Süt en güzel protein kaynaklarından biri sürekli tüketirim. Bu yüzden de tam yağlı sütlerden çekinirim içeriğindeki yağ oranından dolayı. Yağsız sütlerde 0.1 yağ oranı var yani yok gibi. Güzel ama bunun daha zararlı olduğunu duydum birkaç yerden. Ne kadar doğrudur yorumunuz nedir ?
hic oyle birsey duymadim bende surekli yarim yagli tuketirim hem toz icin hem normal tuketim icin hep yarim yagli kullandim simdiye kadar GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
'' Tam yağlı sütte bulunan A, D, E ve K vitaminleri yağda eriyen vitaminlerdir; bunların emilebilmesi için yağ bulunması gerekir. Yağı alınmış sütlerde bu vitaminler bulunsa bile emilmeleri mümkün olmaz. '' okuduğum makaleden bir alıntı.
BU abartılı olmuş biraz. Eğer sadece yağsız sütle besleniliyorsa bu doğru olur ama günlük yağ ihtiyacı öğünlerle karşılanıyorsa buralardan alınan yağ vitamin sindirimi için yeterli olur. Tabi normal öğünde de yağsız makarna, göğüs haşlama gidiliyorsa yağ azlığı sorun olacaktır ama bu sadece sütün değil, günlük diyetin yağsız olması nedeniyle olur. Süte gelirsek, veya diğer yemeklere, herhangi bir yemeği yağsız yemek için bir sebep görmüyorum. Günlük yediklerimin toplam kalorisini hesaplayıp kontrol altında tuttuktan sonra yağ yüzünden şişmanlamam. Yağsız beslenmenin daha sağlıklı olduğu da epey demode bir fikir, geçerli olduğunu zannetmiyorum.
Yağı öcü olarak göstermek, yağsız pirinc lapası, yagsız tavuk, yagsız süt ürünleri vb geyikleri artık geçerliliğini yitirdi.
Yağsız süt tüketmenin bi manası yok o zaman bu söylediklerinize göre doğru mu ? Samsung Galaxy cihazından Tapatalk kullanılarak gönderildi.
Bildiğiniz sütün önce yağı kaymak yapmaması için alınıyor, ondan sonra bildiğiniz yağsız süte ekstradan yağ ekleniyor. Yani yağlı dediğiniz süt 2 kez işlem görmüşken yağsız süt 1 kez görüyor. Bu nedenle yağsız süt, yağlı süte göre daha doğal.
Sorunun cevabını bilmiyorum ama tavsiyem günlük süt kullanman,yarım yağlı olanlar UHT işleminden geçiyor.yani süte benzeyen beyaz bir sıvı oluyor