Yağ yakımı sırasında ihtiyacınız olabilecek bilgiler.

Konusu 'Çeşitli Makaleler' forumundadır ve mehmetanil tarafından 25 Kasım 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. mehmetanil
    Offline

    mehmetanil Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2012
    Mesajlar:
    1.949
    Beğenileri:
    2.276
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    avukat
    Yer:
    Beşiktaş-İSTANBUL
    İlk olarak bir çok kişinin fazla yağları ile sorunları olduğu aşıkar peki bu sorunların üstesinden nasıl geleceğiz? Tecrübelerim sonucunda ulaştığım yöntemleri sizin ile paylaşmak istiyorum.

    İlk olarak göüzünüzü değil karnınızı doyurmak için yemek yemeği öğrenmelisiniz. Hem ideal fit bir vücuda sahip olup hemde 150 kg lik bir adamın yediğini yemek sanırım mümkün olmayacaktır.

    Genelde salondakiler ağır aletlerde hard BB yaparken kardiyo yapmak koşu bandında koşmak veya plates topu ile mekik çekmem hoş bir duygu değildir. Ancak amaç için gereken yolda ilk adımdır.

    Yağ oranı belirli bir miktardan fazla olan kişinin( benim için %15 sınırıdır) fazla kilolarından kurtulmadan direk hacimlenme çalışması yaanlıştır. Bu düşüncemin sebebi ise hacim çalışmasının sonunda yapılacak definisyonda oluşacaka kas kaybıdır. Bu durumda min kas kaybı max yağ yakımı için çok disiplinli bir çalışma gerekmektedir.

    Kimileri bu iki olayın aynı anda gerçekleşemeyeceğini söyleselerde aslında bu mümkündür. Kendi kişisel antrenman sonuçlarımla ve analizlerimlede bu saptanmıştır.

    Öncelikle hacim almadan direk yap yakımı konusundaki fikirlerimi açıklamak isterim. İlk olarak yağ yakımındaki en önemli iki unsur öğünlerin saatleri ve aralarındaki zaman aralığı. Burada kritik süreler akşam saat 21:00 dan sonrası için geçerlidir. Bu saaten sonra alınan her besin depolanır. Öğünler arasındaki zamanın (işin uzmanların görüşü 3 saattir ancak kişisel tecrübelerim bunun 2 saat olduğu konusundadır) 2 saati aşmamasıdır. Çünki vücut 2 saat açlıktan sonra yağ yakımını azalatnaya başlar.

    Bir diğer önemli unsur ise şeker tüketimidir. Hacim alırken antrenman sonrası tüketmen fayda sağlarken definisyon döneminde şekeri kullanmak her zaman zarar sağlar.

    Araöğünlerde genelde diyet abur cubur ürünleri yerine az komplex karbonhidrat yada protein kullanımı daha uygundur. Özellikle öğlen öğününden sonraki ara öğünlerde de meyve tavsiye etmemekteyim. Doğalda olsa içinde şeker mevcuttur. Bene genelde ara öğünlerimde ton balığı soda yada çok az peynir ve yeşil çay kullanırdım.

    Bunların dışında kalori hesabı yapmak. Günlük alınan kalorinin yakılan kaloriden düşük olmasını ayarlamak gerekir. Çünkü kilo vermek için temel esas budur. Eğerki vücudun yaktığından fazla kalori alırsanız kilo alırsınız, vücudun yaktığından az kalori alırsanız kilo verirsiniz.

    Kardiyo yaptığınız zamanları sabah saat 8 ila 10 arasıla alabiliyorsanız alın vücudun en iyi yağa yaktığı zamandır benim gözümde. Kardiyo çalışması ne çok aç nede tok karna gidilmemeli , çok hafif karbonhidrat alımı ile kardiyo hem sizi güçten düşürmeyecek hemde yağ yakmanızı sağlayacaktır.

    Yağ yakımında dikkat ederek uygulamanız gereken hususlar bunlardır. Ancak en önemlisi inanç azim ve disiplinden ibarettir zaten bu unsurlar sizde olduktan sonra gerisinin kendiliğinden geleceğine inanıyor ve bu yolda olan tüm arkadaşlarıma başarılar diloyorum. Umarım sizlere yardımcı olabilecek bilgiler vermişimdir.

    Saygılarımla...
     
    secter123, voltaj, Shredded ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  2. spartacus84
    Offline

    spartacus84 Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2013
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Teşekkür ederim. Dediklerine kesinlikle katılıyorum.
     
  3. Shredded
    Offline

    Shredded Yeni Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2013
    Mesajlar:
    323
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Harika bir yazı olmuş,tebrikler.
    Söylediklerinize katılıyorum yağsız kas inşası ve yağ yakımı kas inşası mümkündür sadece sıkı bir diyet ve disiplin gerekiyor.
     
  4. boss333
    Offline

    boss333 Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2012
    Mesajlar:
    77
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş teşekkürler.Sormak istediğim birşey var;
    Akşam 9 dan sonra yenilen besinler yağ olarak depolanır kelimesini birçokyerde gördüm fakat bu konu herkez için aynımıdır ? Mesela ben iş çıkışı akşam 7:30 civarında antrenmana gidiyorum 1-1.5 saat antrenman eve gelmem yemek yemem 9:30 u buluyor bu durumda yediklerim yağ olarakmı depolanıyor? Kendi görüşüm yağ olarak depolanmıyor, lakin spora başlayalı 6ay kadar oldu hep bu şekilde beslendim baya yol kat ettim kendimce hem kilo vermek hemde kas yapmak adına.Bu konuda sizlerinde görüşlerini merak ediyorum.
     
  5. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Sanirim 21 den sonra kan sekerinin yuksek tutlmasina bagli GH salgilanmasinin olumsuz etkilenmesine bagli yag depolama riskinden bahsedilmis. Aksam saatlerinde kan sekerini yukseltmemek ve gece boyunca dusuk kansekeri GH salinimini arttiracak ve ayrica serbest yag asitlerinin kan plazmasindaki oranini arttiracaktir.
     
  6. Dexter_Morgan
    Offline

    Dexter_Morgan Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.223
    Beğenileri:
    665
    Ödül Puanları:
    123
    Anıl kendi tecrübelerine dayanarak söylemiş bilimsel bir açıklamasını da brhmcr eklemiş,

    fakat sanırım anıl ghden bahsetmiyor bu işi düzeltmekte fayda var


    akşam 7den sonra karbı kesmek , 9 dan sonra yemek yememek gibi mantıkları(saçma değil) geçmek gerekiyor

    Bu kişinin günlük kalori alımına ve uyku saatleri arasına bağlı olarak değişir, ancak şu varki aç uyumak gh açısından çok faydalı. Gün içinde ghyi düşünmemize pekte gerek yok IF gibi diyetlerle. Bunuda kendi tecrübeme göre, cut doneminde saat 7de maç esnasında muhallebi,bisküvi gibi snack yapan biri olarak soyluyorum.

    Nitro_cocuktu sanırım hatırlayamadım tam IIFYM yi ilk o duyurmuştu. Kendisi Ayrıntılı konu açsa herkes 'simple nutrition' u öğrenecek ama.. (Ben üşeniyorum :p)
     
    boss333 bunu beğendi.
  7. eyup.dede
    Offline

    eyup.dede Üye

    Katılım:
    27 Şubat 2013
    Mesajlar:
    47
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    bos333 adlı arkadaşa katılarak bende aynı durumda olduğumu söyleyebilirim.

    işten saat 7 de çıkıp 7:30 da slonda sporuma başlıyorum. ağırlık ve kardiyo ile saat 9:30 gibi antrenmanım bitiyor. o saatten sonra yemessem açlıkdan ve vucudu besleyememekten dolayı rahatsız hissediyorum kendimi, yersem de yağ olarak depolanma mantığı kafamda soru işareti bırakıyor.
    açıkcası arada kaldım. spordan sonra yemek yenmeli mi yenmemeli mi ?
     
  8. boss333
    Offline

    boss333 Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2012
    Mesajlar:
    77
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Antrenmanım bittikten sonra son öğün olarak Whey,lor peynirli omlet ve 100gr kadarda kepekli makarna tüketiyorum glisemik indeksi düşük şeyler yemeye gayret ediyorum yani.Hem yağ yakımı, kas inşaası hemde GH açısından geç saatte antremanı biten sporcular için karb. almamak nasıl bir seçenek olur acaba ?
     
  9. Push-Up
    Offline

    Push-Up Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2013
    Mesajlar:
    80
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    diet döneminde kütle basi 2,5g protein,1,5g karb,1g saglikli yag almak yeterli olacakmidir?
     

Sayfayı Paylaş