Yağ Yakma Teknikleri - Orta Seviye

Konusu 'Türkceye Çevirilen Yazilar' forumundadır ve sarc4stic tarafından 21 Eylül 2006 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 11 üye.
  1. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    ORTA SEVİYEDEKİLER İÇİN YAĞ YAKMA
    Bir Üst Seviyeye Çıkın
    Tom Venuto
    www.burnthefat.com

    Eğer en az 3 aydır çalışıyor ve artık ilerlemenin vakti geldi, antreman ve beslenme hakkında daha çok bilgi sahibi olayım ki daha iyi sonuçlar alabileyim diyorsanız bu makale tam size göre.Eğer şu an düzenli olarak antremana gitmiyorsanız ve başlanmak için en iyi yolun hangisi olduğunu düşünüyorsanız, bundan önceki bölümü okumanız gerekir: Yeni Başlayanlar için Yağ Yakma - Başlamak İçin 8 Tavsiye.Eğer yıllardır çalışıyorsanız kendinizi "ileri seviye" kabul edin, sizin bölüm bundan sonra geliyor. Ama bunuda okumayı ihmal etmeyin - yoldan geçerken gözünüzden kaçan şeyler olmuş olabilir.

    YAĞ YAKIMINI ARTTIRMANIN SIRRI...

    Tamam, biraz önce yürüme, hafif cardio hatta hafif ağırlık kaldırma içeren(biraz dumbbell, abartı değil) bir programa başladınız. Kendinizi daha iyi hissediyorsunuz, 1-2 kilo verdiniz, eskiye göre daha çok enerjiniz var ve daha sağlıklı olduğunuzdan eminsiniz.

    Ama daha fazla istiyorsunuz.

    Daha hızlı sonuç elde etmek istiyorsunuz. Aynaya bakınca farkı GÖRMEK istiyorsunuz. Tabiki diğer insanlarında farketmesini istiyorsunuz.

    "Biraz tonlanmadan" daha fazlasını istiyorsunuz. Belki ince bir bel ile sert ve yontulmuş bir six-pack görüntüsü, veya düzgün biçimli ve kaslı bir uyluk. Madonna gibi kollar? Carl "Apollo Creed" Weather's ın omuzları? Veya Brad Pitt'in "Fight Club" taki vücudu? Çok çılgın şeyler değil - miss fitness Olimpia vücudu veya aşırı kaslı ve bulk Mr. Universe vücudu - ama standartların üstünde.

    Eğer bir kademe daha yukarı çıkmaya ve bunun bedelini ödemeye hazırsanız, işte yapmanız gereken:

    Cevap son derece basit. Çaylaklık dönemini geçtikten sonra sıra ÇOK ÇALIŞMAYA geliyor. Bu kadar.

    Daha gizemli bir şey mi bekliyordunuz? Belki termojenik-anabolik supplement karışımlı gizli bir Bulgar peridizasyon programı? Özür dilerim, ama bu konudaki tek sır bu konuda bir sır olmadığı. Çok iyi bir vücut yapmak için çok efor sarfetmek ve sıkı çalışmak gerekiyor.

    Doğuştan kaslı doğan ve neredeyse sıfır yağı olan genetik ucubeleri saymazsak, çok iyi bir vücuda sahip olan herkesin tek bir ortak noktası var: hepsi ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK çalışıyor!

    Başlagıç seviyesini geçmek istiyorsanız en basit haliyle daha çok çalışmalısınız. Ve bu RAHAT-SIZLIK emek. Kendinizi komfor alanından çıkarırsanız, canınız acır. Açıkca söylemek gerekirse bazen lanet okursunuz! Ama konfor alanının dışı geliştiğiniz yerdir. Konfor alanının içinde kalmak vücudunuzu en iyi seviyede tutar ama sadece TUTAR!

    Çoğu insanlar karşılarına daha çok efor sarfetmelerini gerektiren bir şey çıkınca anında konfor alanına dönerler. Konfor alanı çok tehlikeli bir yerdir, çünkü insan bir kere geri döndümü bunu alışkanlık haline getirmeye başlar.

    Önce cardioyu bir kaç dakika az yapmakla veya 7.seviyede yapmanız gerekirken 5.seviyede yapmakla başlar. 8 tekrarda bırakırsınız, aslında 11 tekrar yapabilirsiniz. Sonra antremanlara gitmemeye başlarsınız. Kısa bir zaman sonra kendinizi başka alanlara konsantre olmuşken bulursunuz; iş görüşmeleri, ailenizle iyi vakit geçirmek vs... Şu anda bir "baştan başlayansınız".

    Ya baştan başlayan olur yada "başaran" olursunuz ama ikisinin arasında "takılamazsınız" - ikisinden birisinizdir. Siz komfor alanında vücudunuzu "koruduğunuzu" düşünebilirsiniz ama, haberiniz olmadan, siz her zaman ya ileri yada geri hareket halindesinizdir. Yerinde sabit duran bir şey yoktur; istediğiniz fizikçie sorun - evrendeki her şey her zaman hareket eder...kıpırdar...doğar yada ölür.

    BAŞARAN biri "komfor alanında sabit durmanın" ölmeye yakın olduğunu bilen ve bu yüzden SÜREKLİ İLERİ GİDEN kişidir. İleri gitmenin tek yolu ise belli bir amaç için harcanan efor ve sıkı çalışmadır.

    HİLELİ/DÜZMECE ŞEYLERE PARA VERMEK İÇİN İÇİNİZİNDEN GELEN SESE KULAK VERMEYİN...VE BUNLARDAN BİR TANE GÖRÜNCE TANIMASINI ÖĞRENİN

    Çoğu insan Gerçek sıkı çalışma dünyasına girince "kolay yol" hatasına düşme eğilimi gösterir. Midenizin üstünde bir elekrot, "yağ-eriten" krem, hap, içecek karışımı, ilaç - ter ve sıkı çalışma hariç her şey. Ama kısa yollar uzun vadede sizi yüz üstü bırakır.

    Eğer "çabuk halletme" yoluna giderseniz başınıza dert alırsınız. Gördüğünüz gibi "Ne ekersen onu biçersin" kuralı her alanda olduğu gibi buradada işler. Bu büyük yaşam kanunu ödüllerin koyduğunuz emek ile eşit olduğunu söyler. Herşeyin bir fiyatı vardır ve ilerlemek için bu fiyatın ödenmesi gerekir.

    Eğer çiftçi olsaydınız, ilkbaharda tarlaya tohum ekmeyip sonbaharda hasat için tarlaya bakmanız ne kadar saçma olurdu değil mi? Veya odun ile yanan bir sobanın karşısına geçip "Tamam soba, önce sen beni biraz ısıt ben odunu sonra atarım" demek?

    Ama siz hap aldığınızda veya midenize elektrot bağladığınızda veya çalışmdan ve düzgün beslenmeden uyluklarınıza krem sürüp yağın azalmasını beklemek aynı şey değil?

    Bu tarz şeyleri kullanmamak için karar alsanız bile, günümüzün marketinde bir şeyin düzmece olup olmadığını nasıl anlayacaksınız? Sonuçta satış yapan insanlar akıllı - sizin duygularınızla oynamayı çok iyi bilirler ve düzmece şeyleri bilimsel gibi gösterirler. Kendinizi kötü hissetmeyin; hergün bana yollanan e-mailleri ele alırsak, çoğu insan ikisinin farkını bile bilmiyor. Neredeyse bütün e-maillerde şu cümle var:

    "BU" İŞE YARARMI?

    "Bu" nun düzmece olup olmadığı anlamanın yolları: Çok iyi bir şekle sokmayı vaad ediyor ve bunun kolay ve eforsuz yapılacağını söylüyorsa, düzmecedir. Belirtileri söylüyor ama nedenini söylemiyorsa - düzmecedir. Eğer içinizden bu ürün gerçek olmak için fazla iyi diyorsanız - düzmecedir. Eğer bir şey ördeğe benziyorsa, ördek gibi yürüyorsa ve ördek gibi vaklıyorsa... o bir ördektir!

    Kendinize bir iyilik yapın ve zirveye giden kısa yolları kullanmayın. Başarıya giden asansör bozuk - oraya gitmek için merdivenleri kullanmak zorundasın.

    ÖNÜMÜZDEKİ 7 GÜN İÇİNDE YAĞ YAKIMINI İKİYE KATLAMANIN YOLLARI

    Önümüzdeki 7 gün içinde yağ yakımını iki katına çıkartmaya ne dersin? Biliyorum, biliyorum kulağa düzmece gibi geliyor, değil mi? Ama düzmece değil! Aslında bayağı basit. Daha çok yağ yakmak için daha çok kalori harcamanız lazım. Yeni başlayanların çoğu haftada 3 gün cardio yapar. Bu kadar cardio bir çok insan için yeterlidir, özellikle yeni başlayanlara, çünkü vücutları düzenli egzersize alışık değildir bu yüzden sıfır hareketin üstündeki her şey sonuç verir.Ama genellikle başladıktan bir kaç ay sonra sonuçlar azalmaya başlar(platoya ulaşmak). Kafalarını kaşırlar ve artık niye işe yaramadığı merak ederler.

    Sebep: Haftada 3 gün yeni başlayanlar için çok iyi bir başlangıç noktası olsada, orta seviyedekiler veya belli bir zaman diliminde maksimum yağ yakımı isteyen(yarışma öncesi vücutcular) kişiler için yeterli değildir. Eğer iki kat yağ yakmak ve bunu iki kat hızlı yapmak istiyorsanız, cardionuzu ikiye katlayın - zirveye ulaşmak için çok kısa bir süreliğine.

    Diyelimki haftada 3 gün çalışarak her antremanda 400 kalori yakıyorsun. Buda haftada 1200 kalori eder. Eğer bunu haftada 6 güne çıkarırsan, haftada 2400 kalori yakarsın. BİRAZ ÖNCE YAĞ YAKIMINI İKİYE KATLADIN!

    Gerçekten basitti, değil mi?

    ÖNÜMÜZDEKİ 7 GÜN İÇİNDE YAĞ YAKIMINI ÜÇE KATLAMANIN YOLLARI

    Hazır konumuz yağ yakımını hızlandırmak iken, cardioyu 3 günden 6 güne çıkarırken birde antremanın yoğunluğunu arttırsanız ve antreman başına 600 kalori yaksanız? Haftada 6 gün çalışarak haftada 3600 kalori yakabilirsiniz.

    HOLY ABDOMINALS BATMAN*, BİRAZ ÖNCE YAĞ YAKIMINI ÜÇE KATLADIN!

    Evet bu kadar basit ve çözüm hep önünüzdeydi.Eğer kısa ve yoğun cardio çalışmlarında olan çalışma-sonrası yağ yakımını unuttum sanıyorsan, şunu bir düşün: Yapılan çalışmalar göstermiştir ki Excess Post Exercise Oxygen Consumption (EPOC) (Egzersiz Sonrası Aşırı Oksijen Tüketimi), veya diğer bilinen adıyla egzersiz sonrası hızlanan metabolizma, hem antremanın yoğunluğu ile hemde antremanın uzunluğu ile ARTIYOR. Hem sadece o değil, hergün cardio yaparak nu metabolizma hızlandırmasını haftanın her günü yapmış oluyorsun, her diğer gün değil. Niye metabolizmamızın hergün tavan yapmasını istemeyelim?

    Bu arada yarışma öncesi %3-4 yağ oranına sahip olmak için yaptığım şey sürekli ve yoğun cardio. Haftada 6 gün, 30-45 dakika, SIKI cardio. Korumak için ise haftada 3 gün ve sadece 20 dakika.

    HER ZAMAN SİZİ MOTİVE EDEBİLECEK VE İLHAM VEREBİLECEK ŞEYLER ARAYIN

    Bir çalışma programına başlamanın verdiği heyecan zamanla azalınca, bütün insanlar aynı sorunla karşılaşır - motivasyon eksikliği. Ben bunu şahsen kendi salonumun (azalan)üye istatislikleri ile onaylayabilirim. Bir spor salonuna üye olan insanların %50'si ilk üç içinde salonu bırakıyor. Sizin de bir istatislik olmamak için yapmanız gerekenler:

    Her zaman sizi motive edebilecek ve ilham verebilecek şeyler arayın - herşey olabilir. Sinemaya gidin, video izleyin, kitap yada makale okuyun. Kişisel antrenör veya koç tutun. Çalışma arkadaşı edinin. Hedeflerinizi düşünün ve onları bir kağıda yazın. İstediğiniz gibi görünen birini rol modeliniz olarak seçin. Yarışmaları izleyin. Yarışmalara katılın. Sizi motive eden insanlarla takılın. Sizi desteklemeyen kişilerden uzak durun(Şaka yapmıyorum - size köstek olan kişilerden yanan bir evden kaçarcasına uzaklaşın!). Motivasyon metotlarının listesi sonsuzdur.

    Bazı insanlar "motivasyonun" çok uzun sürmediğinde ısrar eder. Bende herzaman onların haklı olduğunu söylerim! Motivasyon çok uzun sürmez - ama duş almakta sizi her zaman temiz tutmaz, o yüzden hergün yaparsınız, değil mi?

    Kendi kendinize "Bugün ilham almak için ne izleyebilirim / dinleyebilirim / bulabilirim" diye sorun. Sonra onu yapın.

    En son atlet Steven Prefontaine'nin hikayesini anlatan "Without Limits" diye bir film izledim. Bir koşucu olmayıp bir vücutcu olmama rağmen, film beni o kadar motive ettiki salona koşup daha önce hiç yapmadığım şekilde bir bacak antremanı yaptım, ve bir kaç kişisel rekor kırdım.

    Ayrıca Bud Greenspan tarafından anlatılan 1996 Atlanta Olimpiyatları'nın videolarınada sahibim. Eğer Michael Johnson'ın yarışları kazanması ve altın madalyalarını kabul etmesi sizi motive etmiyorsa, hiç bir şey edemez.

    Vücutcular, eskilerden bir motivasyon kaynağı var. Pumping Iron'ı izleyin(yada yeniden izleyin).

    Motive olmanın en iyi yollarından biri ise ciddi bir şekilde neler başarmak istediğinizi düşünmek ve bunları bir yere yazmaktır, ki bu bizim şimdiki konumuz...

    YENİ(VE BÜYÜK) HEDEFLER BELİRLEYİN

    Eğer kendinizi motive olmamış hissediyor ve bunun üstesinden gelmek istiyorsanız, hedef listenize bir göz atın yeter. Ne? Sürekli güncellenen, yazılı bir hedef listeniz yokmu? O zaman neden motive sorunu yaşadığınızı biliyoruz değil mi?

    Hedef belirlemek sabit bir olay değildir - sürekli ilerleyen bir işlemdir. Orta seviyeye vardığınız zaman, başlangıç hedefleriniz mazide kalır. "Haftada 3 gün 20 dakika yürüyeceğim" çok iyi bir başlangıçtır, ama artık küçük liglerden çıkmanın vakti geldi.

    Hedefler motivasyon ateşinin yakıtıdır. Hedefler akşam erken yatmanızı ve sabah erken kalkıp salona gitmenizi sağlar. Hedefler koşu bandında 30 dakika geçirmek daha cazipken 45 dakika geçirmenizi sağlar. 10 tekrarlı hareketlerde, hedefleriniz sizin 11 ve 12. tekrarları zorlamanızı sağlar. Hedefler sizin düşündüğünüzden çok daha güçlüdür. Bilinçaltı ile ilgili okuyacağınız her kitapta bunu anlayabilirsiniz, mesela Maxwell Maltz'ın "Psycho Cybernetics" veya Dr. Joseph Murphy'nin "The Power Of Subconscious Mind" adlı eserini okuyun ve hedef koymanın ne kadar önemli olduğunu öğrenin. Eğer hedefleriniz yoksa...ve eğer birkaç ayda bir yeni hedefler koymuyorsanız, demekki ilerlemeye hazır değilsiniz.

    Son bir nokta - bir hedef yazılı olmadığı sürece hedef değildir - o sadece bir dilektir.

    BÖLÜNMÜŞ(SPLIT) PROGRAMA GEÇİN

    Ağırlık kaldırmaya yeni başlayanlar için en iyi program haftada 3 gün bütün vücudu çalıştırmaktır. Ama bu rutin çok kısa zamanda eskir. Aylar belkide haftalar sonra gelişmek için daha çok harekete ihtiyaç duyacaksınız.

    Sorun ise, çok hareket ekleyince antremanlar çok uzayacak. Eğer antremanlar çok uzarsa belli bir zamandan sonra katabloik etkileri ve aşırı çalışma ortaya çıkacak. Çözüm ise bölünmüş rutin.

    Bölünmüş rutin bütün vücudu aynı gün çalıştırmak yerine, vücudunuz "bölerek" bir kısmını BİRİNCİ GÜN, diğer kısmını ise İKİNCİ GÜN çalıştırmaktır.

    Daha çok egzersiz eklemenin size kazandırdıkları:

    Her kası daha çok çalıştırır, daha derin fiberlere ulaşırsınız
    Bütün kası çalıştırsınız; örnek ön omuz, yan omuz, arka omuz
    Dikkatiniz dağıtmak yerine her kasa daha çok konsantre olursunuz
    Her kas grubu için daha fazla enerji ve efor sarfedersiniz, diğer türlü son bir-iki kas grubu için enerji saklayacak ve kendinizi tutacaktınız.

    Basit bir 2-Günlük Program:

    Birinci Gün: Göğüs, Omuz, Triceps, Mide(isteğe bağlı cardio)
    İkinci Gün: Uyluk, Sırt, Biceps, Baldır

    Bunu üç güne yayarsak:

    Pazartesi: Göğüs, Omuz, Triceps, Mide(isteğe bağlı cardio)
    Salı: Boş(sadece cardio)
    Çarşamba: Uyluk, Sırt, Biceps, Baldır(isteğe bağlı cardio)
    Perşembe: Boş(sadece cardio)
    Cuma: Göğüs, Omuz, Triceps, Mide(isteğe bağlı cardio)
    Cumartesi: Boş(sadece cardio)
    Pazar: Tam dinlenme günü
    Diğer gün ikinci gün yapılarak devam edilecek

    Bütün hareketleri içeren bir program yazmaya yerim yok ama bu bölüm size bir kaç fikir verecek.Kendi çalışma planınızı yaparken dikkat etmeniz gereken tek bir nokta var:

    HAREKETLERİ, SETLERİ VE TEKRARLARI, TEMPOYU VE DİNLENME SÜRESİNİ SÜREKLİ DEĞİŞTİRİN! Bu hem sıkılmanızı engelleyecek hemde kaslarınızın rutine " alışmasını" engelleyecek(çalışma programını her 4-12 haftada bir değiştirmek "kasların aklını karıştırma" prensibidir).

    YA BİR SPOR SALONUNA KAYIT OLUN YADA EVE AĞIRLIK KALDIRMA ALETLERİ ALIN

    Antremanlarınız hala apartmanın etrafında bir tur atmak, Nilly Blanks'in Tae Bo videosunu veya Richard Simmons'ın "Sweating to the Oldies" ini televizyon karşısına geçip izlemektenmi oluşuyor?

    Eğer öyleyse merak etmeyin sizinle dalga geçmeyeceğim - aslında kutlayacağım çünkü tembel insan nüfusunun %95'inden farklı bir şey yapıyorsunuz - çalışmaya başladınız. Ama eğer bu yazıyı okuyorsanız, bir kademe daha atlamak için meraklanmış olmalı ve ikinci sınıf hareketleri bırakıp "gerçek" hareketlere geçmelisiniz.

    İlk olarak bu yazının ilk bölümümdede dediğimi tekrar edeceğim - bir spor salonuna üye olun! Daha çok hareket yapacağınız için, bir spor salonu size neredeyse sonsuz hareket yapma imkanı verir. Çoğu insan "düzgün bir fiziğe" sahip olmadan salona gitmeye korkar. Buda bir at arabasında arabanın önden atında arkadan gitmesine benzer öyle değil mi? Eğer sizde bu kategoriye dahilseniz, size yardımcı olayım:

    İyi bir spor salonundaki dost canlısı ortamı görünce inanamayabilirsiniz. 15 yıldır spor salonu endüstrisi içindeyim ve bir kere bile bir çalışanın veya bir üyenin iyi bir fiziğe sahip olmayan bir ile dalga geçtiğini duymadım(Şahsen ben HİÇBİR zaman yeni başlayan veya orta seviyedeki insanlarla dalga geçmedim. Dalga geçtiğim insanlar "büyük-egolu" ve "herşeyi bilen uzmanlar" ki bunlar ayrı bir makale konusu).

    Salonumda bir sürü fazla kilolu insan var ve çalışanların tavrı çoğunlukla "Sizin için çok iyi! Size nasıl yardımcı olabilirim?" şeklinde. Aslında sokakta yürürken spor salonundakinin aksine küçültücü bir yorum yapılma şansı daha fazla. Daha pozitif, destekleyici, yardımsever bir ortamda bulunmayı kendinize borçlusunuz ve bunun için en iyi yer spor salonları.

    Ayrıca herkes bir yerden başlar, herkes ilk başladığında istediği fiziğe sahip değildi. Öğrenme çağlarında hepimiz aynı yerdeydik.

    Eğer bir salona gitmek istemiyorsanız, tamam, ama o zaman evinizdeki çok basit aletlerden daha fazlasına sahip olmanız gerekecek.

    Diyelimki bir bench ve bir dumbbell setiniz var. Bundan sonra bir halter seti, squat rack ve bir tanede üst-alt pulley aparatlı bir cable-pulley almanız lazım. Bu aletlere sahip olarak kendinize bir çok yeni hareketin kapısını açtınız. Mesela:

    Barbell squats, barbell lunges, barbell rows, barbell bench press, barbell shoulder press, barbell curls, barbell tricep extensions, wide grip lat pulldowns, close grip lat pulldowns, low cable rows, triceps pushdowns ve cable curls.

    Bu arada, ağırlıklar hakkında bu kadar bahsetmek neden? Yağ yakmak çoğunlukla beslenme ve cardio ile ilgili değilmi? Evet, haklısınız. Ama ağırlık kaldırmaya bu kadar vurgu yapmamın sebebi bir çok insanın ağırlık kaldırmanın yağ yakmaktaki rolünü küçümsemeleri. Eğer sürekli aerobic yapıp diyet yapıyorsanız, verdiğiniz yağlarla beraber kaslarda gidiyor. Ve kaslar gidince metabolizmada yavaşlamaya başlıyor.

    OKUYUN, ÇALIŞIN VE ÖĞRENİN

    Biliyorum şu an sadece "orta seviyedesiniz" ama orta ve ileri seviyeye geçmek hatta kendinizi geliştirip bir uzman olmak için neler bilmeniz gerektiğini merak ediyorsanız, işte nasıl yapacağınız:

    Günde bir saat, haftada 5 gün antreman, beslenme ve kişisel gelişim üzerine yazılar okuyun. 3 yıl içinde bir uzman olacaksınız.

    Günde sadece 30 dakika okuduğunuzu varsayın, ama disiplinli olarak her gün yapıyorsunuz. Bu haftada bir kitap eder, yılda 52 kitap eder, 10 yılda ise 520 kitap eder. Sahip olacağınız bilgiyi bir düşünün.

    Ben şahsen günde 2 veya 3 saat okuyorum, kütüphanemde 1800 kitap ve birkaç yüz kaset ve video var. 1 saat okumayacağıma bir saat uyumam. İnsanlar bana her zaman beslenme ve vücut geliştirme hakkında bu kadar bilgiyi nasıl öğrendiğimi sorar. Artık öğrendiniz.

    Başlamak için iyi yerler:

    Motivasyon ve psikoloji ile ilgili bir kitap alın. En iyilerden biri Brian Tracy'nin "Maximum Achievement".

    Ayrıca motivasyon ile ilgili güzel bir kaset/cd alın ve bunu araba sürerken veya cardio yaparken dinleyin. Ne? Zaten müzik dinliyormusunuz? Tahmin etmiştim. Çoğu yeni başlayan yapar. Çok etkilidir ve insanlar bu sayede iki işi aynı anda yapar. Niye bir taşla iki kuş vurmayalım? İncelirken öğrenin! Size bir öneri: Televizyon reklamlarında ne kadar adi görünsede, Anthony Robbins gerçekten bu işi biliyor. "Personal Power" veya "Get The Edge" tavsiyelerim.

    Beslenme ve yağ yakımı hakkında iyi bir kitap edinin. Benim 340 sayfalık "Burn The Fat Feed The Muscle" kitabımı www.burnthefat.com adresinden edinebilirsiniz.

    Son olarak, vücut geliştirme hakkında iyi bir kitap edinin. Tavsiyem Ian King'den "Get Buffed" ve Charles Poliquin'in yazdığı herşey.

    * Laf çok hoşuma gitti o yüzden çevirmeden koydum :)


    ÖNEMLİ NOT:

    Bu başlık ilk açıldığında bayağı tartışma olmuştu. Bazı fikir uyuşmazlıkları yüzünden başlayan medeni tartışma, zamanla kavgaya dönmeye başlayınca konu kilitlenmişti. Şimdi hem yeni üyelerin okuyabilmesi, hemde bu kadar emeğin boşa gitmemesi adına, yönetimle konuştum ve konunun tekrar açılmasına karar verdik. Lütfen tekrar kilitenmesin. Aşağıdaki link kilitlenen başlığın, tartışmalar yüksek düzeyde bilgi içerdiği için, daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız onada bir göz atın derim.

    https://www.bodyforumtr.com/forum/viewtopic.php?t=2202
     
    Paradise_In_Dubs, mma-, neverzz ve diğer 12 kişi bunu beğendi.
  2. Ayaz
    Offline

    Ayaz Özel Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2006
    Mesajlar:
    806
    Beğenileri:
    994
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Almanya
    Selamlar,

    öncelikle bu paylasimin icin tesekkürler sarc4stic.. yazinin motivasyon acisindan yararli olabilme ihtimali olsa da benim katilmadigim bölümleri de var.. cardio antrenman sayisini ve daha sonra yogunlugunu ikiye katlayarak haftalik harcadigimiz kalori miktarinin ikiye ve üce katlanmasi matematiksel olarak dogrudur ancak (sadece!) yag yakimi acisindan ayni dogrulugu tasidigindan süphelerim var.. .. dogrunun daha da üstünde beslenemedigimiz taktirde bunu uygulamak katabolizme , kas yikimina yol acacagi görüsündeyim .. ayrica haftanin 6 günü cardio bizim amacimiz olan vg ya da fitnes icin ne kadar verimli olabilir ..

    kitlenen konuyu bastan asagi okudugum icin yaziyi daha fazla elestirmek istemiyorum... ve gercekten su an es es'i de, Saircon'u da forumda aktif olarak göremedigimden dolayi cok üzgünüm. Saircon'un olmayisina sanki biraz daha cok üzüldüm ama neyse .. ;)


    Saygilar
     
    gymnast bunu beğendi.
  3. sseagal
    Offline

    sseagal Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2006
    Mesajlar:
    65
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    teşekkürler sarc4stic bizi aydınlattığın için...bizim çalışmamızı motive edicek ne seyredebilğiriz....önerecegin film yada filmler var mı???
     
  4. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    :lol: :lol: :lol: Yahu tamda benim merak ettiğim, şüphelendiğim, forumda başlık açmayı düşündüğüm konular hakkında öyle hararetli tartışmaya girilmiş ki verilen linkte..

    Şimdi haftada üç gün kardio ile yağ yakılmaz mı, yakılır mı, bu kas gelişimini olumsuz etkilermi, etkilemez mi en iyisi sabredip deneyip görmek herhalde

    Teşekkürler.
     
  5. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Ben bu yazıyı çevirdim ama hiç böyle çalışmadım :oops: Şimdi H.I.I.T. deniyorum, ilk hafta 4 dakika, 8.hafta 15 dakikaya çıkıp bitiyor. Sonuçları yazarım 8)
     
  6. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    H.I.I.T. :?: Sonuçları yazmadan önce teferruata girer misin? H.I.T. (high intensity training) ile alakası var mı?
     
  7. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    High Intensity Interval Training. Temeli kabaca x/2x. 30 saniye yürüyüş/30 saniye sprint = 1 set(1 dk). İlk hafta 4 set(4 dk), her 3. gün 1 set ilave ediliyor. 8. hafta sonunda 15 dakika oluyor. Sprintin hızını öyle bir ayarlayacaksın ki, hem çok efor sarfedeceksin ama aynı zamanda 30 saniye sonraki diğer sprinti yapabilecek nefese sahip olacaksın. Daha 4 dakikadayım, o yüzden tecrübe yazamıyorum.
     
  8. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    Tamam şimdi anladım Ayaz'ın resimler bölümündeki başlığında bahsedilmişti bu

    Peki kolay gelsin o zaman neticeyi merak ediyorum

    Bende haftada üç gün 45 dakk kardio çalışmaya karar verdim, yağ şeker ekmek kontrolü dışında diyet falan da yapmıycam ve ağırlık çalışmıycam kardio çalıştığım günler gün aşırı mide özellikle kardio günleri ve göğüs tek, omuz-sırt, biceps-triseps, bacak tek şeklinde

    Kas kaybı yaşarmıyım veya ağırlık performansını olumsuz etkilermi diye şüphelerim var, bi deniycem bakalım, hayvan gibi olmaktan önce, define ve estetikliğe ulaşmak istiyorum.
    Sence nasıl olur böyle bir program?

    Şu sıralar sınırsız boş vaktim var sonradan belki fırsatım olmayabilir

    Neyse çok gevezelik yapmiym

    Teşekkür ederim :)
     
  9. Ayaz
    Offline

    Ayaz Özel Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2006
    Mesajlar:
    806
    Beğenileri:
    994
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Almanya


    benim cok yararini gördügüm bir sistem.. dogru uygulandiktan sonra sonuc manitken de kacinilmaz..
    fazla yaglarindan muzdarip olanlara siddetle tavisye ediyorum ben de..
     
  10. izzet
    Offline

    izzet Üye

    Katılım:
    28 Aralık 2005
    Mesajlar:
    510
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ogrenci
    Yer:
    Body_Land

    CENTAUR un yazdigi programimi diyorsun yoksa sarc in yazdigini mi?
     
  11. diker
    Offline

    diker Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar,yukarıdaki yazıda okuduklarım benim son 2 aydır tatbik ettiğim bir sistem,
    dönem dönem bu sistemi elimden geldiği kadar uyguluyorum,
    bu son 2 ayda kendime işkence ettim diyebilirim,
    yaklaşık 8.5 kilo verdim ve göbek çevremde oluşan yağları gözle görülür şekilde erittim,
    sanırım bir iki ay daha devam etmem gerekicek,
    geçen yaz sağlıksız bir dönem geçirmiştim ve hem antreman yapamadım,iyi uyumadım ve beslenemedim,sonuç kötüydü,
    ama çok kısa zamanda çözdüm srunumu çok şükür,
    şiddetle tavsiye ederim,
     
  12. ayıbogan
    Offline

    ayıbogan Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    112
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    38
    Sonuç = çok çalişma :(
    :(
     
  13. BOSNAK
    Offline

    BOSNAK Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    375
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    ist-izmir
    AYIBOGAN çok gereksiz mesajlar atıyorsun lütfen biraz daha düzgün mesajlar at;)
     
    diez bunu beğendi.
  14. manken marcus
    Offline

    manken marcus Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2011
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    selam ben mankenlık yapıorum boy 1,83 kilo 73 biraz yağlandım tekrar diet yapıcam testosterone enanthate ve clembuterol kullanıcam sadece ıkısı etkılı olur mu cok sıkı dıet yapıorum ve enanthate hakkında biraz bilgi verırsenız sevınırım tesekkurler cvp beklıorum ......
     

Sayfayı Paylaş