yeni başlayan için tavsiye lütfen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan chtna
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

chtna

Üye
Merhabalar, 23 yaşındayım. Boyum 170 ve 54 kiloyum. Yağ yakmak ve vücudu biçimlendirmek istiyorum. Haftanın 5-6 günü egzersiz yapıyorum. Son 1 hafta boyunca mümkün olduğunca yağsız pişirilmiş sebze, meyve, yağsız süt ve yoğurt, nesfit ve makarnadan oluşan günlük 850 kalorilik bir diyet uyguladım. Ancak bilgisiz olduğum için yanlış bir yol izliyor olabilirim. Beslenme ve egzersize nasıl devam etmem gerekir tavsiyeleriniz olursa çok memnun olurum.

Ben 10dklık ısınma koşusuyla egzersize başlıyorum. Bacak ve kalça egzersizleri, mekik ve ağırlık çalışıyorum. Elbette faydasını gördüm ama doğru bir çalışma düzeni izlemek istiyorum. Örneğin kardiyo çalışmak gerekiyormuş ben bunu bilmiyordum.

Beslenme ve egzersiz için tavsiyeleriniz nedir? Nasıl bir kardiyo programı izleyebilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

günde 15 dakika 4-5 seviyelerinde kardiyo ilk başlarda yeterlidir . kardiyoyu son olarak yapmanızı tavsiye ederim çünkü yorabilir . ağırlık çalışmasına devam az kilo çok tekrar . yaiınız boyunuza göre kilonuz çok iyi zaten yağ oranını olabildigince düşürebilirsiniz ama hatırlatmakta fayda var belirli bir düzeyin altına girerse sağlınız risk altında olur . diyet e mümkün olduğunca uyun karın hareketleri ekleyebilirsiniz . kolay gelsin

Back
Yukarı