Yeni başlayanlar için kolay kahvaltı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Phobos

Üye
:p arkadaşlar öncelikle bir kaba 5 tane yumurta akını döküyoruz 1 tane de sarı snra 2 kaşık soya unu ve kaşar rendeliyoruz içine de çok az zeytin yağı koyuyoruz ve teflon tavada pişiriyoruz deneyin çok iyi afiyet olsun...
İçecek olarakda ballı, muzlu,yarım yağlı süt tavsiye ederim

Beslenmek sadece Body Building için değil her spor için önemlidir.Bazılarımız imkanlar doğrultusunda öğünlerine gereken önemi veremeyebilir.

Mesela ben öğrenciyim.Öğrenci evindeki imkanlar belli.Yumurtanın sarısını ayırmıyorum çünkü o benim için değerli :)

Ton balığı alırken %50 yağı azaltılmış alamıyorum,çünkü daha pahallı.

Size önereceğim kahvaltı şu :

-Az yağda salamlı yumurta. (2 yumurta) (salam sucuktan daha ucuz)
-1 bardak yarım yağlı süt.
-1 bardak meyve suyu.
-50 gram kadar ton balığı.
-2 dilim kepekli ekmek.
-Beyaz peynir.

Eminim benim gibi düşünen arkadaşlar vardır herkesin çok parası olmayabilir.
Aynı veya farklı düşünenler düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
+ şimdi gördüm... Salam ve sosis yapımında kıkırdak soluk borusu gibi bölümleri kullanılıyor hayvanların aşırı yaglı ve saglıksız onun yerine Kahvaltılık lor peyniri ekleyebilirsin diye düşünüyorum

+ şimdi gördüm... Salam ve sosis yapımında kıkırdak soluk borusu gibi bölümleri kullanılıyor hayvanların aşırı yaglı ve saglıksız onun yerine Kahvaltılık lor peyniri ekleyebilirsin diye düşünüyorum

Tabiki bu gibi kombinasyonlar yapılabilir.Yeterki elimize geçeni yemeyelim,çok kaliteli olmasa bile bilinçli beslenelim.

bu kahvaltı çok iyiymiş yalnız bişeyler sorcam.1- yumurtaya salam sucuk eklemesek olurmu 2- ton balığı hayatımda yemedim de:D hangi marka falan önemlimi pişiriliyomu?

bu mantığı anlamadım beslenmenindemi yeni başlayanı ilerlemişi var :D
vede kahvaltıda ton balığı hiç iyi gitmez bence

bn şöyle yapıyorum sabahları:

4 yumurta beyazı-1yumurta sarısı-50 gr yulaf-100 gr lor-1 tatlı kasıgı salcayı teflon tavaya atıyorum pişiriyorum.yanındada 3 kibrit kutusu peynir 200 ml kakaolu süt 2 domates 4-5 dilim ekmek yiyorum.ekmegi kızartıp yiyorum kalorisi 1 dilimin kızartınca 65 ten 35 düşüyormus...

bu mantığı anlamadım beslenmenindemi yeni başlayanı ilerlemişi var :D
vede kahvaltıda ton balığı hiç iyi gitmez bence

Body Building'e yeni başlamış birisinin protein ihtiyacı ileri seviyedeki bir BB sporcusuna göre daha az olacaktır.Vücuttaki kas miktarı arttıkça protein ihtiyacı da artacaktır.Günlük 250 gram proteine ihtiyaç duyan bir sporcuya bu kahvaltı yetersiz olabilir.

bu kahvaltı çok iyiymiş yalnız bişeyler sorcam.1- yumurtaya salam sucuk eklemesek olurmu 2- ton balığı hayatımda yemedim de:D hangi marka falan önemlimi pişiriliyomu?

Tabi ki yumurtaya birşey eklemene gerek yok.Lezzet ve daha fazla protein için eklenebileceğini düşündüm.Ton balığının markası çok önemli değildir,sonuçta içinde sadece ton balığı var.Yağını tamamen süz.Bunu çatal yardımıyla yapabilirsin.Sadece konserve kutusunu açıp,yağını süzüp yiyebilirsin pişirmene gerek yok.Afiyet olsun tequılæray :)

Bu arada ton balığı ile aran çok iyi değilse makarna ile birlikte deneyebilirsin,güzeldir.

Bende ton balığı kullanıyorum ama malum ekonomik açıdan lightlar pahalı. Arkadaşlarda doğru demiş yağını iyice ayır. Ben bu işlemden sonra kalın bir peçetenin içine ince bir katman olacak şekilde yay ve yağını iyice emdir. Ben üstüne de peçete koyuyorum. Sonuç: çok çok az yağlı(kısmen kuru) balık :D

Salam Sucuktan Ucuz demişsin Ama Piyasadaki Salamların %80 inde domuz eti çıkma olasılığı bulunuyor bu riskide göz önünde bulundurun ve Kaliteli bilindik markaların salamlarını kullanın.

güzel kahvaltı ton balığı haricinde hemen hemen buna benzer bi öğün yiyorum bende (sabahları ton balığı yiyemem heralde :D )

phobas bize ton ve yumurtanın güzelliklerinden ve proteinlerinden bahsediosun :) bnm karnımı doyurmak icin bilinçsizce yaptığım bişi var . Tonlu yumurta. mükemmel oluyor arkadaşlar. tonun yağının hepsini süzmeyin böylece yemeğe + yağ katmak zorunda kalmayın. ton zaten pişmiş o yüzden önce yumurtayı kırıp karışıtrdıktan sonra tonu karıştırıyoruz isteğe göre salca katabilirsiniz.

benim yaptığmda bu
- 3 yumurta 6 dk haşlanmş (ne katı ne sulu)
-250 ml mısır gevreğiyle gerisini yemek sorası
-4 dilim kızartılmış ekmek
-Beyaz peynir. yağ recel

benim yaptığmda bu
- 3 yumurta 6 dk haşlanmş (ne katı ne sulu)
-250 ml mısır gevreğiyle gerisini yemek sorası
-4 dilim kızartılmış ekmek
-Beyaz peynir. yağ recel

3 yumurtayı spor yapmayanlar yiyor :)
beyaz peynir yerine lor peynirini tecih et
yağ reçel basit şeker olduğu için heran yağlanman söz konusu..:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı