Yemege nasil lezzet katariz

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve aneximandros tarafından 3 Eylül 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 11 üye.
  1. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Son zamanlarda, yemek yerken artik tavuk gogsu, yumurta, baligi katiksiz yemenin beni hic tatmin etmedigini farkettim ve bir gurmelik sevdasi basgosterdi. Aklima en cok takilan mevzu da yagsiz, tuzsuz bir yemegin nasil daha lezzetli hale getirelebilecegi ile ilgili.

    Bu konu basligindaki amacim uyelerimizin sahip oldugu sihirli karisimlari bizlerle paylasmaya tesvik etmek. Artik baharat olsun, sebze olsun, bir parca sut, az biraz zeytinyagi, kuruyemis, yemeginizi ziyafete donusturen her turlu formulu heyecenla bekliyorum.

    Acilisi ben yapayim.

    Vanilyali whey proteini tatli olarak tuketiceksem, mutlaka tarcin kullaniyorum.

    Ton baligi icin de tavuk harclarinin cok iyi sonuc verdigini farkettim.
     
    Son düzenleme: 3 Eylül 2008
  2. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    2 saattir yatakta dönüp durdum ya:(...bir türlü uyku tutmadı...foruma bakayım dedim, bu başlıgı gördüm:)...

    ben lezzete önem veririm ama cokta değil...ama annemden birkaç yöntem çalmaya çalışıyorum hep:D...o da ser verip sır vermiyor bana hehe...benim yaptıklarım şöyle;ilk önce karbonhidratalrdan başlayalım...mesela makarna, hergün yiyoruz...ben şöyle bir sos yapıyorum; feslegen+ yogurt + sarımsak + reyhan + zeytinyagı ile basit bir sos hazırlıyorum...bunun veridgi koku o kadar güzel ki, 1 tencere yiyebilrim bir oturuşta...yanına çiğ sarımsak bazen de ekstra olarak dere otu yiyorum birde:D..sarımsak düşkünü bir insanım o yüzdne yemeklerimin ve ögünlerimn vazgecilmezi, ama diş macunu cok gidiyor bu arada :D...şaka maka 7-8 defa dişlerimi fırçalıyorum, insanda takıntı yapıyor bu sarımsak..görünce dayanamıyorum yememek için...

    et ürünlerine mutlaka kekik katarım...mesela tavuk göğüsü yapıyoruz diyelim, sosu için şöyle yapıyorum(bunu pek yapmıyorum, arada damak tadımı neşelendirsin diye yapıyorum)..tarif şöyle; 2-3 tane acı biber, 2 tatlı kaşıgı elma sirkesi(cok pis kokuyor, ama cok güzel lezzet katıyor dogrusu),biraz limon suyu,karabiber, 1-2 adet salatalık, yarım sogan....bunları karıştırıp sosu hazırlıyorum işte...meze gibi oluyor, tavsiye ederim..
     
    DoaCan ve aneximandros bunu beğendi.
  3. salvadore_xp
    Offline

    salvadore_xp Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.113
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul and Giresun
    Tavuğu tavuk harcıyla ben de denemiştim. Ben harcı balıkta bile denedim. Her zaman lezzetliydi. Harc olmadığında mısır ununu kullanarak yaptım; O da fena değildi.
    Yemek lezzet arayan biriyim. Hiçbir zaman tam bir BB ci gibi beslenemedim. Diğer insanlar gibi yedim için. Tek farkım da dönem dönem protein tozu kullanmış olmamdı. Yumurtayı zaten seven biriydim. Tavuğu da zaten seven biriydim. Onları yerken karbonhidrat ve yağlardan arındırmaya çalışmıyorum hiç. Ağzıma nasıl lezzetli geliyorsa öyle yapıyor ve yiyorum. Genellikle de kızartma yapıyorum. O yüzden vücudun bir uzvu haline gelen bir göbeğe sahibim. Her ne kadar küçülse bile tamamen kaybedemedim.
    Ben yumurtayı tavada yaparsam salçalı yapıyorum. Üzerine de sarımsaklı yoğurt döküyorum. yumurtayı Suya kırarak pişiline de çılbır diyorlar sanırım; Denemeye değer bulursan tavsiye ederim.
     
    DoaCan ve aneximandros bunu beğendi.
  4. BOSNAK
    Offline

    BOSNAK Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    375
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    ist-izmir
    aynı şeylere farklı tatlar vermeye çalışmak benim için farketmiyor yemekte tat aramam ki zaten ..yıllardır tavuk yumurta yerim bazen fırındada yaptırırım tavuğu ozaman sanki yediğim şey tavuk değilde başka birşeymiş tadı verir:) onun dışında soslar da iştahımı çok açtığı için sosta kullanmam.. ha yemeğin yanında marul yeşillik roka vs .. yerim o da tatlandırır
     
    DoaCan ve aneximandros bunu beğendi.
  5. castorpollux
    Offline

    castorpollux Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2008
    Mesajlar:
    467
    Beğenileri:
    411
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    baharatın her türlüsü tad kattığı gibi iştahta açar...asıl mesele baharatların nasıl kullanılacağı :)
     
    DoaCan bunu beğendi.
  6. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Ben tavuk yemeklerinde ve etli salatalarda arjantin baharatı (tavuk baharatı) ismiyle satılan bir baharat kullanıyorum.. (kiremit renginde toz, carrefour'ların baharat reyonlarında var)
    Yemeği oldukça lezzetli yapıyor..

    Ayrıca pişirdiğim her türlü et yemeğine mutlaka sarımsak da atıyorum, sarımsak piştikten sonra hem çok güzel bir aroma bırakıyor hem de koku yapmıyor..

    Lorlu sıcak yemeklerde ise (mesela kabağın ortasına çukur açıp içine lor dolduruyorum ve fırına atıyorum) loru dereotu, kırmızı biber ve taze soğanla karıştırıp öyle pişiriyorum.
    Lorun bayık tadını yok ediyor resmen..
     
    DoaCan ve aneximandros bunu beğendi.
  7. ozzers
    Offline

    ozzers Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    425
    Beğenileri:
    141
    Ödül Puanları:
    53
    ben okadar çeşit yapmaya uğraşmıyorum şu şekılde
    bıraz pratıge kacıyorum mesela önümde 300 gr tavuk goğsü var bunun 100 -150 gr sade sekılde gıder sonrası her lokma 1-1,5 dk sürer bunu daha çabuk hale getırmek için şalgam suyu ile dewam ederim tabi bunu baştan yapsam sos baharat v.s. tabıkı degısık tatlar yakalanır ama amaç bitirmek . yöntemler farklı :D

    birde yumurtada 5 ten sonrası teklemeye baslar artık alışkanlık oldu hemen bir iki tane zeytin yola devam :)

    bu arada sarımsak geçti konuda bazen antremandan sonra geç çıkarsam işkembe içmeden duramıyorum en sarımsaklısından

    birde kahvaltı tavsıyesi yapıyım arkadaşlar
    yarım yağlı yumşak peynir >1 kalıp< aslında tam yağlı ile oluyor
    zeytin yağı
    dere otu
    nane
    kekik

    bunları göz kararı bir kabta karıştırın yada isterseniz mixer olabilir
    sabahları ekmek arası severler için güzel bir karışım ben bideneyin derim thums:
     
    DoaCan ve aneximandros bunu beğendi.
  8. DoaCan
    Offline

    DoaCan Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bnm Favori Baharatim İsot Saolsun Annem Her Yemege Koyar Adanaliyik :D
     
  9. fehmican
    Offline

    fehmican Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    228
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    0
    tavuk şinitsel ,rendelenmiş domates, rendelenmiş soğan ,tavuk baharatı (isteğe bağlı olarak da diğe şeyler)bunları güzelce karıştırıp biraz bekletiyoruz ızgarada yapıldığında senelerdir yediğinizi tavuğun değişik bişey olduğunu anlıyorsunuz.
     
  10. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Az once yeni bir sey denedim cok hosuma gitti. Firinda sebzeli yaptigim tavugun ustune portakal kabugu rendesi ve aci biber ekledim. Cok lezzetli oluyor, tavsiye ederim.
     
    rockybalboa7 bunu beğendi.
  11. BEEFCAKE
    Offline

    BEEFCAKE Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    43
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    18
    kırmızı eti pişirme torbasına atarım,içine 1,2 diş sarmısak ve yarım soğan doğrarım..yanına da bi defne yaprağı koyarım..180 derecede yarım saatte pişer..soğanın suyuyla pişince güzel bi tadı oluyor..
     
  12. IVANDRAGO
    Offline

    IVANDRAGO Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2007
    Mesajlar:
    80
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    0
    bi ara mangal partisi verelim yagsız biftek falan :)
     
  13. sleepy
    Offline

    sleepy Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    844
    Beğenileri:
    643
    Ödül Puanları:
    0
    Bir tarif de benden gelsin.

    İlk önce şunu söyleyerek başlamak istiyorum. Eğer hakiki biber salçanız varsa her yemeği sadece salçayla lezzetlendirebilirsiniz. Ben onsuz yemek yapamıyorum şahsen. Yağda yumurtaya bile koyuyorumthums:
    Nerden bulurum derseniz, işte onu bilmiyorum. Benim ananem sağ olsun:)
    Yanlız bulamazsanız bir yol söyleyebilirim. Marketlerde biber salçası diye satılan o salçalardan alın. Tahmin ediyorum 2 kilodan 1 kilo veya biraz daha fazla adama benzer biber salçası çıkar. Bunları güneşte kurutun, sonra kavanoza hoop;)

    Gel gelelim tarifimize!

    Tavuk göğüsünü alıyoruz. 1 yemek kaşığı dolusu light veya normal(normal tercihimdir) yoğurdu tavuk göğüslerinin olduğu tabağa koyuyoruz. (Hemen belirteyim, bu tarif 300 gr tavuk göğsü içindir.)
    Bunların üstüne yarım yemek kaşığı biber salçası, damak zevkine göre kekik, PUL(burası önemli) biber, biraz kimyon koyuyoruz ve bu malzemeleri iyice tavuk göğsüne yoğurmak suretiyle yediriyoruz.(Tavukları iyice malzemeye buluyoruz kısacası)

    Daha sonra veriyoruz ızgaraya coşkuyu!
    Izgarası olmayanlar teflon tava kullanabilirler. Yalnız yağ eklemiyoruz. Tavadaki su bitmek üzereyken(gerçekten çok az kalana kadar bekleyin) hafiften su ilâve ediyoruz ki tavuklar yapışmasın.
    Yalnız ızgara da olsa teflon tava da olsa tavuk göğüsleriniz çok kalın olmasın ve dilimlerinizi boyuna şekilde bölmeden ortalarından yarın. Bu tavuğunuzun hem hafif sulu kalmasını sağlar, hem de dışının pişip içinin çiğ kalmasını önler. Bu sayede tavuk fazla vitamin kaybetmeden mideye iner;)

    Sonrası basit arkadaşlar, ızgara-teflon farketmez. Çevire çevire pişiriyorsunuz. Izgara için ateşin durumuna göre 6-10, teflon için genelde 15 dakika yeterli oluyor.

    Tadından yenmeyecek bir yemek. 2 senedir bu şekilde yiyorum. İnanır mısınız her seferinde yerken kendimi kaybediyorum. Sağlıklı olmasının yanında inanılmaz lezzetli bir yemek.

    Ama söyleyeyim, hakiki biber salçası en önemli nokta!

    Afiyet olsun dostlarthums:
     
    Acolon, künefe, saydam ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  14. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Parmaklarım bas teşekküre bas ne duruyorsun diyor çünkü okurken bile ağzım sulandı :) Denemeden teşekkür etmeyeceğim sonra deneriz de beğenmeyiz falan, damak tadı nihayetinde. Yalnız kulağa çok hoş geliyor, denemek için sabırsızlanıyorum :)
     
  15. marthel
    Offline

    marthel Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2007
    Mesajlar:
    429
    Beğenileri:
    125
    Ödül Puanları:
    53
    Tavuğa toz köri çok yakışıyor tavsiye ederim
     
  16. salvadore_xp
    Offline

    salvadore_xp Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.113
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul and Giresun
    Pişirme torbası nasıl birşey? Çok pratik olur aslında.Ben de denemek isterim.
     
  17. sleepy
    Offline

    sleepy Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    844
    Beğenileri:
    643
    Ödül Puanları:
    0
    Bu sabah foruma girdiğimde "1 mesajına 4 teşekkür" yazını görünce şaşırdım:shock:

    Sonra buraya baktım ve güldüm, mutlu oldum, değişik bir sevinç yaşadım:p

    Tarifimin beğenilmesi beni mutlu etti ve yenilerini yazmaya teşvik etti.
    Biliyorum body acı sporudur, tat 2. plandadır; ama bi yere kadar değil mi arkadaşlar:)
    Hergün yediğimiz şeylerin en azından damak tadına az da olsa hitap ediyor olması lazım.

    Gelelim 2. tarifimize.

    Bizim için en önemli noktalardan birisi vitamin ve minerallerdir. Ben günde 1 porsiyon mevsim sebzelerinden oluşan bir salata yiyorum. Tabi proteinimi de unutmuyorum:) Nasıl mı?

    Öncelikle arkadaşlar, kendim uyguladığım birşeyi söyleyeyim, mevsiminde olmayan sebzeyi yemeyim. Mesela kışın domates! Zaten çoktandır bilgisayardan çıkma domatesler yiyoruz. Bunların etkileri gün geçtikçe görülmeye başlıyor.

    Ahmet Maranki' nin kitabında okuduğum bir bölüm vardı, genetiğiyle oynanmış sebzelerin zararlarından bahsediyordu.

    Ülkemizde son zamanda artan tüp bebek uygulamalarının ve bu konuda karşılaşılan zorlukların nedeninin azımsanmayacak ölçüde genetiğiyle oynanmış tohumlara bağlı olduğunu söylüyordu.

    Döl vermeyen tohumlardan yetiştirilen meyve ve sebzelerin aynı özelliği insanlara taşıdığından bahsediliyordu.

    O yüzden en azından mevsimi değilse o meyve veya sebzeyi tüketmeyin derim.

    Gelelim tarfimize...

    İlk önce ben salatama marul,iceberg veya türevi şeyler; domates( sadece yaz mevsiminde),sarmısak koyardım. Siz keyfinize ve damak zevkinize göre bunu çeşitlendirebilirsiniz.
    Yine damak zevkinize göre tuz, tercihe göre limon, zeytinyağı vs...

    Geliyoruz protein kaynağımıza:arrow:

    Tabi ki tavuk göğsü:lol:

    Tavuk göğsünü ufak parçalar halinde(Yarım kesme şeker kadar) doğruyoruz. Sonra tavaya biraz su ve hemen peşine biber salçamızı ekliyoruz. Biber salçası yoksa domates salçası da olur. Yanlız tabi ki biber salçasıyla daha bir lezzetli oluyor:)

    Salçayı suda erittikten sonra damak tadına göre karabiber, kırmızı pul biber, kimyon, köri vs... koyuyoruz. Daha sonra tavuklarımızı ekliyoruz ve teflon tavamızın ağzını kındırık bir şekilde kapatıyoruz.

    Ocağın altı orta olsun. Arkadaşlar suyu fazla koymayın ama tavadaki su bitmeden ekleyin. 2-3 dakikaya bir karıştırın.
    Olup olmadığını anlamak için çok basit bir yol, tadına bakın:)

    Genelde pişme süresi 15 dakikadır. 10 dakikadan önce tadına bakıp boşuna çiğ tavuk yemeyin:)

    Tavuklarımız olduktan sonra boşaltın salatanın içine, hem de sosuyla birlikte:)

    Eğer yağ oranınız düşükse veya biraz daha lezzetlendirmek isterseniz üzerine biraz mayonez(%65 gibi bir yağ oranına sahip) ve biraz da karbonhidrat için üzerine kepek ekmeği doğrayın.

    Yok böyle bir lezzet diyorum.

    Afiyet olsun...:)
     
    saydam ve bonatschi bunu beğendi.
  18. sleepy
    Offline

    sleepy Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    844
    Beğenileri:
    643
    Ödül Puanları:
    0
    Sossuz ama lezzetli bir tavuk yemeği daha...

    Merhaba arkadaşlar,

    Yine bir tarifle sofralarınızı lezzetlendirmeye geldim:)

    Geçen gün kendime bir beslenme programı yaparken yediğim ne var ne yok hepsinin arkasını şöyle bir çevirip baktım tekrardan.

    Bir ne göreyim! Neredeyse su kıvamındaki domates salçası niyetine satılan şeyin 100 gr ı 22 kcal. Yaklaşık 150 gr kullanırım yemek başına. Günde 2 kereden, hiç yoktan 66 kcal fazladan girmesin mideye dedim ve...

    Evet arkadaşlar. Yine bir tavuk yemeği. Bunlar tamamen yeni şeyler değil. Sadece 1 2 ekleme çıkarmayla oluşan varyasyonlar. Ama hepsi de lezzetli ve vakit almayan şeyler.

    Öncelikle tavukları yarım kesme şeker kadar doğruyoruz. Daha sonra 1 çay kaşığı zeytin yağını tavaya ekliyoruz.
    Mümkün olduğunca tavanın her yerine bulaşsın yağ.

    Daha sonra ocağı yakmadan önce tavuğu teflon tavaya atıp üstüne biraz tuz, köri, toz paprika(eğer yoksa kırmızı toz biber), toz sarmısak( eğer yoksa normal sarmığağı sarmısak ezeceklerinde ezip ekleyin) ekliyoruz.

    Ocağı yakıyoruz ve veriyoruz coşkuyu. Ateş açık olsun. Burda yapacağımız tavuğu yüksek ateşte çevirip içinde suyu bırakmasını sağlamak. 1 2 dakika boyunca sürekli karıştırarak tavuğu pişiriyoruz. Daha sonra ocağın altını 1/3 oranında kısıp karıştırmaya devam ediyoruz. Ocağın altını yaktıntan 4 dakika sonra hazır oluyor genelde. Tadına bakarak anlayabilirsiniz. Bu kadar arkadaşlar. Lezzetli, sağlıklı, vakit almayan bir yemek daha.

    Afiyet olsun...:)
     
    gaddarkemal ve bonatschi bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş