yag kazanmadan kas kutlesi icin beslenmem

oyle bi niyetim yok 30 gr yeterli olicaktir benim gibi birine olmadi 40 a cikarim bi sekilde tavsiyelerize uyicam saolun simdi yatiyorum ve yarin kahvaltida bunlari yicem
1 avuc dolusu yulaf 1 corba kasigi yulaf kepegi
200 ml sut
1 dilim uno denge
3 haslanmis yumurta
bol yesillik
herkeze iyi geceler

Bilimsel kanıt var mı abe kaynana şu kas kütlesinde şu kadar protein sentezleyebilir diye ?
Ben internette protein sentezinin kanıdı var mı yok mu bilmiyorum, Ama benim bildiğim kadarı ile Protein sentezinin bilimsel kanıdı mümkün değil. Her insanın metabolızması ve vucut yapısı farklıdır,
nasıl kg başı 2 katı protein öneriliyorsa protein sentezi de öneriden ileri geçemez.
En basit örnek 75 kg ectomorf yağ oranı düşük bir sporcuyu dusunursek gelişim için bu adamın minimal alacağı protein miktarı 150, 75kgde sıradan vatandaşı duşunursek 150 gram protein verdiğin de vucut ben bu kadar proteini ne yapacam ? moduna giricek. Büyük bir kısmını sentezleyemıcek. Sentezleyemediği zaman da ne olacağını biliyoruz, ya yakılır ya yağ olarak depolanır.

Son düzenleme:
Ben internette protein sentezinin kanıdı var mı yok mu bilmiyorum, Ama benim bildiğim kadarı ile Protein sentezinin bilimsel kanıdı mümkün değil. Her insanın metabolızması ve vucut yapısı farklıdır,
nasıl kg başı 2 katı protein öneriliyorsa protein sentezi de öneriden ileri geçemez.
En basit örnek 75 kg ectomorf yağ oranı düşük bir sporcuyu dusunursek gelişim için bu adamın minimal alacağı protein miktarı 150, 75kgde sıradan vatandaşı duşunursek 150 gram protein verdiğin de vucut ben bu kadar proteini ne yapacam ? moduna giricek. Büyük bir kısmını sentezleyemıcek.
.
her insanın metabolizması idmanı yoğun hafif vs gün ıcındekı aktiviteler değişiyorsa neden. Tek öğünde 50 gram sentezleyemez bu arkadaş senin dediğine göre kas kütlesi ile alakalı olmuş oluyor sen kilosuna bakarak cıkardın bu sonucu kiloyla alakalı olsa herkes ona göre alırdı ogun bası ?

Kerem merhaba.
Öncelikle internette birçok site var, buradan bazal metabolizmanı bulabilirsin.Yani günlük kalori ihtiyacını.(tabi ortalama bulabilirsin kesin olmaz hiçbir zaman.)
Sonrasında bu ihtiyaca günlük ekstra yaktığın kaloriyi (Antrenmanlarda) ekle ve bir o kadar kaloride kilo alabilmek için ekle.Bu senin günlük kalorin olacaktır.
Antrenman şiddetine ve kilo/kas oranına göre ortalama kalori harcamalarını hesaplayacağın araçlar var yine nette.

Son olarak da,
Bu kaloriyi karb/pro/fat olarak Yüzdeye göre ayrıştır.Örneğin %40 pro %40 carb %20 fat yapabilirsin.Bu senin bileceğin,dönem dönem kilo alım durumuna göre karar vereceğin bir oran olacak.
Bu şekilde aşağı yukarı kafanda şekillenir.

Ek bilgi;
Sitemizde de çok konuşulmuştu, Günlük pro Kilo başıan 1,5-2 gr civarı - günlük carb kilobaşına 4-6 gr arası ve yağ kilo başına 1 gr civarı olarak kaba bir sonuç çıkarabilirsin.

Unutma ki beslenme de antrenman da gelişme de bir süreç olacak.Bu süreçte kendini ve vücudunu inceleyecek, kendin için doğru kararları kendin alacaksın.
Sağlıcakla ve azimle kal,

Kerem merhaba.
Öncelikle internette birçok site var, buradan bazal metabolizmanı bulabilirsin.Yani günlük kalori ihtiyacını.(tabi ortalama bulabilirsin kesin olmaz hiçbir zaman.)
Sonrasında bu ihtiyaca günlük ekstra yaktığın kaloriyi (Antrenmanlarda) ekle ve bir o kadar kaloride kilo alabilmek için ekle.Bu senin günlük kalorin olacaktır.
Antrenman şiddetine ve kilo/kas oranına göre ortalama kalori harcamalarını hesaplayacağın araçlar var yine nette.

Son olarak da,
Bu kaloriyi karb/pro/fat olarak Yüzdeye göre ayrıştır.Örneğin %40 pro %40 carb %20 fat yapabilirsin.Bu senin bileceğin,dönem dönem kilo alım durumuna göre karar vereceğin bir oran olacak.
Bu şekilde aşağı yukarı kafanda şekillenir.

Ek bilgi;
Sitemizde de çok konuşulmuştu, Günlük pro Kilo başıan 1,5-2 gr civarı - günlük carb kilobaşına 4-6 gr arası ve yağ kilo başına 1 gr civarı olarak kaba bir sonuç çıkarabilirsin.

Unutma ki beslenme de antrenman da gelişme de bir süreç olacak.Bu süreçte kendini ve vücudunu inceleyecek, kendin için doğru kararları kendin alacaksın.
Sağlıcakla ve azimle kal,
Yas 15 kilo 50 boy 180
bazal m.h 1500-2000
vucudum yagli
cok hareket eden birisi degilim
antrenman basi 100-150 kalori yakiyorum

(Degerler tahmini siteden arattirdim)

8 agustos
Sabah
50 gr yulaf ezmesi+ 10 gr yulaf kepegi( zencefil tarcinli)
250 ml light sut
2 dilim kizarmis uno denge ekmek
2 haslanmis yumurta
bol domates salata
50-100 gr lor
ara
nescafe gold
oglen
bulgurlu havuclu semiz otu
100-150 gr hindi pirzola
50 gr lor
2 dilim uno denge
ara
nescafe gold
antrenman
100-200 gr bugulama sardalya
bol kuru fasulyeli salata
2 dilim uno denge

butun ogunlerde ( bol aci pul biber aci kara biber aci isot kimyon kekik koyuyorum)

Back
Yukarı