yüzme

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve thranduil tarafından 20 Şubat 2007 başlatılmıştır.

  1. thranduil
    Offline

    thranduil Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    herkese merhaba..
    boyum 1.82 kilom 80 yag oranım gayet düşük artık bu sekilde kalıp sekillendirmek istiyorum fizigimi... yalnız daha önce de belirtmistim benim bicepsimin üst kısmında hızlı kilo almaktan ve derimin ince olması sebebiyle çatlaklar var bu yüzden hala verimli çalısamıyorum korkudan..
    haftada 2 gün fitness a devam edicem fakat su an gögüs kafesim açıs yapamadıgım için biraz daraldı ( gögüsler açık degil) aslında pullover de yapamıyorum..
    sorum su haftada 2 gün de yüzmeye gitsem gögüsleri yana açmaya bi faydası olur mu? bi de kanatlarımı biraz açar mı 6 -7 aydır kanat da çalısamıyorum onun dısında kol ve omzumdan memnunum zaten..

    son olarak da daha önce hiç supplement kullanmadım acaba aminoasit mi kullanssam diorum korumak da zor işmiş... birisi bcaa tavsiye etmişti de acaba bcaa mı yoksa hardline 2000 mi alsam diorum
    çok soru oldu ama kusura bakmayınn..
     
  2. Coleman Trebor
    Offline

    Coleman Trebor Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    618
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    ne demek istediğini biraz daha açabilir misin gögüsüm açık değil ne demek ha birde neden pullover yapamıyorsun çatlakların olması eğer hızlı bir şekilde kilo verdiysen normaldir benimde kalçamda ve bacaklarında biraz var ve malesef bu çatlakları geçirmek kolay değil ama sen çalışmana devam et çünkü az çalışsanda bu çatlaklar kapanmayacaktır
     
  3. hoterme
    Offline

    hoterme Üye

    Katılım:
    15 Ocak 2007
    Mesajlar:
    219
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşım gögüs açıklığını ben anlayamadım tam fakat yüzme yapcaksın hoş güzel nasıl yüzdüğünde önemli seviyen nedir yüzücümüsün eyer öyleysen iyi güzel değilsen fazla bi işe yarayacağını sanmıyorum bana göre en az 3 gün ağırlık idmanı yap genel çalışırsın yani bölgesel değil kendinide korursun gögüs olayınıda açarsan yardımcı olmaya çalışırız
     
  4. thranduil
    Offline

    thranduil Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    gögsüm acık degil derken sunu demek istiyorum yana acıs ve pullover yapamıyorum,ayrıca bench press i de acık tutusla yapamıyorum bu yüzden gögsümün orta kısmı belirgin ama yanları zayıf bu da hos durmuyo tabi gögsümün omuzla birlstigi yerde gayet bos bu yüzden özellikle yandan bakıldıgında daha belli oluyor büyük bi omuz ve onu desteklemeyen kücük ve ortada toplanmıs bi gögüs..

    benim demek istedigim yüzme bana pullover ve dumbell açısın verdigini kısmen verebilir mi yani gögsümü yayar mı ??

    bu arada yüzücü degilim öyle kendi capımda 2 saat kadar yüzmeyi düsünüyorum..
     
  5. metugok
    Offline

    metugok Üye

    Katılım:
    7 Mart 2006
    Mesajlar:
    149
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci (sürüngen)
    Yer:
    Ankara
    simdi yüzme vucudun tim kaslarını harekete geçiren ender sporlardandır .yüzme ile göğüs kol kanatlar omuzlar ve bacaklar sekillerinr kalca toplanır. yanlız yüzme ile kilo veremezsin ve zaten vermemede gerek yok diyorsan haftada iki kere 1500 m yüzmeyi öneririm
    yanlız öle plajdaki gibi bi 100 metre yüzüm bi gezim yok devamlı ve istikrarlı o zaman göğüs nedir görürsün basarılar...
     
  6. thranduil
    Offline

    thranduil Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    metugok tesekkürler ... dedigim gibi benim yag oranım gayet düsük zaten 2 yıldır vg de yapıyorum..
    baska tavsiye - tecrübe aktaracak arkadas var mı??
     
  7. yiit
    Offline

    yiit Yeni Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2006
    Mesajlar:
    132
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    yüzme ile neden kilo verilmediğini merak ettimm :eek:
     
  8. BaBe ShaQ
    Offline

    BaBe ShaQ Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2007
    Mesajlar:
    335
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Manisa-Merkez
    Belki ben yardımcı olabilirim..

    Öncelikle 9Eylül-Buca eğitim'de yüzme eğitim programını bitirdim. Lisanslı yüzücü/yüzme öğretmeniydim.
    Uzun yıllar cankurtaran olarak çalıştım.Ayrıca Çift bröve sahibiyim..Bu bilgilere göre aşağıya yazıcaklarımı dikkate alıp almamak da sana kalmış...

    Bu sporu su direncine bağlı olarak yaptıgından, kas kuvveti ve genel direnci arttırmış olursun..
    Her ne kadar literatürde üzerinde durulmasa da aslında yüzme de yürüme ve koşudan sonra kardiyovasküler sistemi doğrudan etkileyen yegane spordur..Karada yaptıgın kardiyo çalışmasıyla arasındaki 2 fark;nargile dediğimiz nefes alış-verişini karadakinin tersine yapmış olman ve karada hissettiğin terlemenin aynı oranda olması fakat terin suya karışmasıdır..

    Sonuçta ST dediğimiz,Slow twitch muscle fibers yani kırmızı kasların daha uzun süre iş yapmamızı gerektirecek görevleri vardır ve yüzen bir kişi de bu sayede aerob metabolizmayı kullanmış olur.
    Aerob metabolizma da dolaşım sisteminine etki eden bir unsurdur ki bu da kalbi güçlendirip kas kütlesini arttırır ve yağ kütlesini minimize eder.(halk arasında buna kilo verme denir :) )

    Su içinde girmiş oldugun yatay pozisyon; kalp atım hızını,ayakta duruş pozisyonuna göre daha iyi olmasını sağlar çünkü bu pozisyonda kalbin kan dolumu daha üst seviyelerdedir..Suyun kaldırma kuvveti yerçekimine karşı koydugundan bu konumda kalp kanı yerçekimine karşı atmak zorunda kalmaz,ve böylelikle kan ile dolu olan kalp tek bir kasılmada vücuda daha fazla kan pompalar..ve bu kan da çalışan kaslara aktarılır..

    Kalp atım volümün artar fakat kalp atım sayın azalır (12 vurum civarında)Tabi bu kilo veremezsin anlamına gelmez.. :!: :!: :!:
    Düzenli uygulamada, haftada 3-5 kez / 30 -60 dk ortalama ile 300-500 kcal harcadıgını düşünürsek bu da sana haftada 0,5- 0,7 kcal yağ kaybı olarak geri döner.Paralel olarakda kas kütlen artar..

    -Nefes alışverişine ve göğüs kafesi problemine gelelim..
    Sağlam bir ciğer kapasitesine sahip olman,aktif yada pasif sigara içicisi olmaman , daha teknik ve daha rahat solunum yapmanı sağlar…
    Karada yapacağın nefes antrenmanları da sana +1 kazandıracaktır.
    Doğru olan nefes alma tekniği diyafram kullanılarak yapılandır..Ciğeri kullanarak yaptıgında gayet verimlidir.

    Bizlerin “ciğer açma” ya da “nargile” dediği teknik yüzme antrenmanından önce mutlaka uygulanmalıdır ki iyi ve rahat sonuç alınsın..

    Bunu suda burundan nefes alıp havayı ciğerlerimizde bekletip içimizden yavaş yavaş 5e kadar sayıp yavaşça ağzımızdan havayı boşaltarak yapıyoruz.Bu tekniği ne kadar çok uygularsan uygula..sana kalmış.. ister 1.000,ister 500 ister 10.000..Ama extra bi antrenman olarak mutlaka yap.

    Genel anlamda yüzmenin pek tabi her kası çalıştırdıgı muhtemeldir ama stil farklılaştıkça farklı kas bölgesine daha çok yoğunlaşırız.. Özellikle serbest stilde kulaç aralarında nefese çıkarken vucudun kendi ekseni çevresinde gerekli olan dönüşü ;göğüs ve omuz arasındaki bağlantıyı tamamlayıp,buradaki güçlü kasların en etkili şekilde hareketini sağlar..
    Kurbağalama stilde de vücudun üst bölümündeki kaslar nispeten daha fazla çalışır.Göğüs derinliği fazla olan yüzücüler bu stili daha kolay yüzerler..

    Bir başka tavsiyem de suya girmeden önce ısınıp sonrasında uygun stretchingler ,göğüs kası esnetmeleri yapman.Kolay gelsin… ;)
     
    aquamarine bunu beğendi.
  9. BaBe ShaQ
    Offline

    BaBe ShaQ Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2007
    Mesajlar:
    335
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Manisa-Merkez
    Özür dilerim..Bilginin bu kısmını küçük bir hata ile yazmışım..Yazdığım bu teknik karada yapılan nefes alıpverme tekniği..

    Suda yapılan bunun tam tersi : Başımız su altına girmeden önce ağzımızdan nefes alır,diyafram ve ciğerleri hava ile doldurduğumuz bu anda suyun altına inişimiz esnasında yavaş yavaş burnumuzdan nefes veririz.içimizdeki havayı burnumuzdan vererek bitirdiğimiz esnada tekrar su üzerine çıkar ve aynı işlemi tekrarlarız..Bu rotasyon yüzmeden önce mutlaka yapılmalıdır..Su altında iken kara solunumu yapmak tehlikelidir..
     
  10. yiit
    Offline

    yiit Yeni Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2006
    Mesajlar:
    132
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    ne demek dikkate almamak arkadaşım bu işin okulunu okumuşsun dikkatle okudum yazdıklarını
    ne demek istediğini de anladım
    ben yüzmenin kasları uzattıgını biliyorum , yanılıyormuyum ? o yüzden bölgeler arası geçişlerimin daha net olması için ,mesela omuz-göğüs , yüzüyorum..sadece yüzmeyle kardio olmaz elbette ama yüzme zayıflatmaz diye birşey de saçma , ki yazdıklarından bunu anladım =)
    haftada 1 yüzme 1 koşu olarak kombinasyon düşünüyorum
     
  11. metugok
    Offline

    metugok Üye

    Katılım:
    7 Mart 2006
    Mesajlar:
    149
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci (sürüngen)
    Yer:
    Ankara
    yiit cim yüzme çok kombine bir spordur ve insanı çok yorar bunu sende herkezde çok iyi biliyor yanlız
    yüzme ile harcanan kalorinin yapılan sporcu testlerine gore sporcular harcadıkları kalorinin daha fazlasını yemek yiyerek aldıklarını göstermiştir bunun nedenide beyindeki hipotalamusun midede salgılanan ghrelin hormonun uyararak daha fazla yemek yemeye zorlamasıdır bilim adamlarıda nedenini balıkları ve en büyük memeli olan balinayı örnek gösterek yağlanmayı arttırmak olduğunu göstermiştir kas yağdan ağırdır ağır kütle hız ve fazla enerji kaybeder hele hele suda. yağ ise hafiftir
    balinanın % 40 yağ indeksi düşünülürse yani böle olur. ama sen diceksin şimdi baba shak yanlışmı sölüyo tabiki hayır nedeni bilimsel olarak yapılırsa yoga bile kilo verdirir hatta ders çalışmak bile....
     
  12. hoterme
    Offline

    hoterme Üye

    Katılım:
    15 Ocak 2007
    Mesajlar:
    219
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    sen vucudum iyi diyosun çalışmışın ben kesinlikle savunmuyorum yüzerek vucudunu sekilendirebileceğine çünki teknik nefes alış verişin çok iyi olmalıki sen aerobik çalışasın ve uzun süre yapabilesin eyr iyi bir şekilde yapmıyosan bu sana aneorbik yani glikojen kulanman demek bunlada uzun süre egzersiz yapamasın en iyisi sen body e devam arada zevkine yüz derim. çalışman düzenli olursa sorunun düzzelcek ve gerdirmeleri sakın unutma derim onunda yaraı vardır gelişime
     
  13. oric
    Offline

    oric Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2007
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Göğüs, omuz ve kanatla ilgili gelişme için (eğer stilini oturtabilirsen) kelebek stili çok yardımcı olacaktır. Vücudun bel üstü bölgesini su üstüne fırlatmak amacıyla ve de bunu nefes ve zamanlama ile birleştiren bir eforu sadece kelebek stili bir araya getirir. 2 ay kadar serbest ve kurbağalama ile stil ve kondisyon oturttuktan sonra stile uygun kelebeğe geç derim.
     
  14. thranduil
    Offline

    thranduil Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    herkese tesekkürler tavsiyeler için...
     
  15. yiit
    Offline

    yiit Yeni Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2006
    Mesajlar:
    132
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    bizim bir arkadaş vardı lisede..sayısız türkiye şampiyonlukları falan vardı..çocuk bir deri bir kemik omuzlar geniş ama gram yağ yok derler ya çocuk öyle..ama şöyle bişey söyliyim çocuk bir tane de ayrı çanta getirirdi kendine..kekler çikolatalar muzlar aklına ne gelirse..deli gibi yerdi..ama incecikti..yüzmeden başka hiçbir şey yapmadığını da biliyorum
    demekki doğru nefes tekniklerini oturtursak yağ yakılıyor..
     
  16. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    profesyonel bir yüzücünün yaktığı kaloriyle bu işi kilo vermek amaçlı yapan birinin yaktığı kaloriyi kıyaslamamak lazım..

    yüzme sporunu profesyonel anlamda yapmak demek sadece havuzda defalarca tur atmak demek değil, ayrıca kondisyon-güç çalışmalarına girmek ve koşu gibi diğer aerobik egsersizleri de eş zamanlı yapmak demektir.. bu nedenle bir yüzücünün harcadığı kalori miktarı normal bir insanla kıyaslanamaz bile..

    o nedenle senin arkadaşının ayrı çantada getirdiği çikolataları, kekleri makul karşılamak lazım..

    kısaca burada belirtmek istediğim nokta yüzmenin az kalori yaktığı tezini desteklemek değil.. aksine yüzme sporunun kilo vermek ve definisyon sağlamak için harika bir spor olduğunu düşünüyorum ve yüzme sporunun yağ yakmak amaçlı yapılmaması gerektiğini savunan görüşlere sonuna kadar karşıyım.. (arnold'un definisyon dönemlerinde yüzme sporuna ayırdığı vakti düşünelim)

    sadece belirtmek istediğim nokta verdiğin yüzücü örneğinin yanıltıcı bir örnek olduğudur.. bu tarz sporcuların yüzme dışında da ne tür aktiviteler içinde bulunduklarını unutmayalım..
     
  17. BaBe ShaQ
    Offline

    BaBe ShaQ Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2007
    Mesajlar:
    335
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Manisa-Merkez
    Sadece bu stil için söylüyorum ki,ömründe hiç kelebek yüzmemiş birisi eğer profesyonel yardım almadan bu işi yapmaya kalkarsa düşünülenden çok daha pahalıya neden olacak sonuçlarla karşılaşabilir.
    Ve bu alanda kötünün iyisi olabilmek bile çok kolay değildir..Gerçekten “iyiyim” diyip ustasından geçerli onayı aldığınızda bir bakarsınız ki neredeyse 1 sezon geçmiş..

    Kelebek en zor yüzme stili ve genellikle profesyonel yüzücüler tarafından tercih ediliyor. Ancak prof.lar bile en fazla 200 metrelik yarışlar yapabiliyor.Çünkü kas oranınızın serbest ya da kurbağalama yüzen birine göre fazla olması,Dolphin vuruşu dediğimiz ayak vuruşunu yaparak senkron yaratabilmeniz için de beynin farklı bölgelerini çalıştırıyor olmanız gerekir.. Vucudun hemen hemen her bölgesini çalıştırdığı doğru..Ama sanılan kadar bu stilde göğüs kasları çok fazla etkilenmiyor.Bel,sırt,omuz,üst kollar,abdominal bölgeyle,kalflar bu işten öncelikli nasibini alanlardan.. Ancak sırf bu bölgeleri çalıştırayım diye kendini kelebek stile adamakta ayrı bir risk ! Çünkü bu sporda “yüzücü omzu” dediğimiz rahatsızlık en fazla karşılaşılan sorun..Kaynağı, kulaç tekniğindeki hatalar,omuz bölgesindeki kasların yeteri kadar esnek olmaması ve yüzmeye başlamadan önce vücudun ısınmamış olmasındandır…Rahatsızlık omuz bölgesindeki tendonların şişmesine bağlı olarak da gelişir ve bizlerin “end of Careers “ dediği, kariyerinizin hiç umulmadık bir yerde bitmesine kadar gidecek ağrılı ve sancılı bir konuma getiriverir.(Psikolojik açıdanda götürüsü fazla olur)
    Bunun haricinde bu stilde bacak ritminizi ayarlayamadığınız takdirde sırt bölgesi sakatlıklarına maruz kalabilirsiniz.

    Anlıcağınız diğer 3 stilde oldugu gibi ; gerçek anlamda uzman olmadan denenecek bir stil değildir..!



    Sevgili metugok, fizyolojinin o kadar çok kolu var ki, Kan,hücre,hayvan,tükrük,kardiak,hareket,kas,elektro..vs vs..Anatominin de öyle..Aslında kafa karıştırmak da istemiyorum.Çünkü biliyorum ki bilimsel konularda açılan konular çok yönlü tartışılabilir ve uzar gider.
    Ama benim hiçbir ders notumda ya da edindiğim bilgilerde, Ghrelin hormonunun özellikle yüzücüler üzerinde etkili olması ve bu sporu yapan kişilerin yağ oranlarının diğerlerine oranla yüksek olması ya da konunun araştırılmış bilimsel gerçekliği konusunda küçücük bir ayrıntı bile yoktu..Bu bilgiyi hangi kaynaktan öğrendiğini bilmek isterim..

    Ghrelin hormonu gibi benzer faaliyetteki oreksin ve leptin hatta insülin hormonlarının bana göre metabolizmik farklılıkları var.Ghrelin hormonu kilo vermeye başladıkça kandaki glukoz değerinin düşmesine bağlı olarak artış gösterir. Bu yüzücü olsun olmasın,kilo kaybı yaşayan her insanda zaten görülür.Glukoz değeri düşmeye başladığında hipotalamus beyne uyarı gönderir ve bizimde yiyecek arama telaşımız başlar.Eğer bu uyarılara rağmen vucut yiyecek alma durumunu başlatmaz ise hipotalamus uyarıları daha şiddetli hale getirir.Bu şiddetli uyarılara rağmen hala vucuda yiyecek girmemişse bu kez hipotalamus taktik değiştirir ve bundan sonra depolanmış halde bulunan yağ asitlerini yakmaya başlar..Dolayısıyla kilo vermek isteyen kişiler kendini kontrol edip hipotalamusun bu oyununa gelmez ise amacına ulaşır.Birçok yüzücü sezon boyunca düşük glikojen seviyesinde çalıştıklarından su kaybederler ve zirve döneminde glikojenin tekrar yerine konmasıyla vucut suyu yerine koyar.Vucut her 1 gram glikojene 3 gr su tutar ve kas glikojen düzeyi de normalin 2-3 katı üzerine çıkar.Böylelikle alınan 1-2 kg depo edilen sudan oluşur..Açığa çıkan yağ değildir. :!:

    Göz ardı edilmemesi gereken şudur ki; yüzücüler ortalama bir insandan daha fazla kas oranına ve daha az yağa sahip olduklarıdır.Vücut profillerinde yüzücüler diğer sporculara oranla daha ince,daha uzun ama yüksek kas oranına sahip görülürler ve bu tanılar %100 kas anatomisi,iskelet yapısı,bilimum fizyoloji değerlerine bağlı kalınarak konmuştur ve 3bin-4binlerle ifade edilen kişi sayısı üzerinde araştırılmıştır.

    Nasıl ki balinaların iskelet sistemiyle,insan iskelet sistemi kıyaslanamaz ise,yüzücülerin yağ kütlesiyle balinaların yağ kütlesi de o kadar kıyas kabul etmez ve Darwin’in evrim teorisinden yola çıkılarak insan ve balina ilişiği kurmak biraz abes olur.(Zaten evrim teorisinin mantıksızlıkları, çelişkileri bir çok bilimsel delille gün yüzüne çıkartılmıştır)

    Kastettiğin durum soğuk sularda yaşayan memelilerin vücut ısılarını normal seviyede tutmak adına yağ oranlarını korumaları gerçeği ise,bu yağ tabakalarının aynı zamanda balinaların nefes almak için yüzeye çıkmalarını sağlayan bir nevi şamandıra olduğunu da hatırlatırım.Ayrıca balinaların insanlar gibi karada vücut ısısını arttırma gibi bir durumu olamaz.
    Yüzücülerin tam performans yüzebilmeleri için vücuttaki yağ dokusuna değil kas dokusuna ihtiyaçları vardır..Evet yağ daha hafiftir fakat bu yüzücülerin kas gücüyle yüzdükleri gerçeğini değiştirmez.Hatta kas gücünü geliştirmek ve dayanıklılığı arttırmak için suda anaerobik metabolizmayı kullanarak sprint antrenmanı yaparlar.Sprintler hız ve dayanıklılık gerektirir,daha kısa mesafelerde yüzülür,sprintçiler uzun mesafeciler gibi yağ yakmazlar.

    Mantıksal açıdan, balinaların hareket kabiliyeti iskelet sistemleri gereği insanınkine oranla çok daha sınırlıdır.Ayrıca balinalar 10 santigrat derecenin altındaki sıcaklıklarda yüzebilirler.
    Halbuki insan vücudundaki kaslar soğuk suda işlevselliğini yitirir. Yüzücüler için tasarlanmış spor komplexlerinde havuz suyu sıcaklığı 30 derecede korunur.Zaten 10 santigrat altındaki su sıcaklıklarına hiçbir insanoğlu balina kadar uzun süre dayanamaz..

    Sonuna kadar katılıyorum..Belkide anlattıklarımın bir bölümünün özeti senin paragrafında yer alıyor ..Teşekkür ederim Bonatschi..
    Amatör bir yüzücünün performansıyla ,profesyonel yüzücünün performansına kıyasla çok farklıdır.Amatör yüzücüler ,yüzdüğü stilde gerekli olmayan kaslarını kullanır ve gereken kasları gevşetme yeteneğini öğrenmediğinden de gerekli kasları fazla kullanmış olur.Buda hareketi yapma ve tamamlama yerine gerginlik oluşturduğundan kısa sürede fazla enerji kaybına sebep olur.Böylelikle yapılan işin beceri oranı düşer.
    Durumu ortadan kaldırmak adına ,yüzmeyi kolaylaştıracak ve iyi randıman almamızı sağlayacak ilave eklentileride karşılamak,daha çok güçlenmek zorundayız.Aerob ve anaerob aktiviteleri Bonatschi’nin de söylediği gibi eş zamanlı yaparsak faydasını maximum düzeyde görürüz.

    Umarım yeterince kısa ve anlaşılır olmuştur.. :)
    Hepinize kolay gelsin ..
     
    aquamarine bunu beğendi.
  18. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    ben de sana teşekkür ederim BaBe ShaQ
    gerçekten araştırmış, öğrenmiş ve ayrıntısıyla çok değerli bilgiler vermişsin.

    bir not eklemek istiyorum:
    bu konudaki görüşlerim tamamen kulaktan duyma veya şurdan burdan okuyup öğrenmekle kazanılmış fikirler değildir. bir dönem sutopu oynadığımdan su sporlarında harcanması gereken emek ve eforu bilirim. bu nedenle bu tarz sporların yağ yakmayan kolay anaerobik egsersizler gibi gösterilmesi yanlışını ve sadece havuzda bir takım hareketler yapmaktan ibaret olduğu inancını düzeltmek istedim.
     
  19. BaBe ShaQ
    Offline

    BaBe ShaQ Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2007
    Mesajlar:
    335
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Manisa-Merkez
    evet bonatschi,suyun oluşturdugu dirence karşı koyarak su sporlarıyla ilgilenenler,sanıldığından çok daha kaliteli ve ekonomik efor harcarlar.

    Ayrıca su sporlarının kalp sağlığı üzerindeki etkisi de yadsınamaz..iskandinavyalı bilim adamları,kalp hastaları üzerinde yaptıgı araştırmada,programlı olarak yüzen kalp hastalarının yüzmeyenlere oranla daha kısa sürede tedaviye olumlu cevap verdiğini saptamış..

    Bizlerin bildiği fakat birçok insanın bilmediği ya da bildiği halde yapmadığı birşey var ki o da yüzmeye başlamadan önce vucut ısısını yükseltmek..Bir dizi ısınma egzersi için çok uzun süreler gerekmiyor.Ama mutlaka yapılmalı.. ! Kol,bacak,boyun kaslarına ısınma sonrası açma-germe uygulanmalı..

    Su içindeyken giren kramplar,karadakinin aksine bizi daha çok zorlar.Profesyonel olmayan ve krampı sudan çıkmadan nasıl savuşturacağını bilmeyen kişiler için bu durum daha zordur.Bununla birlikte fazla tekrarlanan hareketler (kulaç atma,ayak çırpma..vb )kasları,tendonları,bağları zorlar.Bu tip birşey ile karşılaşmamak için suya girmeden basit ısınma hareketleri uygulanmalıdır.

    Hafifçe yapılan esneme hareketleri bile ısınmanıza yardımcı olabilir..
     

Sayfayı Paylaş