yeni başladım 2 ay oldu ama bazı arkadaslarımın veya forumdaki arkadasların benden fazla yapmasına rağmen benin kaslarım daha fazla belirgin bunun nedeni nedir ? arkadaşlarım yanlış anlamasın

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:11 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:56 ----------

Kardeşlerim ben başlayalı 2 ay oldu ve benim programımda bacak yok bazı arkadaslarım bacak yapmadan büyüyemessin diyor dogrumudur acil cevappppp

Şu dönemde en çok ihtiyacınız olan şey moraldir.Haftada bir ölçü almayın,haftada bir tartıya çıkmayın moralinizi bozar,motivasyonunuzu kaybedersiniz.3-5 Ay arası geçmeden ben geliştim / gelişmedim demeyin.Beslenme çok çok önemli. Beslenmedik den sonra boşa çalışmayın çünkü sadece yorulmuş olursunuz.Bol bol tavuk,et,balık yiyin. Proteini daha çok etten ve yumurtadan alın.Geri kalan öğünlerinizde bitkisel proteinlere ağırlık verebilirsiniz. Uyku düzeninizi bozmayın. Besinleri hergün belirli saatlerde,düzenli olarak tüketin. Kimseye birşey kanıtlamaya çalışmayın. Bakın ben vücut yapıyorum,bodyciyim gibi hislerle çalışmayın çünkü sizden daha gelişmişleri gördükçe motivasyonunuz azalır.Siz kendinize odaklanın. Kolay gelsin :)

merhabalar.ben evimde kendi imkanlarımla spor yapmak istiyorum.göğüs yayı,el yayı ve dumbell elimde bulunan aletler.yararlı ve yeterli olur mu?tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler...

merhaba bn 16 yaşındayım evde çalışıyorum 26 kg lık dambıl setim var, bicepslerim 36 cm. hergün çalışmak mı doğru olur yoksa bazı günler ara mı vermeliyim. teşekkürler

merhaba bn 16 yaşındayım evde çalışıyorum 26 kg lık dambıl setim var, bicepslerim 36 cm. hergün çalışmak mı doğru olur yoksa bazı günler ara mı vermeliyim. teşekkürler

1 gün çalışıp 1gün kaslarını dinlendirmen lazım örnek pazartesi çalıştıysan salı günü dinlenip çarşamba günü çalışmalısın

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar; yaş 24 boy 1.82 kilo 68 timu87cin arkadaşımız gibi psikolojik ve maddi sıkıntılar içerisindeyim ama artık hiç bişeyi kafaya takmamak ve düzgün beslenip düzgün çalışıp düzgün uyuma kararı aldım tam 1 saat önce. Kendime küçük bir liste yaptım öncelikle uyku düzenimi sağlayacağım çünkü ben geceleri uyumayan gündüzleri kalkmayan biriyim. daha sonra yine sitelerden gördüğüm kadarıyla bi vitamin minarel ilacına başlıcam ad vermim belki reklama girer. Gelelim soruma şuan maddi sıkıntıda olduğum için bir spor salonuna gidemiyorum ve dambıl vs o tür aletlerim yok o yüzden şınav ve mekik çekerek başlamayı düşünüyorum. Bana program hazırlarsanız çok sevinirim öncelikle beslenme için ne yapmalıyım ne yemeliyim günlük yediğim evde yemekler yeterli olurmu?
Şimdiden teşekkür ederim
Herkese iyi çalışmalar

İYİ AKŞAMLAR
BENDE 6 AY YAPTIM ABİ HİÇ BİŞEY KULLANMADIM VE BIRAKTIM BIRAKALI 1 AY OLDU TEKRAR BAŞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUM FAKAT PROTEİN TOZU FALAN KULLANICAM SİZCE 2 AY İÇİNDE Bİ GELİŞME OLUR MU

Eklentiler

• 10006538_10201675796117681_1190231919_n.jpg
    10006538_10201675796117681_1190231919_n.jpg
    7,1 KB · Görüntüleme: 496
Arkadaslar merhaba boyum 197 kilom93 vg baslamalimiyim karar veremedim bazilari biraz daha kilo ver diyor bazilari basla diyor gobegimde yag halen var bundan 3ay once 110kiloydum spor yaparak bu kiloya dustum simdi vg meye baslamalimiyim acaba

Karin kaslari

Arkadaşlar ilk defa hayatımda bir forum sitesine griyorum ve soru yzaıyorum umarım yanlış yerlere falan yazmıyorum sorum şu ben 71 kiloyum boyum da 183 karım bölgemde çok az yağ var yani elinle tutabiliyorum karın kaslarımın gözükmesi için tamamen mi gitmesi gerekiyo o yağların yani düm düz mü olmalı hiç mi yağ olmamalı?Şimdiden teşekkürler

aynı sorun bendede var ..

Mutlaka ama mutlaka kalp ve damar sağlığınızı bu ağır spora başlamadan önce bir kontrol ettirin, bence bu konuda forumda bir başlık açılmalı ve ana sayfaya konmalı, can kurtarabilir.Hurriyetten alıntı:

"
Kalpten dönüşü zor

EGZERSİZ ya da spor yaparken en ciddi karşılaşılabilecek yaralanma şekli kalp krizi geçirilmesi. En ciddi çünkü diğer yaralanma ve sakatlıklardan en önemli farkı, etkilerinin geriye dönüşümsüz olması. Kalp krizi denilen olay bir şekliyle kalp kasının yaralanması olayı. İskelet, kas yaralanmaları hızlı bir şekilde iyileşerek fonksiyon olarak toparlanabilirken kalp kası yaralanmalarının sonuçları bedenin tümden yok olmasına yol açabiliyor.

Göğüs ağrısız kalp krizi

EGZERSİZ sırasında kalp krizlerinin belki de en önemli ve en şaşırtıcı bulgusu, ortaya çıkış şekli. Zannedildiği gibi beklenebilen rahatsız edici bir şikâyet olmadan da kriz geçirilebiliyor. Kalp krizine bağlı ölümlerin üçte bir kadarının öncesinde hiçbir şikâyeti bulunmuyor. Krize yol açan süreçte en etkili faktör, kalbi besleyen damarlar olan koroner arterlerde gizli ve sinsi daralmalar. Kontrolsüz ve yoğun şiddette yapılan egzersiz bu damarlardaki daralma noktalarını patlatıyor ve damarın içinin tamamen pıhtıyla dolmasına yol açıyor. Bu süreç saniyeler ve dakikalar içinde geliştiğinde beslenme bozukluğuna uğrayan kalp kası hızlı bir şekilde fonksiyonunu kaybediyor. Sıklıkla bu sürece kalbin elektriksel ağında bozulma süreci de eşlik ediyor."

Merhaba arkadaşlar:

Sizlere birşey danışıp fikrinizi almak istiyorum yardım eder veya fikrinizi benle paylaşırsanız sevinirim....

Arkadaşlar ben 178 boyunda 104 kilo bir insandım.Çok ama çok ciddi gövde,göbek ve Bel yağlanması problemi ile karşı karşıyaydım.Bir diyetisyene gittim bana sen bir obez hastasısın dedi.Onun yönlendirmesi ile diyete başladım.16 ayda sadece diyet yaparak çok az spor yaparak bazen hiç yapmayarak toplam 27 kilo vererek 77 kiloya düştüm...
Lakin şöyle bir durum oldu tabiki aşırı yağlı olan bölgelerimde incelme oldu ama basen ve omuzdanda ciddi incelme olunca kilo vermeme rağmen vücut yapımda bir değişiklik olmadı 77 kilo iken bir belinde ciddi bir simidi olan biri oldum...
Bundan tam 1 yıl önce 2013 Mayıs ayında diyeti bıraktım.Hayatımda ve yaşam düzenimde ciddi değişiklikler oldu ve 20 kilo geri almış durumdayım.Buna rağmen 77 kilo ike girdiğim beden pantolonlara girebiliyorken üstüme ancak xxl kıyfetler giyiyorum.Yani aldığım kilonun çoğunlupunu yine gövdeme ve bel göbek bölgeme aldım şuan mezura ile ölçütüğümde 109 cm geliyor belim...

Şuan vardiyalı olrak yani geceleride olmak üzerine haftanın 6 günü 8 saat ayakta ağır bir işte çalışıyorum hatta bu işte kol kası yaptım bile diyebilirim :)
Benim sorum şu arkadaşlar ben ne yapmalıyımda belimi eritebileyim Bunun yanında aöf okuduğumdan spora zamanım yok ama önümüzdeki ay okul bitiyor tatile giriyoruz.Onun için ciddi bir spor salonunda hocalar ile çalışmayı düşünüyorum.
Sizde bana fikirlerinizi söylerseniz sevinirim ben göbeğimi eritebilirmiyim sizce ve 24 yaşındayım bu yaşta omuzlarımı genişletebilirmiyim şimdiden size teşekkür ederim :)...

Back
Yukarı