Ben de bazen bu forumda düşüncelerin aykırı olduğunda moderatör arkadaş tarafından ezici bir üslupla düşüncemin çürütülmeye çalışıldığını düşünüyorum. Düşüncemin çürütülmesine ya da bana muhalif olunmasına karşı değilim; ama yönetim kurulu bizi hangi durumlarda yasaklar, ya da sınırlı, sınırsız cezanın kriterleri nelerdir??? Bunları bilmeden kendimi nasıl özgürce ifade edebilirim. Düşüncelerim bana özeldir ve saygı ve ahlak çerçevesinde alelade savunurum. Ama bir taraftan da hangi şekilde cezalandıracağımı bilmeden ve cezalandırıldığımda hakkımı arayamacağım bir kurulunun varlılığı benim düşüncelerimi kısıtlamaktan başka hangi düşünceye hizmet eder: Otorite mi?? Cevabı evet kabul ediyorum. Gerçekten otoriteyi delmeye odaklı üyeler var; bu üyelerin yasaklanmasından memnun olurum; ama bu foruma emek vermiş, saygınlık kazanmış ve burda kendine bir yer edinmiş, emekdar üyelerin bir kalemde yasaklanması düşündürüyor insanları. Bu forumda birliğin, otoritenin sağlanması kadar Yönetim kurulu'na güvenmek de çok önemli. Yönetim kurulu üyelerin güvenini kazanmak zorundadır bence. Eğer böyle bir kaygıları yoksa monarşiyle yönetilen bir devlet gibi hiçbir ileti yazmadan, görüşümüzü belirtmeden, sadece sorumlu arkadaşların çevirdiği makaleleri okuyalım.
Forumda yasaklanan 5-6 tane üyeyi yakından tanıyorum. Yönetim kuruluyla aralarında geçen münasebetleri de biliyorum. Bildiklerim de sürekli Foruma olan güvenimi zedeliyor. Neticede güvenilir bir ortamda seviyeli paylaşımlarla birbimize yardımcı olmak, hoşça ve faydalı yaşantılar edinmekse amaçımız bunu birlik olarak sağlayabiliriz. Bunu sadece Yönetim Kurulu'da başaramayacak. O yüzden lütfen bu konuda merak edilen soruları cevapsız bırakıp da insanların aklına kurt düşmesine sebep olmayın.