hkayac
Üye

3 hafta önce fitnessa başladım. Amacım sıkılaşmak ve biraz kilo vermekti. Lise yıllarımda okul takımında voleybol oynadım ve ekstra spor dersleri aldım. Yeniden spora başlayınca eski motivasyonum geri geldi ve sıkılaşmaktan daha fazla kas istediğimi farkettim. Salonda yapılan analizimi ve programımı buraya ekledim. Birkaç sorum var. Diğer yorumlarınızı da bekliyorum

- salona gidip gelirken yürüyorum ve bu mesafe toplam 3 km. Programımda (15dk yürüyüş+15dk bisiklet) cardio var. Bu benim için fazla mı? (yürüyüş bandını 6km/h, bisikleti 30km/h hızla yapıyorum)
- özellikle Leg extension da çok zorlanıyorum. Üst bacak kaslarım cayır cayır yanıyor hatta kopacakmış gibi geliyor. Yukarıda bahsettiğim uzun yürüyüşün bunda etkisi var mıdır?
- salondaki hocam boyun fıtığım olduğu için sırt kaşlarım güçlenene kadar üst beden egzersizi fazla vermediğini söyledi. Bu programla bir ayı tamamladığımda tekrar ölçüm yapılacak ve program bu çerçevede benim kas alma amacıma göre yenilenecek... Bu konuda sizin tavsiyelerini olur mu?
- henüz özel bir beslenme programına başlamadım. Ancak yumurta kesinlikle yiyemiyorum

- Bipolar olduğum için 4 yıldır tedavi görüyorum ve antidepresan ve antipsikotik ilaçlar alıyorum. Bunlar da aşırı tatlı yemem isteği veriyor. 4 yılda 47 kilodan 65 kilolara çıkmamın asıl sebebi bu

Cevap ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Herkese hedeflerine giden yolda başarılar dilerim.