Yağ yakımı günlüğüm(Tamamen Gerçektir.)

Bilgiler : 1.65 Boy - 83 KG - Yaş : 25 - Endomorf Vücut - %28 Yağ oranı - 3,5 Aydır spor yapıyorum geçmişte bir,iki aylık başlayıp bırakmışlığım var.
29.05.2018 00:00 tarihin itibariyle başlamış olduğum program.
Akşamları Sadece yarım tavuk göğüsü yiyorum.(Fırında yada Haşlama)
Gün içinde bol bol çay, kahve içiyorum, BCAA, Protein Tozu ve Yağ yakıcı kullanıyorum.
29.05.2018(1.Gün) : Pek zor değildi, Akşam yemek bile yiyesim gelmedi.
30.05.2018(2.Gün) : Açlık kendini hissettiriyor, ara ara vurup geçiyor - 81 KG oldum bu arada
31.05.2018(3.Gün) : Baya baya zor geçiyor, tatlandırıcı ile zor içiyorum artık çayı ve midem acayip, Günde 4,5 pet şişe(500ml) su içiyorum,
01.06.2018(4.Gün): 79KG oldum tartıya baktığımda aşırı motive oluyorum ama bugün öğleden sonra ölüm gibi geçti her an bayılacak gibiydim,
Devamı gelecek..

Son Sözler:
Evet Sağlıksız,,,,
Evet kaslar gidiyor ama yağlarda gidiyor,,,
Evet ilk başta su attı vücudum ondan hızlı gitti kilolar,,,
Evet daha sağlıklı kilo verilebilir ama aylarca sabretmek ve stressten kaçmak imkansız gibi,,,
Evet bu şekilde devam etmez araya sebze ekliyecem ama kalori çok düşük kalmaya devam edecek,,,
Evet bir sürü olumsuz şeyler olabilir, Ama benim tercihim

En sık yapılan yanlışlardan birini yapıyorsunuz. Düşük kalori şok diyet ile hızlı zayıflama sağlarken, yüksek protein tüketimi ile kasları korumaya çalışıyorsunuz. Ancak aldığınız protein bu süreçte size pek faydalı olmayacaktır.
Bir sporcu beslenmesi profesörünün kitabında proteinler anlatılırken şöyle denir: Proteinler ancak ortamda yeterli enerji, karbonhidrat ve yağ varlığında kas ve doku onarımı gibi fonksiyonlarında kullanılabilirler. Eğer ortamda yeterli enerji karbonhidrat ve yağ yoksa proteinler enerji eldesinde kullanılırlar ve bu durum metabolizma için oldukça maliyetlidir(genel çeviri böyle). Bu durum bazı kaynaklarda protein sparing effect/action olarak geçer. Araştırıp bilgi edinebilirsiniz.
Size tavsiyem, sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanacağınız bir diyet ile 2 ayda vereceğinizi 6 ayda verin(aciliyetiniz yoksa). Hatta bir toplum sağlığı merkezine giderek kan tahlili yaptırıp, diyetisyenle görüşmeniz ve ücretsiz destek almanız sizin için çok daha sağlıklı olacaktır.

02.06.2018(5.GÜN) - Yürümek için dahi enerjim kalmadı ve antrenman yapamadım, Güzel bir salata ve BOL Tavuk(500 GR civarı) yedim, salataya bir çay kaşığı yağ döktüm sadece, 2 saat sonra BCAAlarımı ve Yağ yakıcılarımı yedim, yemekten sonra biraz kendime gelince, orta hali bir antrenman çıkardım, performansımı ve performans kaybımı ölçmek için başka bir konuda(Tek Sefer Kaç Şınav) yazmıştım, diyetten önce tek seferde nizami olarak + yükseklikte dahil 25 Şınav çekebilirken şuan 28 şınav çekebiliyorum ve yemekten sonra kilom tekrar 80KG oldum ve Diyetten beri devam eden bir ishal halim var.

Kendi tercihiniz,istediğinizi yapabilirsiniz.bilgi burada bu forumda yani okuyup almak isterseniz,yoksa kimseyi zorlayacak halimiz yok.

günlüğü okuyan diğer üyeler için tekrar bir hatırlatma,idealden çok uzak ve sağlıksız bir yöntem,okuduklarınızı uygulamak istemezsiniz.

Yorumlar için teşekkürler respect2us. ve zeo64, yazdıklarımın birilerine ulaştığını görmek beni yeterince mutlu etti.

Sağlıklı kilo verme yöntemleri hakkında yeterince pratik ve teorik bilgimiz var, fakat "sağlıksız kilo verme" diye adlandırdığımız yöntemler hakkında sadece teorik bilgimiz var. "Bu benim tercihim." cümlesi kesinlikle ego içermiyor, özgür iradem olduğunu ifade ediyorum. Bu bilgileri sizinle paylaşıyorum ki bodyforumtr Türkiye'nin en iyi forum sitesi bu alanda ve bu diyet şekilleri hakkında bizzat deneyimlenmiş bilgileri insanlığa sunmalı. Bu diyet şekli zararlı ve yanlış olabilir, fakat bunun pratikteki yansımasını bizzat kendim gözlemlemeyi tercih ederim. Bilimsel çalışmalar ve araştırmalar benim için herşey den daha değerli, fakat bilim: körü körü inanın demez, test edin eder. Konuyu uzatmak istemem ama söylemeden geçemeyeceğim bir husus daha var, Diyetisyenler dediğimiz insanlarda bizler gibi hayalleri ve umutları olan yaşam forumları ve popüler oldukça refah seviyelerini yükseltebilirler. Bugünlerde popüler olmak içinse en tepki çekici şeyleri söylemek onlara zor gelmez, çünkü bir sonraki açıklamalarında "doğal olduğu sürece demek istedim" diye kestirip atacaklar. İnternet çöplüğünde 1 saat içinde 100 farklı diyet bulabilirsiniz. Size tavsiyem Diyetlere değil, onları size sunan diyetisyenin neden bu sıradışı açıklamayı yapmaya ihtiyaç duyduğudur. Gazeteler sıradışı şeyler yayınlamalı ki tirajları artsın, diyetisyenlerde sıradışı şeyler söylemeli ki gazetelere çıksın. (Sıradan diyetisyenlerde, Ünlü diyetisyenlerin etkisinde kalıyor.. inanmak imkansız gibi ama gerçek)

Sonuç olarak : Ben, bu diyet sistemini benden önce yaşamış ilkel atalarımdan esinlenerek yapmayı düşündüm. Onlarında uzun süreler aç kalmış olabilecekleri ve bu uzun aç kalmalar nedeniyle bedenlerinin yağ depolama işlevlerinin geliştiğini düşünüyorum, Ve şimdi bu düşüncemin realitedeki yansımasını izleyip, sizin için veri oluşturuyorum.

Bu bilgileri sizinle paylaşıyorum ki bodyforumtr Türkiye'nin en iyi forum sitesi bu alanda ve bu diyet şekilleri hakkında bizzat deneyimlenmiş bilgileri insanlığa sunmalı. Bu diyet şekli zararlı ve yanlış olabilir, fakat bunun pratikteki yansımasını bizzat kendim gözlemlemeyi tercih ederim. Bilimsel çalışmalar ve araştırmalar benim için herşey den daha değerli, fakat bilim: körü körü inanın demez, test edin eder.
Elbette bunlar sizin düşünceleriniz ve saygı duyuyorum. Ancak benim de belirtmek istediğim hususlar var. Deneyim, tecrübe elbette güzel şey ancak doğru alanda uygulanırsa. Bilimsel çalışmalar riskli/hatalı/yanlış uygulamalar için deneyin diye kesinlikle önermez. Hatta sonuç bölümünde araştırmacılar tavsiyede bulunurken sonuçların olumsuz olabileceğini kaçınmak gerektiğini ve yeni çalışmalara ihtiyaç duyulabileceğini belirtirler. Uygun/sağlıklı olmayan yöntemler için biz bunu bulduk ama siz körü körüne inanmayıp bir deneyimleyin şeklinde tavsiyede asla bulunmazlar. Böyle bir tavsiye sağlık etiğine aykırı olduğu için öyle bir yayın kaliteli bir dergide yayınlanamaz zaten.
Siz diyet üzerinden örnek vermişsiniz ancak ben farklı bir konudan yaklaşayım. Kas yapımı veya yağ yakımı gibi amaçlarla kullanılan bazı ilaçlar ile ilgili yayınlanan çalışmalarda ilacın bu amaçlarla kesinlikle kullanılmaması gerektiği, tehlikeli olduğu belirtilir. Düşünün, diyorum ki bilime körü körüne inanmak olmaz, bunu deneyimleyim. Gidip dinitrephenol kullanıyorum. Sizce bu doğru bir yaklaşım mı?
İkisinin farklı olduğunu diyetin böyle ağır sonuçlar doğuramayacağını belirtebilirsiniz ancak yanılıyorsunuz. Yanlış beslenme alışkanlığı veya deneyimi bazı hastalıklar ile sonuçlanabilir ve sonuçlar ciddi olabilir.
Diyetisyenler dediğimiz insanlarda bizler gibi hayalleri ve umutları olan yaşam forumları ve popüler oldukça refah seviyelerini yükseltebilirler. Bugünlerde popüler olmak içinse en tepki çekici şeyleri söylemek onlara zor gelmez, çünkü bir sonraki açıklamalarında "doğal olduğu sürece demek istedim" diye kestirip atacaklar. İnternet çöplüğünde 1 saat içinde 100 farklı diyet bulabilirsiniz. Size tavsiyem Diyetlere değil, onları size sunan diyetisyenin neden bu sıradışı açıklamayı yapmaya ihtiyaç duyduğudur. Gazeteler sıradışı şeyler yayınlamalı ki tirajları artsın, diyetisyenlerde sıradışı şeyler söylemeli ki gazetelere çıksın. (Sıradan diyetisyenlerde, Ünlü diyetisyenlerin etkisinde kalıyor.. inanmak imkansız gibi ama gerçek)
Bir meslek grubunu diyetisyenler hekimler veya başka bir meslek grubu, çoğullaştırıp genelleştirerek yargılamanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Bahsettiğiniz şekilde diyetisyenler olabilir. Maalesef bahsettiğiniz şekilde hekimler, mühendisler, memurlar ve pek çok meslek grubundan insan var(mesleğinin gereklerini doğru şekilde yerine getirmeyen). Ancak ne olursa olsun o mesleğin içinde işini hakkıyla yerine getirenler olabileceği ve onlara haksızlık etmemek gerektiği için genele indirgeyip böyle yorum yapmamak gerekiyor diye düşünüyorum.[DOUBLEPOST=1528029254][/DOUBLEPOST]
73871A7D-0528-4F03-8518-850F834C889A.jpeg

Popüleriden, tirajdan ve gündemde olmaktan bahsettiğiniz için göndermek istedim. Schoenfeld sporcu beslenmesi ve hipertrofi ile ilgili çok güzel çalışmaları olan bilinen bir isim. Maalesef bahsettiğiniz popülerlik veya yanlış yönlendirme sadece bizim ülkemizde olan bir şey değil.

Son düzenleme:
03.06.2018(6.GÜN) - Şuan tok olarak 80 Kilo 200 Gram civarındayım, cumartesi günleri (Kol ve omuz) & pazar günleri (Göğüs, Sırt ve Karın) çalışacak şekilde programımı güncelledim fakat bu antrenmanları yapmak ciddi enerji istiyor buna istinaden cumartesi ve pazar günleri için 1000 kaloriyi geçmeyen(Köfte&Tavuk&Salata) beslenmeyi antrenmandan 2,5 saat öncesine kadar hızlıca tüketiyorum bu sayede antrenman esnasında bir sorun çıkmıyor. Enerjik değilim, sadece hafif yorgun hissediyorum. Tekrar edim, antrenman çıksın diye kalori miktarını yükselttim ve bu durumu supplementler ile destekliyorum(Yağ yakıcılar, Protein Tozu, BCAA)

İlaveten : Gün içinde, bol miktar çay, türk kahvesi, su ve çok nadir cola zero içiyorum(6 günde 2 bardak içtim sadece)

(İşini gereği gibi yapan diyetisyenler müstesna olmak üzere.)
Diyet listelerinde pek bahsedilmese de çok önemli bir husus daha var, motivasyon. 21.yy tüm bilim dalları iç içe geçmiştir diyen hocamızdan esinlenerek şöyle diyebilirim, Evdekiler tatlıları ve börekleri yerken beni engelleyen şey iradem değildir. Aşk olabilir, Kariyer hedefi olabilir, Ciddi Sağlık sorunları olabilir yada fiziksel bir düşman olabilir, saydığım şeylerden birinin üzerimde yaratacağı negatif etki yerine şuan ki etkiyi tercih edense psikolojim ve o duruma yüklediğim anlamdır.

Diyet listelerinde pek bahsedilmese de çok önemli bir husus daha var, motivasyon. 21.yy tüm bilim dalları iç içe geçmiştir diyen hocamızdan esinlenerek şöyle diyebilirim, Evdekiler tatlıları ve börekleri yerken beni engelleyen şey iradem değildir. Aşk olabilir, Kariyer hedefi olabilir, Ciddi Sağlık sorunları olabilir yada fiziksel bir düşman olabilir, saydığım şeylerden birinin üzerimde yaratacağı negatif etki yerine şuan ki etkiyi tercih edense psikolojim ve o duruma yüklediğim anlamdır.
Güzel yazmışsınız :)
Siz motivasyon ve bilimden bahsedince aklıma bir çalışma geldi. Linkini bulmaya çalıştım ancak 1970 lere ait olduğundan bulamadım. Yapılan o çalışmada düzenli yapılan kuvvet egzersizlerinin haftalık %2 kadar kuvvet artışı sağladığı bulunmuş. Çalışmada bir gruba dianabol verildiği söylenerek plasebo etkisi oluşturacak nişasta tableti/boş tablet verilmiş. Grubun kuvvet artışı %10 olarak bulunmuş yani 5 katına çıkmış. İnancın ve plasebo etkisinin ne kadar etkili olduğunu görebilmemiz adına güzel bir çalışma. Motivasyon ve inanç önemli özetle ;)

04.06.2018(7.GÜN) - 78 KG oldum yani 7 günde 5 kilo verdim ama çoğunluğu su sanırım(kesin bilgim yok, tahmin!), artık basen ölçümlerimi de paylaşacağım, gün içinde aşırı sinirliydim, yorgundum, bitsin artık gün demeye başladım öğlene doğru. Bir hüzünlü bir sinirli ruh halleri yaşadım ortada sebep yok iken ama akşam yemeğinden sonra geçti hepsi.
SCIMX-PYRO MX yağ yakıcım bitti, Animal Cuts sipariş ettim tekrar. (İkisinide kullandım Animal Cuts tavsiye ederim.)

Not : Akşam yemeğim büyük bir tabak Marul&Domates&Ton balığı ve 3 bardak ayran = HepsiToplam : 500 kalori civarı başka öğün YOK
Ek Not : Küçüldüm, zayıfladığımı 2 arkadaşım fark etti ama ben motivasyonumu bozmasınlar diye Ramazan dedim geçtim.

05.06.2018(8.GÜN) - Bu sabah çok kötü bir haldeydim, aç hissetmiyordum hatta biraz enerjimde vardı, fakat bayılacak gibi hissettim kendimi ciddi bir şekilde, birkaç defa sık aralıklarla böyle hissedince ciddiye almam gerektiğini anladım ve iş arkadaşlarımla kahvaltı yaptım börekçide, sonrasında ise öğle yemeğinde bir iskender yedim. Şuan aç, yorgun yada halsiz değilim, hiçbir sorun yok gibi.
  • Şuan tok karnıma 79 kiloyum.
  • Biceps ölçüm, diyet süresince aynı kaldı büyüme küçülme olmadı
  • Basen ölçüm 3 cm civarı azaldı(En Çok Yağ Orada Vardı)
  • Bel bölgemde 5 cm civarı azaldı(Bu bilgiye %100 referans olamıyorum kayıt altına almamışım)
  • Kaslarım ve Damarlarım gözle görülür bir belirginlik kazandı, büyüme değil belirginlik.
  • Diyet öncesi tek seferde 25 şınav çekebiliyordum(Nizami + Yükseklik) yine 25 şınav çekebiliyorum.
Ek not : "Sen börek yiyerek diyeti bitirdin. Böyle diyet olmaz" gibi bir yaklaşım içine girebilir okuyucular, fakat eğer uzun süreli bir projede görev aldı iseniz asla istediğiniz şeyin %100 aynısını almayacağınızı bilirsiniz. Her zaman (sizin tüm önlemleriniz X olsun) hayat daima (X+1) sorunla karışınıza gelip sizi alt eder, bu sebeple hemen toparlanıp minimal kayıpla yola devam etmek gerekir.
Bu diyette devam etmeyeceğim, ama verdiğim kiloları geri alıp almadığımı sizinle paylaşacağım, eski beslenme sistemine geri dönmüyorum, mevcut beslenme sistemimde gerekli birkaç değişiklik lazım bu aşamada çünkü ben motivasyonumu kaybetmedim, sadece bedenim içimde arzulara uyum sağlayamıyor. Konu gene başka çalışma alanlarına kayacak ama söylemeliyim.
İçimdeki arzuya, "-Kusura bakma başaramıyoruz" diyemem çünkü bu onu yok eder bunun yerine "-O kadar güçlüsün ki, sınırlara ulaştık. Fakat şimdi hayat bizi hırsımızla imtihan edecek eğer dün yaptığımızı yaparsak, kazanıyorum sanıyor iken kaybederiz.. Tüm emekler, aç kalma, çekilen stres boşa gider.. Karşımızdaki şey kendini güncelledi ve aynı hamleyi yapmamızı bekliyor ya bizde kendimizi güncelleyip onu yeneriz yada neden olmuyor diye isyan ederiz." Daha basit bir cümle kurmak gerekirse, karşımızda farklı bir sorun var artık ve farklı bir çözüm icat edip yola devam edersek başarırız.

06.06.2018(9.GÜN) 79 KG'da kaldım. Şuan yeni bir şeyler ile bulmam gerekli, 75 KG ye düşüne kadar yeni birşeyler bulmayı deneyeceğim. Yaptıklarımı günlük değilde toplu halde tekrar mesaj olarak burada bildireceğim.

07.06.2018(10.GÜN)
08.06.2018(11.GÜN)
09.06.2018(12.GÜN)
10.06.2018(13.GÜN)
GENEL ÖZET ŞU ŞEKİLDE : 48 Saat hiç birşey yemedim, Animal Cuts + Hardline L-Karnitin + Hardline CLA ONE + BCAA + GNC MegaMen Vitamin + Protein Tozu kullandım ve gün için bol miktarda çay, kahve,su tüketim şekersiz.. (48 saatin başında tam : 78,80 KG idim) ve 48 saatin sonunda sadece 78,25 KG kadar inmiştim.. Yaşadığım stress, sinir, huysuzluk anlatılamaz.. Tek iyi yanı sanırım insülin direncim baya dip yaptı.. Neden kilo vermedim diye düşündüm, aklıma metabolizma hızımın mütiş yavaşladığı ve ne kullanırsam kullanim hızlanmadığı dışında birşey gelmedi, ve idrarım altın sarısı bir renk'e büründü..
Metabolizma hızını arttırmak için, bol proteinli yoğun birkaç öğün geçirdim, fakat anladığım kadarıyla birkaç öğünle düzelmiyor bu şey :D Sonrasında, bu kadar aşırı yüklenmenin bir zararı olabileceği hissi çok kuvvetlendi içimde ve normal öğün düzeni yaptım ama bu süre sonunda tekrar 81 KG ulaştım.. Şimdi şöyle bir sorunumun var, ne yersem yiyeyim çok kısa sürede acıkıyorum.. Aşırı yağ attığımı düşünüyorum çünkü terim ve idrarım aşırı yağlı bir forma döndü hergün duş almak bile kurtarmıyor neredeyse..

Şimdi kalori miktarını düşürünce ben, vücutta metabolizma hızını düşürüyor, kullanmadığım supplementte kalmadığına göre şunu diye bilirim, metabolizma hızı supplementle pekte artmıyor..
Kaloriyi arttırsam, metabolizma hızlanacak fakat yakmadığım herşeyi yağ olarak depolayacak..
Yani aç kalarak sadece bağırsaklarınızı, midenizi ve bunlarla beraber tutulan 1-2 litre suyu boşaltırsanız, sonrası devam edersen günde 250gr birşey veriyorsun(BenimGözlemim) - Bu kadarını Diyetisyenlerde yapabilir. Diyetisyenler için asla negatif bir düşünce halinde değilim, sadece benim gördüğüm gelip giden onca kişiden sıkılmış olan bu kişiler sadece size diyet listesi uzatıp sizi psikolojik olarak hazırlamamaları, maalesef ana çalışma alanlarımdan biri psikoloji olduğu için şunu diyebilirim.. Çoğu insanı Bir Psikolog, Bir Diyetisyenden daha iyi zayıflatır.. !

İçinizden bir ses:"Bunları anlamak için denemek mi gerekiyordu" diyebilir.
Cevap :"Evet, denemeliydim çünkü çoğu şeyin bizi kontrol altında tutmak için söylenmiş yalanlar olduğunu düşünüyorum [Sadece benim düşüncem değil.]"
Cevap tatmin etmediyse bir link ekliyorum umarım BBC'nin reklamını yaptığımı düşünmez kimse (https://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/11/151124_vert_cap_zekilerin_hatasi)

Son olarak konu'ya iştirak eden sayın zeo64 ve sayın respect2us.23 ilgili diyetin erkek ürüme organını nasıl etkilediğine, dair konuya dahil etmediğim bir gözlemimi istemeniz hallinde sizinle özelden paylaşabilirim. Konuyu okuyup yorum yazmak zahmetini gösterdiniz ve çoğu kişi bunu yapmadı.

O yemeği kestiğin sürede glikojen depoları ve dolayısı ile suyu boşaltıp kilo da düşüş gördün, sonrasında bir miktar yağda gitmiş belli ki ama dediğin gibi devamında vücudun isyan etmiş. Umarım bir sağlık sorununa yakalanmadan kendin için doğru olanı bulursun :) metabolik hastalıklar oldukça büyük sorunlara sebep olabiliyor.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eklemeyi unuttuğum birkaç şey var;
[İlk mesajdan itibaren]
Bel ölçüm : 7-8 cm inceldi ve tok karnına ölçtüm şuan
Basen : sadece 3 cm inceldi - [Sanırım basen, beni daha çok uğraştıracak ve geniş leğen kemiği :( ]
Biceps : aynı kaldı, küçülme olmadı 1 cm bile inmedi..
İlk mesajı attığımda nizami, tek seferde + yükseklikle 25 şınav çekebiliyordum, şimdi 23 çektim.

Umarım tüm bilgiler işinize yarar, hepsi gerçek deneyime dayalıdır, rakamlarda en ufak oynama yoktur.

Tekrar merhaba, verdiğim kiloları geri alıp almadığıma dahil bilgi vermek istiyorum
Şuan için 79-80KG yim yani geçtiğimiz 20 günde verdiğim kiloları geri almadım diyebilirim bunun dışında kalori miktarını baya arttırdım.
Bu çalışmanın başarılı olduğu ortada fakat tavsiye etmiyorum sağlıksız çünkü, Ve benim hedeflediğim oranda bir kilo kaybı olmadı.. bu kadar az kilo için bu eziyeti çekmeye değmez diyebilirim.
Şuan için tamamen olmasada %80 oranında akdeniz mutfağı tarzı takılıyorum, herkese iyi forumlar.

07.06.2018(10.GÜN)
08.06.2018(11.GÜN)
09.06.2018(12.GÜN)
10.06.2018(13.GÜN)
GENEL ÖZET ŞU ŞEKİLDE : 48 Saat hiç birşey yemedim, Animal Cuts + Hardline L-Karnitin + Hardline CLA ONE + BCAA + GNC MegaMen Vitamin + Protein Tozu kullandım ve gün için bol miktarda çay, kahve,su tüketim şekersiz.. (48 saatin başında tam : 78,80 KG idim) ve 48 saatin sonunda sadece 78,25 KG kadar inmiştim.. Yaşadığım stress, sinir, huysuzluk anlatılamaz.. Tek iyi yanı sanırım insülin direncim baya dip yaptı.. Neden kilo vermedim diye düşündüm, aklıma metabolizma hızımın mütiş yavaşladığı ve ne kullanırsam kullanim hızlanmadığı dışında birşey gelmedi, ve idrarım altın sarısı bir renk'e büründü..
Metabolizma hızını arttırmak için, bol proteinli yoğun birkaç öğün geçirdim, fakat anladığım kadarıyla birkaç öğünle düzelmiyor bu şey :D Sonrasında, bu kadar aşırı yüklenmenin bir zararı olabileceği hissi çok kuvvetlendi içimde ve normal öğün düzeni yaptım ama bu süre sonunda tekrar 81 KG ulaştım.. Şimdi şöyle bir sorunumun var, ne yersem yiyeyim çok kısa sürede acıkıyorum.. Aşırı yağ attığımı düşünüyorum çünkü terim ve idrarım aşırı yağlı bir forma döndü hergün duş almak bile kurtarmıyor neredeyse..

Şimdi kalori miktarını düşürünce ben, vücutta metabolizma hızını düşürüyor, kullanmadığım supplementte kalmadığına göre şunu diye bilirim, metabolizma hızı supplementle pekte artmıyor..
Kaloriyi arttırsam, metabolizma hızlanacak fakat yakmadığım herşeyi yağ olarak depolayacak..
Yani aç kalarak sadece bağırsaklarınızı, midenizi ve bunlarla beraber tutulan 1-2 litre suyu boşaltırsanız, sonrası devam edersen günde 250gr birşey veriyorsun(BenimGözlemim) - Bu kadarını Diyetisyenlerde yapabilir. Diyetisyenler için asla negatif bir düşünce halinde değilim, sadece benim gördüğüm gelip giden onca kişiden sıkılmış olan bu kişiler sadece size diyet listesi uzatıp sizi psikolojik olarak hazırlamamaları, maalesef ana çalışma alanlarımdan biri psikoloji olduğu için şunu diyebilirim.. Çoğu insanı Bir Psikolog, Bir Diyetisyenden daha iyi zayıflatır.. !

İçinizden bir ses:"Bunları anlamak için denemek mi gerekiyordu" diyebilir.
Cevap :"Evet, denemeliydim çünkü çoğu şeyin bizi kontrol altında tutmak için söylenmiş yalanlar olduğunu düşünüyorum [Sadece benim düşüncem değil.]"
Cevap tatmin etmediyse bir link ekliyorum umarım BBC'nin reklamını yaptığımı düşünmez kimse (https://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/11/151124_vert_cap_zekilerin_hatasi)

Son olarak konu'ya iştirak eden sayın zeo64 ve sayın respect2us.23 ilgili diyetin erkek ürüme organını nasıl etkilediğine, dair konuya dahil etmediğim bir gözlemimi istemeniz hallinde sizinle özelden paylaşabilirim. Konuyu okuyup yorum yazmak zahmetini gösterdiniz ve çoğu kişi bunu yapmadı.
Diyetisyenlerin görevlerini sadece zayıflatmak olarak bilen kişiler var(maalesef birisiniz). Oysa çalıştığımız ve görev aldığımız alan bir hayli fazla. Onkoloji, gastro, metabolik hastalıklar, kurumlar, spor kuruluşları... şeklinde çok uzun bir liste oluşturabiliriz. Ayrıca tek yapılan zayıflatma değil. Hatta zayıflatma en basit alanlarından biri. Çocuk hastanesinde epilepsi, pku, büyüme geriliği olan çocuklar ile çalışan bir çok diyetisyen var. Şimdi sizin iddianıza geleyim.
Daha iyi zayıflatır ama iyiden kastınız nedir? Size göre "iyi" rakam ise bunun için psikolog olmaya gerek yok. Ekmeği kes diyen teyzeler de bir psikologdan iyi zayıflatabilir çünkü :)
Sizin iyi kavramınız ile bizim iyi kavramımız oldukça farklı. Yoksa biz de sizin gibi yaparız yazarız bir 800 kalorilik stillman diyeti üstüne de sizin gibi karnitin+cla diye sıralarız :)

Tekrar merhaba, şuan 78 kiloyum geçtiğimiz sürede extra birşeyler yapmadım protein alımına dikkat ettim sadece,
ve daha sert bir diyet ve çalışma programı ile kalan yağlardan kurtulmayı hedefliyorum şuan,
Fakat işi biraz daha belirgin yapmak için resimler ve daha fazla detay ekleyeceğim, kısacası sizi bilgiye boğacağım umarım.

Not: Tamamen motivasyon odaklı bir diyet olacak
Not: Kesinlikle benim diyetimi baz almayın aşırı uç sağlıksız sonuçlar doğurabilir.

TARİH : 02.08.2018
ÖLÇÜLER:
BOY:1.65 - KG:78,55
BOYUN:41, GÖĞÜS:99, BEL:93, KALÇA:103
SAĞ BICEPS : 37
TEK SEFERDE ŞINAV : 25

BESİNLER:
HAŞLANMIŞ PATATES, TAVUK & BALIK & KIRMIZI ET - (GÜNLÜK 150 GR PROTEIN ve 1,750 KALORİ AŞAĞISI ALINACAK)

SUPPLEMENTLER:
PROTEIN TOZU
BCAA
ANIMAL CUTS
HARDLINE L-CARNITIN
VITAMIN HAPI
CLA

ANTREMAN HAFTADA
3 GÜN PUSH-UP ve KARDIO YAPABİLDİĞİN KADAR
3 GÜN SİT UPS ve KARDIO YAPABİLDİĞİN KADAR
1 GÜN OFF

Back