Gida maddelerinin besin degerleri verilirken agirlikca yuzde belirtilir. Yani 100 gram maddede her makrobesinden kac gram var seklinde. Dolayisiyla 100 gram da 2.2 gram yag var ise yag orani agirlikca yuzde 2.2 dir.
Yaptiginiz hesap gida maddesinin sagladigi enerjinin ne kadarinin yagdan geldigini gostermektedir. Bu urunun yuzde 18 yagli oldugunu gostermez.
Evet ben de kötü ürün demedim zaten. İtirazım 2.2% yağlı iddiasına. Bir çok arkadaş protein kaynaklarına altın madeni muamelesi yapıp sadece o kaynağı tüketiyor. Bu ürün bir çok diyette yer edinebilir ama aşırı tüketimi doymuş yağların fazla alınmasına dolayısıyla fazla kalori ve artan kötü kolesterol gibi istenmeyen yan etkilere yol açabilir.Tahlil doğrudur. Ancak, 40P/30K/30Y bildiğim kadarı ile günlük toplam kaloriler üzerinden izlenen bir yöntem. Dolayısı ile Yörsan Lor'daki 2.2gr'lık yağ oranı bence çok da kötü değil. En kaliteli whey protein tozunda bile bir miktar yağ bulunuyor (genelde bir ölçeğinde 1,5gr - 2,5 gr arası).
2-3 ay önceki peynirin tadıyla bu aralar aldığım peynirin tadı aynı değil. Tuzlu gelmeye başladı bana ve biraz da yağlı.
2.2 gram yağ oranı benim de kafamı karıştırmaya başladı. Umarım gerçekten 2.2 gramdır.