Yüzme ile VG'nin omuz genişletmedeki farkları ?

Selam dostlar.1 yıl VG ile uğraştım kaslarımın ortaya çıkması su tutması derken omuzlarım güzel genişledi memnundum.Vg'yi bırakınca tabi eski haline döndü zamanla.Sorum şu bakın sadece omuz diyorum evet sadece omuzları değil heryeri geliştiriyor lakin amacım omuzlarımı genisletmek.125 130 cmlere getirmek istiyorum yaza kadar(110um).Bu yüzme ile mümkünmü başarabilirmiyim haftada 3 gün 1 saat yüzsem ayda 12 , 6 ayda 72 saat yapar.72 saatte omuzlarımı dediğim seviyelere getirebilirmiyim ? Beslenme ve uykuda önemli tabi..

Yüzmenin omuz genişletmekteki işlevi kemik uzaması sağlmasından kaynaklı.Yoksa VG ile doğru çalışmalar ile çok çok daha fazla kas kütlesi eklersin omuzlarına.Burada da yaş devreye giriyor.Ergenliğine bitirmiş birinin yüzme ile kemik çerçevesini genişletebileceğini düşünmüyorum.

vg'ye müthiş destek sağlıyor yüzme. hem kondisyon hem kardiyovasküler olarak. bu yüzden imkanınız varsa yüzün. ek olarak sırt üstü yüzerek omuz ve boyunu güçkendirmeniz boyun fıtığına iyi geldiği gibi oluşmasını da engeller.

Gelişme çağlarında yüzme vücut tipine daha etkili olabilir ben basketbol ve yüzme birlikte yapıyodum farkını ilerleyen yaşlarda gördüm üzerine düzenli fitness yapılınca tabi görsel olarak baya bi iyi olabiliyor

Back
Yukarı