Yeni başlayacağım tavsiye istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar. 22 yaşında üniversite öğrencisiyim. 1.83 boyum 55 kiloyum. Önceden kilomla barışık yaşamaya gayret etsemde son zamanlarda yaşıtlarımını da göz önüne alınca kilom artık psikolojik sıkıntılarıma yol açmaya başladı ve kilo almak için derin araştırmalar yapmaya başladım. Sonunda zaten burayı buldum. Gün boyunca çoğu başlığı okudum fakat her insan bir değil. Yıllardır 60 kilo barajımı geçemiyorum komiktir. Bu yüzden spora yazılmaya karar verdim. Konu hakkında tavsiyesi olan var mıdır ? 6 ayda 30 kilo alıp 55 kilodan minimum 80 85 e çıkmak istiyorum. Yapılabilecek bir şey midir ve dikkat etmem gereken şeyler var mı ? Ayrıca belirttiğim gibi öğrenciyim. Yani direk protein tozları ile başlayabilecek bütçem yok. Proteini ilerleyen haftalarda edinmeye çalışıcam. Pazartesi salona gidip kayıt yaptırıcam.

Öncelikle selamlar dostum; 6 ayda 30 kilo alırsın, hatta 50 kilo bile alırsın. Ama bu sağlıksız ve yağlı kilolardır. Araştırmalara göre Ortalama sağlıklı bir erkek spora ilk başladığında aylık yaklaşık 1kg kas ekler ( bu kişiden kişiye değişir ). Sen 6 ayda 30 kilodan bahsediyorsun. 20 kilo yağ aldıktan sonra spor yapmanın ne anlamı kaldı... :dizzy: Acele etmeden temiz kas kütlesi kazanarak gitmen en mantıklısı olacaktır.

Selamlar. 4 ay önce 66 kiloydum ve hayatım boyunca 67 üstünü görmemistim. Spora başladım ve 4 ayda 10 kilo aldım. Zorlasam 13-14 de alabilirdim ama böylesi daha temiz oldu hiç yağlanmadan kas ile kilo aldım. O boya o kiloya bakılırsa metabolizman çok hızlı. Tavsiyem, ne bulursanız yiyin, ama makroları yüksek sağlıklı gıdalar da sürekli bulunsun yediklerinizin içinde. Yani anneniz börek yaptığında "aman yaglanirim ben börek yemeyecegim" demeyin. yeni başladınız, güçlenmeniz lazım, beslenirseniz büyürsünüz. Günde 5-6 öğün yiyin. Fakat öğrenciymişsiniz. Maddi durumunuzu bilemem tabi de sürekli tavuk, fındık, fıstık, badem, yumurta, et, peynir, muz, süt, balık vs. gibi besin değeri yüksek gıdaları günlük beslenme rutininize eklemenin bir maliyeti var.

Şimdilik protein hesabı yapma. Yarın spora başla ve kendini yemek için zorla, olay bundan ibaret.
70 kilolara gelene kadar ne yediğine hiç bakmana gerek yok. Ben fe 59dan 81 kiloya 1 yıl içinde çıktım, neler yaşadığını biliyorum. O kadar da zor değil kilo almak.

İnternette okuduğumda bir insan sağlıklı olarak ayda 2 kilo spor yaparsa 4 kiloya kadar alabiliyormuş. Benim kilo isteğimin sebebi artık üzerime uyan pantolon dahi bulamamak. Boyum uzun olduğu için pantolon alırken kiloma göre aldığımda uygun olanı bulamıyorum hatta kendi kendime moda yaratıp kısa pantolon alıp ayak bileklerim açık geziyorum. Kollarım baya ince artık arkadaşlarım dalga geçiyor. Yorumlarınızı okudum. Kilo alamam diye çok korkuyorum cidden. Spora başlayıp hocadan da bir yemek programı alıp olabildiğince çok yemeye çalışıcam artık. Sigara kullanıyorum sanırım bırakmam iyi olucak. Fakat üstte birisi de 4 ayda 10 kilo aldığını söylemiş bana mı az geliyor yoksa olması gereken mi bu anlayamadım. Çevremde bazı insanlar “olum zayıfsın spora niye gidiyon önce kilo al” tarzı sözler söyledi. Sanırım onların pek spora gittiği söylenemez. Spora yazılmak kilo almam için bir adım olur değil mi

Hemen yarın spora başla, kilo almana da yardımı olacak inan bana. 4 ayda 10-12 kilo ideal bir rakam. 4 ay sonra seni tanıyamayacaklar.

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Link : En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları - BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu

BodyForumTR Kullanım Kılavuzu - BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı