haftanın 6 günü 3500 calori açık verıp o caloriyi 1 gunde almak saçmalık, kaloriy asmadan yedıgın yemekerle yer değiştir.
Fatsecrette hesablıyorumverdıgım lınktek calori bul fat loss rakammı al asaqıya dusme. %12 yag oranından sonra vucut tıkanırsa kırmızı et vs sok devreye kar bdusurursun.
Arkadaslar haftanin bir günü bu cheat meal olayini yapmaniz kalori alimini normalden yukarilara tasimaniz size tekrardan kilo aldirmaz.Eger disiplinli bir sekilde diyetinizi 1 hafta boyunca yapmis düsük KH almissaniz ve agirlik antremani yapiyorsaniz,kardio yapiyorsaniz bu 1 haftalik sürede kaslardaki glikojen depolari bosalmis olur ve bu cheat meal gününde yedikleriniz vücutta yag olarak depolanmayarak direk olarak kaslarda enerji olarak depolanir cünki enerji depolariniz zaten bosalmistir.Bildiginiz üzere,vücut gereginden fazla olan enerjiyi depolayacak kullanacak bir yer bulamadigi icin yag olarak ilerde kullanmak üzere depolar ama zaten bos olan glikojen depolari bu cheat meal ile dolucaktir yag olarak depolanmayacaktir.Diger taraftanda aha evet bugün istedigimi yerim mantigida dogru degildir,bu günde yine mümkün oldugu kadar kaliteli KH lar ile beslenerek bu depolari doldurmamizu gerekir,yani gidipde fast food türü yiceklerle günü gecirmek olarakda algilanmamali.Bu sizi hem moralmen yüksek tutucak hemde vücutda bir sok etkisi yaratarak yag yakiminin devamliligini saglicaktir.
Kolay Gelsin.
Ben de Bekçi'ye katılıyorum, hamburger ve o kaç kere kullanılmış yağda kızarmış patates yemek yerine, git kebap ye, pizza, pide ye, kıymalı makarna ye, bunlar sağlıklı yemekler, sadece bunları karb. ve yağ oranı yüksek olduğu için hafta içi yiyemiyoruz, cheat gününde yenilebilir bence. Benim de dünkü cheat yemeklerim sabah sucuklu yumurta, kaymak, bal, öğlen kuzu haşlama ve 200 gr pilav, akçam ızgara sardalya, kalamar, orta şekerli kahve, kalori hesaplamadım ama 2000 kaloriyi geçmedim diye düşünüyorum.
abi yapılabilir ama zaten gunluk 100 gr karb glikojen depolarını cok rahat dolduruyor, cheat meal de kımse saat felan dınlemeyıp dalıyor, onun mantığı farklı yiyecekelr yiyip bol karb alıp matebolizmayı ritimlemek, kalori aşmak değildir.şahsen beni yavaslatan ödül günlerimde, son 30 gundur ödül mödül vermiyorum sürekli yiyecekelri değiştiriyorum hiç matebolizmam yavaslamıyor.mesela yaparsamda meyve ıle yaparım.![]()
Evet yağda kızarmış ve sadice 1 tatlı kaşiğı zeytin yağı kalori hesabına dahil ediyorumYumurta yağda mı kızarmış, kalori hesabına ekliyor musun?