Yeni Bİr Örümcek ''SARI ÖMER''

Kuzey Irak ve Hakkari de sıklıkla görülen bir yaratık (et yiyen örümcek oolarak adalandırılsada tam olarak örümcek türü değil)
camelspider11577.jpg

Özellikle Kuzey Irak ve çevresinde bulunan bir örümceğe benzeyen ABD li askerlerin değimiyle "camel spider" (deve örümceği), Hakkari dağ komado tugayında bulunan askerlerin değimiyle "sarı ömer"... Örümceğe benzesede tam bir örümcek değil bu canlının iki ağzı 10 bacağı var ve et ile besleniyor... Diğer canlılar akrep gördüklerinide saklancak delik ararken bizim sarı ömer akrep yiyor.... Türkiyede yaygın olarak bilinmediği için herhangi bir ad konulmamış sadece "et yiyen örümcek olarak" yada camel spiderin tercümesi " deve yada çöl örümceği... Ama ben bizim askerin kullandığı ismi kullanmak istiyorum "SARI ÖMER"

clashofthetitans.jpg

İşte bu dönem ABD i askerlerin olduğu kadar kahraman mehmetçiklermizede musallat olan "sarı ömer"
jsalpuged.jpg

Yetişin bir sarı ömerin boyutu yetişkin bir insan eli kadardır. 42 numara bot ile üzerine basıldığında bacakları dışarıda alabilecek kadar büyüktür.

Irakta ABD askerlerini çektikleri fotoğraf.. Resimde iki sarı ömer var biri diğerini kuyruğunu ısırmış durumda
spiderd.jpg

Güçlü çeneleri, doymak bilmez iştahları ve hızları, öldürmek için yaratıldıklarını kanıtlıyor. Çölün bu saldırgan sakinlerinin avları arasında böcekler, kemirgenler, kertenkeleler, yılanlar ve hatta küçük kuşlar bile var...

Sarı ömer tarafından sokulduğunuzu bile anlamayabilirsiniz..Çünkü öncekle dişleriyle deriyi uyuşturup deldikten sonra içeriye eti sıvılaştıran bir sıvı enjekte ediyor.. Daha sonra et kıvamına gelince afiyetle yiyor...

camelspiderjesse.jpg

İşte sarı ömer tarafından bazı ısırılma vakaları:

Bacaktan Isırılma
2 gün sonra

spiderbiteday2.jpg

5 gün sonra

brownrecluselegbite.jpg

9. GÜN :S

brownreclusespiderbite9.jpg

O neymiş öyle hele ki son fotodaki hali görünce :S Bu şekilde yayılırsa adamı öldürür heralde? Panzehiri falan yok mu bunun?

Bence de 9 gün içerisinde nerdeyse yarıcapı 10 cm olan bir daire hatta küre oluşturuyor bu hızla yayılmaya devam ettiğini farzedersek 1 ayda o bacakta sadece kemik kalır... (ilginc bir yaratık)

arkadaşlar ben askerliğimi manisada yapmıştım ve bizim taburda çok fazla bu örümcekten vardı burada bahsedilmemiş bir ayrıntıda benden inanılmaz hızlı bir hayvan iyi koşabiliyorsanız belki yakalayabilirsiniz. bizim korkulu rüyamız olmuştu.

Fotoğrafların birbiriyle ilgisi yok. O resmi çeken yaranın büyümesini bekler mi? Akıl-fikir diye bir şey var.
http://www.camelspiders.net/
http://en.wikipedia.org/wiki/Solifugae#Urban_legends
linkinden İng. olanlar da baksın. Hızlı ama saatte 16 km, biraz koşarsanız yakalarsınız. İnsanı uyuşturan bir madde salgılamıyor, suratınıza falan sıçrayamıyor. Yakalanmaya çalışılmadıkça saldırmıyor. Evet, ısırıyor ama salak gibi iltihaplanmasını beklerseniz ancak zarar verici olacaktır.

Fotoğrafların birbiriyle ilgisi yok. O resmi çeken yaranın büyümesini bekler mi? Akıl-fikir diye bir şey var.
http://www.camelspiders.net/
http://en.wikipedia.org/wiki/Solifugae#Urban_legends
linkinden İng. olanlar da baksın. Hızlı ama saatte 16 km, biraz koşarsanız yakalarsınız. İnsanı uyuşturan bir madde salgılamıyor, suratınıza falan sıçrayamıyor. Yakalanmaya çalışılmadıkça saldırmıyor. Evet, ısırıyor ama salak gibi iltihaplanmasını beklerseniz ancak zarar verici olacaktır.
nasıl alakası yok arkadaşım ısırdığı yerde deri bir daha kendini yenilemiyor Buyrun başka bir vaka 9. gün
day9sm.jpg

Bence de öyle olabilir. Çoğu örümcek yılan yada böcek türünün deriye ve kaslara bu denli hasar vericek salgıları vs mevcut.

Resimdeki adamlar denek miki de yaranın büyüyüp kuyu olmasını bekliyorlar en azından ordaki eti komple büyümeden kesip alırlardı.Bence bu denli zarara neden olsa bu kadar rastlanan bişey kesin haberlere çıkardı.

sarı kız diyede bilinir forumda tartışmıştık hatta 2 konu war dı birleştirdiler

Isırılma vakalarındaki ikinci fotoğraf örümcek ısırmasından(ya da camel spider) ziyade yanlış enjeksiyon sebebiyle oluşmuş gibi geldi bana..(çünkü aynı yaraya benzer onlarca yanlış enjeksiyon sonucunda oluşan enflamatuar vakası mevcut.)

Bana arkadaşım dememenizi rica ederim. Resim gösterirken de kaynak belirtirseniz sevinirim Fabregas. Çoğu resim et yiyen bakteri (flesh eating bacteria - necrotizing fasciitis) hastalığından. Midesi olanlar bir baksın: http://images.google.com/images?q=flesh%20eating%20bacteria&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=en&tab=wi
İnternet efsaneleri böyle doğuyor işte. Link yok, kaynak - açıklama hak getire.
Gerçekten çok kötü ya çözümü olmaması ise ayrı bir bela :(.Camel spider yayında peluş oyuncak kalır :D

5 gün sonra

brownrecluselegbite.jpg

9. GÜN :S

brownreclusespiderbite9.jpg
]

birşey söylemek istiyorum bu yabancı ülkelerinde birinde belgesel çekilmiş izledim uzun zaman önce. örümcek ısırmasında böyle bunun gibi kadın ve adamlarla ilgili bir şeyler diyordu. ürkütücü...

Hakkaride de görüldüğüne göre bizim için de tehlikeli olabilecek bir hayvan. Tedavisinin olmamasını ben pek yaygın bir cins olmamasına bağlıyorum. Çok vaka rastlanırsa tedavi yöntemleri geliştirilir...

Back
Yukarı